Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Proiectul de modificare a Legii Camerelor de Comerţ, contestat de Forumul Organizaţiilor Antreprenoriale

Publicat

in

Într-un document adresat vicepremierului Kelemen Hunor, precum şi parlamentarilor care au iniţiat proiectul de lege nr. B254/2022, se arată, printre altele, că noile reglementări vor intensifica birocraţia şi vor îngreuna activitatea întreprinzătorilor.
„Respingem în unanimitate forma actuală a acestor modificări legislative. Considerăm că, pe lângă intensificarea inutilă a proceselor birocratice, libertatea de a întreprinde este, de asemenea, ameninţată în mod fundamental de acest proiect, ale cărui numeroase deficienţe ţinem să le subliniem: este vorba despre o menţinere artificială a camerelor, ignorate, de altfel, de marea majoritate a întreprinzătorilor – nu se abordează în proiect reformarea efectivă a funcţionării acestora şi nici responsabilitatea pentru serviciile de o utilitate şi eficienţă incomensurabile, care urmează să fie furnizate din veniturile suplimentare planificate. Regretăm, totodată, că această iniţiativă nu a fost precedată de consultări cu reprezentanţii de nivel local ai mediului de afaceri”, se arată în documentul dat miercuri publicităţii.

Acesta este semnat de Asociaţia Întreprinzătorilor ARBOR, Asociaţia Întreprinzătorilor din Ciuc (CsVE), Junior Business Club (JBC), Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna (ASIMCOV), Asociaţia Întreprinzătorilor Privaţi din zona Odorhei, Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din zona Odorhei (UKKSZ), St. Georgus Manager Club şi Fondul pentru Antreprenoriat şi Comunitate din Cristuru Secuiesc (KVKA).

Proiectul de lege prevede, printre altele, includerea tuturor antreprenorilor din România într-un catalog al firmelor, gestionat de către Camerele de Comerţ, conform unor modele consacrate la nivel european, precum şi certificarea de către Camerele de Comerţ a competenţelor administratorilor din cadrul companiilor, echivalentul deţinerii unui „paşaport de încredere” .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 123: Explozii în centrul capitalei Kiev / Biden a sosit în Germania / Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonetk este complet ocupat

Publicat

in

De

​Trei explozii au fost auzite duminică dimineața în centrul capitalei Kiev. Rușii au ocupat total orașul strategic Severodonețk din prima linie din estul Ucrainei, după săptămâni de lupte și bombardamente. Rusia va livra Belarusului, „în următoarele luni”, rachete capabile să transporte focoase nucleare, a anunţat Vladimir Putin. Liderii G7 se reunesc în Bavaria, președintele american Joe Biden sosind sâmbătă seara în Germania.

Bloc de locuinte din Kiev bombardat de rusiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante informații de duminică, ziua 123 a războiului din Ucraina, LIVETEXT

07:00 Trei explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, relatează Kyiv Independent. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat exploziile din cartierul central Șevcenko.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul amenințărilor Moscovei: Tot ce i-a mai rămas Rusiei este să scuipe amenințări la adresa altor state

Publicat

in

De

Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul amenințărilor venite din partea Moscovei, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba, citat de The Guardian.

„Suntem alături de poporul și guvernul Moldovei prietene pe fondul amenințărilor reînnoite venite de la Moscova. Tot ce i-a mai rămas Rusiei este să scuipe amenințări la adresa altor state, după decenii de politici eșuate bazate pe agresiune, coerciție și lipsă de respect. Acest lucru nu face decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

Declarația vine după ce Kremlinul a anunțat vineri că speră ca relațiile dintre Ucraina și Republica Moldova cu Moscova să nu se deterioreze și mai mult după ce acestea au fost acceptate ca și candidați la aderarea în Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că decizia blocului a fost „bineînțeles, o chestiune internă europeană”, a relatat Moscow Times. „Este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme și mai multe probleme în relațiile țărilor menționate cu noi”, a spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend