Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Proiectul „Casa verde” – o nouă ocazie a statului de a-şi bate joc de proprii cetăţeni

Publicat

in

 

Sute de argeşeni aşteaptă pe scările şi în curtea Agenţiei de Protecţie a Mediului Argeş încă de sâmbătă  să le vină rândul să depună un dosar pe baza căruia speră să obţină finanţare din partea statului pe programul „ Casa verde” . Pe listele alcătuite de vineri, aşa cum au declarat oamenii aflaţi în faţa APM, s-au înscris peste 600 de argeşeni dar sumele alocate de Guvern judeţului Argeş ar ajunge doar pentru circa 300. Este vorba despre 1, 8 milioane de lei-atât a găsit de cuviinţă Executivul să aloce argeşenilor. Oamenii sunt debusolaţi de felul în care ginstituţiile statului   se adresează  plătitorilor de taxe şi impozite. Unii spun că nu mai speră nimic şi pun la îndoială până şi  viitorul acestei ţări . Ba mai mult, în timp ce politicienii îţi fac tot felul de calcule electorale, argeşenii prinşii în aglomeraţia de la AMP Argeş, sunt de părere ca cei 26 de ani care s-au scurs de la Revoluţie sunt ani pierduţi căci nimic nu pare a se construi ci dimpotrivă, ceea ce demonstrează clar că între populaţie şi aşa zişii „aleşi” nu mai există nicio legătură. Nimeni nu mai înţelege pe cine reprezintă politicianul care se pregăteşte acum să stea iarţi cu mâna întinsă pentru votul cetăţeanului.

Din cei peste 600 de oamnei care erau înscrişi pe listă în jurul orei 13, doar 50 trecuseră pragul instiţiei şi reuşiseră să-şi depună dosarul numai că acest lucru nu le garanta obţinerea finanţării. Conform regulilor impuse de la centru ajung la Bucureşti şi aici se decide cine ia şi cine nu ia finanţare. Tot aici s-a şi organizat procesul de depunere a dosarelor, organizare care se dovedeşte a fi atât de slabă încât a creat pur şi simplu haos şi demonstrează că din cabinetele ministeriale realitatea se vede prin lentile roz.

Conducerea APM Argeş a ăncercat să menţină printre deponenţi. Un jurist al instituţiei se află printre oameni şi le explca faptul că de la nivel central li s-a impus să aloce doar două persoane pentru preluarea dosarelor deşi APM Argeş a precizat că are resurse umane pentru un proces mai fluid. Prin urmare, pentru depunerea dosarelor intră odată doar câte 2 persoane, restul fiind nevoiţi  să aştepte. Sunt oameni care ştiu că le va veni rândul abia marţi sau miercuri dar tocmai această bătaie de joc pe care le- o aplică guvernanţii i-a îndârjit atât de tare încât sunt hotăriţi să stea acolo. Oamenii nu acuză reprezentanţii APM Argeş de brambureala creată în procesul de depunere a dosarelor căci ei ştiu că aceaştia au dorit să le pună la dispoziţie mai multe persoane dar nu au primit permisiunea centrului. Azi noapte juristul APM Argeş a venit printre cetăţeni şi le-a spus că programul va începe mai devreme cu o oră, lucru care s-a şi întâmplat. Unii dintre cei care stau de ore bune la coadă spun că au mai solicitat fonduri pentru instalaţii non poluante sau pentru reabilitări ecologice ale caselor însă în ultimi 4 ani au fost trimişi „la plimbare” pe motiv că nu există bani.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu, ieșire dură: ‘Nu vreau să aruncăm țara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice’

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că Legea care prevede majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii doi ani.

„Vă spun o părere personală: este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului nu numai pentru 2020, dar şi pentru 2021 şi 2022. Doar pentru 2020 înseamnă 10 miliarde de lei la buget, plus 30 miliarde de lei în 2021, bani care nu există şi trebuie împrumutaţi. Şi trebuie negociată această stabilitate a bugetului cu instituţiile internaţionale, cu investitorii.

Există o problemă, iar eu voi prezenta două scenarii premierului, Guvernului, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli în perioada următoare, inclusiv Legea pensiilor, evoluţia cheltuielilor, dar şi riscurile aferente. Scenariile fără riscuri nu au niciun sens. Apoi decizia va fi una politică. Sunt un ministru responsabil şi precaut. Mă pregătesc cu o rectificare bugetară care să îmi asigure sustenabilitatea atât în 2020 dar şi pe viitor. Nu vreau să aruncăm ţara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice”, a declarat Cîţu.

Acesta a precizat că atât legea pensiilor cât şi alte legi care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanţare, iar pentru a nu destabiliza economia trebuie făcute alte sacrificii.

„Aşa cum este construit bugetul astăzi şi problemele pe care le avem, Legea pensiilor şi alte legi similare care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanţare. Pentru a nu destabiliza economia va trebui să facem alte sacrificii. De aceea, trebuie să găsim un compromis şi este datoria mea să prezint premierului un scenariu care să arate cum vor fi finanţate aceste cheltuieli în perioada următoare sustenabil, fără a arunca economia în aer. Aşa cum arată toate agenţiile de rating, Comisia Europeană, instituţiile internaţionale, reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei”, a subliniat ministrul Finanţelor.

El a reamintit că toate agenţiile de rating au dat o perspectivă negativă României având în prim plan această lege a pensiilor.

„Lucrurile nu sunt chiar atât de simple şi în discuţiile mele cu toate instituţiile financiare am spus că noi nu ne putem uita doar la Legea pensiilor. Vom face o reevaluare şi deja am început o reevaluare a tuturor cheltuielilor din buget. Pe noi ne interesează o reaşezare a cheltuielilor ca bugetul să fie sustenabil nu numai anul acesta dar şi pe termen lung.

Premierul şi toată lumea a anunţat că vor creşte pensiile de la 1 septembrie, dar numai în contextul acestei economii care astăzi traversează cea mai dureroasă criză pe care am văzut-o noi în ultima sută de ani. Toată arhitectura bugetului depinde de ceea ce se întâmplă cu economia în perioada următoare. La rectificarea bugetară vom avea o imagine mai aproape de realitate la şase luni de zile şi vom vedea atunci decizia politică”, a mai sus Florin Cîţu.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Vela, reacție despre moțiunea depusă împotriva sa: ‘Nu o iau ca pe o situație fatală, extraordinară, deosebită’

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că moțiunea simplă depusă împotriva sa nu este ‘o situație fatală, extraordinară’, ci este un bun moment un de a prezenta ceea ce a făcut în cele șase luni de mandat și nu au reușit să facă predecesorii săi.

„Este un lucru normal ca un partid de opoziţie să depună moţiuni contra miniştrilor. Nu o iau ca pe o situaţie fatală, extraordinară, deosebită. Este o activitate politică, exact cum sunt interpelările, întrebările adresate miniştrilor, invitarea miniştrilor la „Ora ministrului”. Moţiunile simple sunt lucruri care se întâmplă. (…) Din punctul meu de vedere, indiferent de textul moţiunii sau de cuvintele mai mult sau puţin elegante din această moţiune, pentru mine este un prilej prin care pot arăta ceea ce am făcut, ceea ce nu au făcut predecesorii mei, pentru că, atunci când acuzi pe cineva că nu a luat măsuri, trebuie să te întrebi de ce nu au fost luate măsuri când au fost cerute măsuri şi în 2019, şi în 2018 şi în 2017″, a declarat Vela.

Moţiunea simplă „Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă în timp de pandemie”, depusă de 61 de senatori PSD în plenul Camerei superioare a Parlamentului, solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Moţiunea va fi dezbătută marţi, 26 mai.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend