Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pronostic îngrijorător pentru români: Ce se va întâmpla cu sumele de bani trimise din străinătate

Avatar

Publicat

in

România, SANCȚIONATĂ de CE cu proceduri de infringement pe mediu, privind deșeurile, natura, apa și calitatea aerului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cine are acasă un muzeu cu obiecte personale ale Reginei Maria

Avatar

Publicat

in

De

Invitat în emisiunea “La cină” de la Digi24, dr. Wargha Enayati, fondatorul primei rețele private de sănătate din țara noastră, a povestit de ce a venit în România și care este strânsa legătură dintre el și Regina Maria. Wargha Enayati a dezvăluit că are acasă un mic muzeu cu obiecte personale care i-au aparținut Reginei.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o ‘minizonă Schengen’, pentru că tot mai mulți migranți o preferă

“De-a lungul anilor, s-au adunat multe la mine acasă. Când am venit în România, reputația Casei Regale nu a fost una bună. Auzeai orice fel de zvon, orice fel de calomnie față de Casa Regală și față de Regina Maria. Și eu eram nelămurit, pentru că tot ce citisem până atunci erau numai lucruri care erau exemplare, un exemplu pentru orice ființă umană. Acest vibe negativ a rămas chiar și după Revoluție. Abia în ultimii 20 de ani, reputația reginei Maria s-a schimbat radical și lumea a știut, într-adevăr, cine a fost Regina Maria și cred că și eu am putut să contribui la această reputație dând numele rețelei de sănătate și sunt foarte mândru de acest lucru. De-a lungul anilor, orice avea legătură cu Regina Maria… picturile ei, scrisorile ei, carnetul de conducere… am achiziționat orice. Este un permis de conducere din 1909, eliberat de Munchen, Bavaria.” – a spus Wargha Enayati “La cină”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vaccinul Pfizer anti-COVID a început să fie livrat în Europa

Avatar

Publicat

in

De

Primele doze din vaccinul anti-COVID de la Pfizer ajung în Europa pe calea aerului. Avioanele au fost încărcate cu o cantitate de 5 ori mai mare de gheaţă uscată decât cea permisă în mod normal.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o ‘minizonă Schengen’, pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Transportat cu avioanele United Airlines, vaccinul Pfizer a început să fie livrat în diferite destinaţii din Europa, de unde va putea fi distribuit.

Aprobările vaccinului în UE sunt aşteptate în a doua parte a lunii decembrie, de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Decizia de a aduce deja vaccinul pe continent a fost luată pentru ca distribuirea acestuia să fie făcută cât mai repede după primirea aprobărilor, scrie Wall Street Journal.

United urmează să desfăşoare curse între Chicago şi Bruxelles, deoarece principalele laboratoare care dezvoltă vaccinul se află la Kalamazoo, Michigan şi Puurs (Belgia), dar şi în Pleasant Prairie, Wis., şi în Karlsruhe (Germania)

Transportul vaccinului a fost efectuat în condiţii diferite, fiind nevoie de o cantitate enormă de gheaţă uscată. Toate acestea se datorează faptului că dozele de vaccin trebuie ţinute la -75 de grade Celsius.

United Airlines a primit o aprobare specială prin care a putut încărca aeronava cu o cantitate de cinci ori mai mare de gheaţă uscată. De aceea şi distribuţia către cumpărători va fi o provocare. Alte companii aeriene îşi fac deja planuri pentru a putea transporta vaccinul când va fi nevoie.

Vaccinul are o eficienţă de 95% şi este necesară vaccinarea cu două doze la interval de aproximativ 20 de zile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend