Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Proiectul educațional “Vreau să fiu mare” Cursuri de dezvoltare personală a copiilor

Publicat

in

diana

Inteligența emoțională și abilitățile de a stabili relații cu cei din jur reprezintă principalul factor de predicție privind reușita în viața, se arată în studiile de specialitate din ultimul deceniu. În acest sens, dezvoltarea socio-emoțională a copiilor a reprezentat un element-cheie în ceea ce privește preocuparea specialiștilor în educație copilului, în ultima perioadă de timp.
Din perspectiva specialiștilor, copilul inteligent din punct de vedere emoţional îşi conştientizează emoţiile şi vorbeşte liber despre ele, recunoaşte emoţiile celor din jurul său și comunică uşor despre ceea ce îl preocupă. De asemenea, copilul cu o inteligență emoțională dezvoltată ştie să fie asertiv – ştie să spună “nu” fără să îi rănească pe ceilalţi, îşi gestionează în mod corespunzător emoţiile negative și are comportamente rezonabile şi nu abandonează o activitate, nici atunci când devine dificilă. În fapt, trainerii în dezvoltare personală au menirea de a-i ajuta pe copii să fie încrezători în forțele proprii și să-i ajute să se adapteze mult mai ușor la situații și persoane noi.
Un astfel de proiect educațional va demara, începând cu 3 noiembrie 2014, în București și este intitulat sugestiv “Vreau să fiu mare”. Programul educaţional are în vedere organizarea de grupuri de dezvoltare personală a copiilor cu vârste cuprinse între 10-12 ani și 12-14 ani, iar cursurile se vor desfășura în zilele de luni și joi, între orele 16 și 20, timp de 10 săptămâno. Proiectul, coordonat de Diana Feleagă – trainer de dezvoltare personală și comunicare nonverbală, are ca obiective majore dezvoltarea la copii a abilităților intelectuale și emoționale, astfel încât să permită dobândirea unui bun nivel de dezvoltare a inteligenței emoționale.

Copii vor fi angrenaţi în activităţi practice de relaţionare
Specialistul Diana Feleagă afirmă că în desfașurarea cursurilor se vor folosi fișe de lucru (individuale și de grup), jocurile de rol, care îi vor ajuta pe copii să socializeze și să-și învingă timiditatea; copiii vor fi implicați în activităţi practice, care vor facilita procesul învățării. Totodată, principala carență a copilului din ziua de azi în ceea ce privește relaționarea socială identificată de trainer este lipsa comunicării față în față. “Socializarea este esențială pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă ale unui copil. Tot mai mulți copii sunt prinși în capcana jocurilor pe calculator și a navigării pe Internet sau petrec foarte mult timp în fața televizorului şi foarte puţin timp în aer liber, socializand cu prietenii”, este de părere trainerul Diana Feleagă.

Părinţii vor primi un raport de evaluare privind evoluţia copilului lor
În urma acestui curs, copiii îşi vor dezvolta încrederea în sine, îşi vor îmbunătăţi şi optimiza capacitatea de autocunoaştere, relaţionare şi comunicare verbală şi nonverbală, vor învăţa cum să-şi gestioneze emoţiile negative, îşi vor dezvolta empatia şi vor fi reduse comportamentele problematice. “La finalizarea cursului, părinţii vor avea un raport iniţial (după primele 2 şedinte) şi un raport final de progres (la finalul modulului), ce vor cuprinde evaluarea competenţelor sociale şi emotionale, poze surprinse în cadrul cursului, o diploma de finalizare a programului educational şi un set de recomandări care l-ar ajuta pe copil să se dezvolte armonios în continuare”, declară Diana Feleagă, organizatorul proiectului educaţional “Vreau să fiu mare”.

Înscrierile se pot face la adresa de e-mail feleagadiana@yahoo.com sau la numărul de telefon 0744.585.420.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gelu Tofan, PNL Argeş: „Bulibăşeală marca PSD! Agenţii economici mijlocii nu ştiu cine le va administra obligaţiile fiscale!”  C.P.

Publicat

in

De

Prin adoptarea legii nr. 30/2018 pentru completarea Codului de Procedură Fiscală, Parlamentul a stabilit ca administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii să fie executată de către organul fiscal judeţean.
Măsura era una necesară şi dorită de către agenţii economici şi ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018. Însă lucrurile nu au stat deloc în felul acesta, pentru că Guvernul a prorogat acest termen de două ori, iar acum nu se ştie când şi dacă va fi adoptată această măsură.

Preşedintele Comisiei Economice a PNL Argeş, Gelu Tofan a declarat:
„Dezamăgire mare în rândul agenţilor economici mijlocii, pentru că Guvernul a prorogat acest termen deja de două ori! Iar consecinţa este aceea că agenţii economici trebuie să meargă sute de km până la sediile regionale ale organelor fiscale, în situaţia în care ar fi trebuit, de jumătate de an încoace, să-şi administraze la nivel judeţean obligaţiile fiscale datorate statului!”

În plus, deputatul PNL Dan Bica a formulat o întrebare pe această temă Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici.

Iată ce spune Dan Bica:

„Dat fiind că administratorii agenţilor economici care se încadrează în această categorie sunt puşi în situaţia inadmisibilă de a nu afla, până la sfârşitul anului, cărui organ fiscal competent se vor adresa în viitor, vă soliticit să răspundeţi la următoarele întrebări: 1. Care sunt motivele pentru care ANAF nu s-a putut organiza pentru imlementarea Legii 30/2018? şi 2. Ce măsuri a întreprins Ministerul pe care-l conduceţi, de la data promulgării legii respective până în prezent, pentru ca aplicarea dispoziţiilor acesteia să nu se lovească de piedici administrative, cum ar fi deficitul de personal, lipsa echipamentelor informatice sau a spaţiilor necesare pentru organele fiscale judeţene?”

Sigur că Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici nu a răspuns acestor întrebări.
Până când se vor lămuri lucrurile, agenţii economici vor trebui să meargă la sediile regionale ale organelor fiscale, iar ANAF este pus în situaţia de a nu şti cum trebuie să se organizeze. Pe scurt, o bulibăşeală marca PSD!

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

C.P. Pensiile speciale sunt furt! PMP solicită eliminarea acestora

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend