Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Propunere REVOLUȚIONARĂ în lumea politică din România: Vaccinul împotriva RISIPIRII banilor publici

Avatar

Publicat

in

Utilizarea inteligenței artificiale în colectarea taxelor, transparența totală în administrație și filtru pentru împrumuturile publice pot fi „vaccin foarte util împotriva risipei banilor publici”, afirmă liderul PMP, Eugen Tomac.

„Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Avem o țară cu resurse și bani mulți. De ce nu reușim să ne dezvoltăm? Simplu. Pentru că banii publici sunt risipiți continuu și nimeni nu face nimic. Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat. Suntem ultimii din Uniunea Europeană la acest capitol. Asta înseamnă mai puțini bani pentru pensii, sănătate și școală”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Vezi și: Război comercial fără precedent între China și Australia. Chinezii au impus taxe suplimentare între de peste 200 la sută

Liderul PMP afirmă că o altă cauză sunt cheltuielile netransparente din administrația publică, din companiile de stat sau alte entități publice cu bugete mari și că acestea își permit să risipească banul public fără niciun fel de responsabilitate, într-o lipsă totală de transparență.

„Și nu in ultimul rând, pentru că se angajează continuu împrumuturi atât de către comunitățile locale, cât și de către guvern fără ca nimeni să știe dacă acestea sunt cu adevărat necesare. PMP a identificat câteva soluții spre a opri risipa banilor publici. Utilizarea inteligenței artificiale în colectarea taxelor. Prin această măsură putem ajunge în timp record de la coada clasamentului UE în topul celor mai eficiente țări în colectarea banilor. Transparență totală în administrație. Toate contractele încheiate de instituțiile publice trebuie publicate pe site-ul instituțiilor. La fel ar trebui procedat și în cazul facturilor; și acestea trebuie să fie publicate în timp real. Cetățenii au dreptul să știe ce se întâmplă cu banii lor. Filtru pentru împrumuturile publice. Orice împrumut care depășește 5% din bugetul unei instituții publice, primărie, consiliu județean sau altă entitate de stat să fie supus unui referendum. Cetățenii sunt cei care achită aceste împrumuturi și ei trebuie să știe și să valideze prin vot orice angajament mai mare de 5% din bugetul unei comunități. Votul poate fi exercitat online, pentru a spori, totodată, încrederea în sistemele de vot electronice și pentru a face economii la bugetul public”, adaugă Tomac.

El apreciază că aceste trei măsuri pot fi „un vaccin foarte util împotriva risipei banilor publici”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Primăria Satu Mare a organizat evenimentul ‘Rugăciune pentru Satu Mare’, pentru a încuraja solidaritatea în timpul pandemiei

Avatar

Publicat

in

De

Primăria Satu Mare a organizat miercuri evenimentul „Rugăciune pentru Satu Mare”, care a reunit membri ai tuturor cultelor din oraș, pentru a încuraja solidaritatea în timpul pandemiei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Satu Mare, solidaritatea și unitatea oamenilor, indiferent de etnie și confesiune, au fost cele care în perioada pandemiei au mobilizat sute de sătmăreni să vină în sprijinul semenilor lor, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

„Pentru a încuraja acest sentiment de unitate și solidaritate, Primăria și Consiliul Local Satu Mare au organizat miercuri, 20 ianuarie, în sala mare a Casei Meșteșugarilor, evenimentul ‘Rugăciune pentru Satu Mare’, la care participat reprezentanți ai tuturor cultelor din municipiu și consilieri locali”, se arată în comunicat.

„Să ne ajute Dumnezeu să aducem în fiecare an împreună oameni care fac parte din confesiuni diferite, partide diferite, dar sunt uniți de același crez comun, aceeași dorință de a face din comunitatea noastră o lume mai bună! Societatea multiculturală în care trăim aici în Satu Mare e cel mai de preț bun pe care îl avem”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Cu acest prilej, primăria a propus înființarea unui Grup de Rugăciune la nivelul orașului, cu scopul de „a se întâlni periodic pentru a organiza diverse evenimente comune și pentru a întări armonia între grupurile religioase”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Israelul a inclus femeile gravide printre persoanele care au acces prioritar la vaccinarea împotriva COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Israelul a inclus femeile gravide printre persoanele care au acces prioritar la vaccinarea împotriva COVID-19, considerând că nu există niciun risc pentru fetuşi, a anunţat miercuri un înalt oficial din sănătatea publică, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Decizia urmează după ce în această săptămână mai multe femei gravide cu complicaţii ale infecţiei COVID-19 au fost internate pe fondul creşterii contagiunilor cu noul coronavirus. Cel puţin una a fost pusă pe ventilaţie artificială şi bebeluşul ei născut prin cezariană, potrivit media israeliene.

Israelul a lansat o acţiune de vaccinare pe 19 decembrie cu accentul pe cei vârstnici, pe persoanele cu afecţiuni medicale riscante şi unii lucrători din serviciile de urgenţă. Peste un sfert din cetăţenii săi au primit deja vaccinul Pfizer Inc., potrivit oficialilor din sănătate.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

“Astăzi recomandăm ca femeile însărcinate, în special cele cu factori de risc ridicat de morbiditate, să primească vaccinul”, a declarat Nachman Ash, coordonatorul naţional pentru pandemie, la radioul naţional Kan. “Le-am pus pe lista de priorităţi”, a adăugat el.

El a spus că în ciuda absenţei cercetărilor în domeniul vaccinării femeilor însărcinate, “luând în considerare logica biologică, evaluăm că nu există niciun risc pentru sarcină, niciun risc pentru făt”.

O purtătoare de cuvânt de la Pfizer a spus că utilizarea vaccinului la femeile gravide este “decizia organizaţiei de reglementare a sănătăţii”.

Autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor a declarat luna trecută că vaccinul Pfizer, dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech, ar trebui să fie luat în considerare pentru femeile însărcinate de la caz la caz.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend