Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Promisiunile ministrului Gerea la Pitești: ”Rafinăria Arpechim va fi privatizată la pachet cu Oltchim”

Publicat

in

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a fost prezent astăzi în Argeș, vizitând Uzina Dacia de la Mioveni și platforma Arpechim de la Bradu. La Dacia, Gerea a fost primit de directorul general, Nicolas Maure, iar printre problemele expuse de reprezentanții Uzinei s-au numărat Programul Rabla și reglementările privind timbrul de mediu. Ulterior, alături de prefectul Cristian Soare, Gerea s-a întâlnit cu sindicaliștii și conducerea Arpechim, discuțiile fiind centrate pe privatizarea Oltchim la pachet cu rafinăria de la Bradu. Ministrul le-a prezentat celor de la Arpechim situația actuală a combinatului, modul cum merg negocierile, starea producției și stadiul procesului de vânzare. Potrivit acestuia, se încearcă în continuare privatizarea Oltchim alături de Arpechim, însă despre lucruri concrete se poate vorbi abia după expirarea termenului de depunere a ofertelor. ”Previziunile pentru Arpechim sunt pozitive, suntem în graficul pe care ni l-am propus în ceea ce privește privatizarea Oltchim. Există interes manifestat de mai mulți investotori pentru preluarea combinatului, iar pentru ca Oltchim să funcționeze este nevoie și de tot ceea ce este la Pitești, de Arpechim.Vom vedea cum se poate coagula și ca aceste companii să fie luate la pachet. Nu cred că se va amâna mai mult de 31 martie procesul de privatizare”, a declarat ministrul Economiei.

 Se caută soluții pentru problema primelor de murături

La Pitești, ministrul Economiei a fost așteptat în fața Primăriei de mai multe persoane disponibilizate de la Arpechim, care se confruntă cu problema returnării primelor către OMV Petrom. Suma pe care au de returnat disponibilizații de la Arpechim pentru primele de murături încasate se ridică la circa 8 milioane de euro, mulți dintre aceștia fiind în procedură de executare silită. Ministrul Gerea le-a promis acestora că se va găsi o suluție pentru rezolvarea problemei, lăsând să se înțeleagă că rezolvarea ar putea fi una de natură juridică și financiară. ”Vom încerca să-i consiliem pe problema pe care o au. Încercăm să întârziem această procedură de executare silită, să reușim între timp să găsim o soluție. La o problemă de ordin juridic și financiar cum este aceasta, soluția ar trebui să fie la fel, una de natură juridică și financiară”, a declarat Gerea.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Președintele Klaus Iohannis rămâne neutru pentru șefia PNL! Ludovic Orban: ‘Nu se implică în competiția internă, așa cum nu s-a implicat în competiția internă nici în 2017. Știe foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL’

Publicat

in

De

 Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că Preşedintele Klaus Iohannis nu se implică în campania din interiorul PNL, aşa cum nu s-a implicat nici în 2017.

Potrivit lui Orban, indiferent ce conducere va fi aleasă, PNL rămâne într-un parteneriat „serios, responsabil, realizat pentru binele României” cu preşedintele României.

„PNL, în ansamblul său, are un parteneriat cu preşedintele României şi e normal să fie aşa, pentru că preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost ales în 2014, la primul mandat, din postura de preşedinte al PNL. Şi la al doilea mandat, PNL a susţinut candidatura preşedintelui Klaus Iohannis. Există un parteneriat între preşedintele României şi PNL.

Preşedintele României nu se implică în competiţia internă, aşa cum nu s-a implicat în competiţia internă nici în 2017. (…) Sigur că şi data trecută, în 2017, la fel s-a speculat, că un candidat este sprijinit de preşedintele României. S-a văzut că nu a fost aşa. Şi acum, evident, sunt unii care fac campanie încercând să spună că preşedintele României susţine un candidat. Eu am convingerea că preşedintele României susţine PNL, fiindcă ştie foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL”, a susţinut Ludovic Orban.

El a respins afirmaţiile potrivit cărora în interiorul PNL ar exista două tabere, dintre care una formată în jurul foştilor membri ai Partidului Democrat Liberal (PDL).

„Din punctul meu de vedere, nu există o asemenea separare în PNL. Ca preşedinte al PNL, am militat pentru unitatea partidului, am militat pentru eliminarea a unor eventuale discriminări sau discrepanţe, pentru că cineva a fost în fostul PNL sau în fostul PDL. Din punctul meu de vedere, toţi colegii mei, indiferent din ce formaţiune provin, din cele două formaţiuni care au fuzionat, au beneficiat de deschidere, de dialog, de cooperare şi eu i-am tratat în mod egal, în funcţie, evident, de rezultat, de efortul depus şi de măsura în care acţiunea lor a fost utilă şi benefică PNL”, a adăugat Orban, informează agerpres.ro

Citește și:

Ludovic Orban: ‘Eu nu număr filiale. Felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare delegat, să prezint viziunea mea, proiectul, obiectivele și să obțin vot cu vot’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu: ‘S-a ajuns ca să fim iarăși rușinea Europei. O să continui să critic acest PNRR’

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu a afirmat că, în Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro pentru acest domeniu.

Liderul PSD a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că va continua să critice PNRR.

„Europa ne creează aceste oportunităţi, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte şi de asta se justifică această sumă imensă. Sunt ferm convins că altfel ar fi arătat acest PNRR. Deoarece nu au vrut un dialog cu autorităţile locale s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei.

O să continui să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum am prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a spus Ciolacu, conform cu news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend