Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Proiectul care prevede înlocuirea „Prima casă” cu „O familie, o casă” ar putea deveni mai social. Au fost introduse grupurile vulnerabile

Publicat

in

Proiectul programului care va înlocui Prima Casă, denumit „O familie, o casă” a fost modificat în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților. Practic, modificările vizează grupurile vulnerabile.

Un articol modificat se referă la veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului care împreună cu soțul sau soția, după caz, trebuie să nu depășească 4.500 lei, excepție făcând persoanele vulnerabile. Noutatea se referă la faptul că la calculul acestei sume nu vor fi luate în considerare beneficiile de asistență socială care fac parte dintr-un grup vulnerabil definit de Legea 296/2011, dacă acestea depășesc această sumă.

Noile modificări spun că statul va garanta 100% împrumuturile respective.

„Au fost câteva modificări, mai ales că am încercat să-i dăm un caracter mult mai social acestui program guvernamental, mai ales să stimulăm familiile cu copii sau chiar luarea în plasament de către cei fără copii. Amendamentele se referă al stimularea băncilor din România în a căuta aceste persoane din grupurile vulnerabile pentru a li se da aceste facilități pentru o astfel de locuință”, a spus Teodorovici.

El a precizat că sperăm că va avea loc un vot în plen cât mai curând pe acest proiect.

„Această propunere de modificare a venit de la discuțiile purtate cu FMI și cu cei din Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială. Este practic un sprijin pe care dorim să-l acordăm persoanelor vulnerabile”, a mai afirmat el.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

China aderă la Tratatul privind comerţul cu armament

Publicat

in

De

China a semnat Tratatul privind comerţul cu armament (Arms Trade Treaty, ATT), a anunţat ambasadorul chinez la ONU Zhang Jun, care şi-a exprimat satisfacţia faţă de această nouă dovadă a multilateralismului Beijingului, relatează AFP.

Această aderare, luni, ”ilustrează hotărârea şi sinceritatea Chinei de a menţine un regim internaţional al controlului armamentului, de a susţine multilateralismul şi de a forja o comunitate cu un viitor comun al umanităţii”, a apreciat ambasadorul, citat într-un comunicat.

China permite exportul de armament numai în state suverane şi nu unor actori nestatali, se arată în comunicat.

În virtutea procedurii prevăzute de Tratat, ATTurmează să se aplice în China după o perioadă de 90 de zile.

China este al doilea cel mai mare producător de armament din lume şi şi-a anunţat la 22 iunie decizia de a adera la ATT.

Prin aderarea Chinei, Tratatul are de luni 107 state parte.

ATT a fost adoptat de ONU în 2013 şi a intrat în vifoare în anul următor.

Tratatul privind comerţul cu armament prevede ca fiecare ţară semnatară să evalueze înaintea oricărei tranzacţii dacă armamentul pe care-l vinde riscă să fie folosit prin ocolirea unui embargo internaţional, să fie deturnat în favoarea unor criminali sau dacă încalcă drepturile omului.

Armamentul acoperit în ATT merge de la pistoale la avioane şi nave de război, inclusiv rachete.

Statele Unite, principalul furnizor de armament din lume, a semnat acest tratat în timpul preşedinţiei lui Barack Obama, însă Congresul american nu l-a ratificat niciodată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gabriela Firea face marele anunț: Este o premieră națională! Primele autobuze hybrid circulă în Capitală

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță intrarea pe traseu, în București, a primelor 8 autobuze hybrid, fabricate de Mercedes. În total, 130 de astfel de vehicule vor circula în Capitală.

Citește și: Gabriela Firea s-a dezlănţuit: ‘Cea mai josnică ticăloşie a omului este trădarea’

”Premiera nationala! Azi a intrat pe traseu, pe arterele din Bucuresti, primul lot de autobuze hybrid mercedes citaro! Asa cum am promis, continuam sa modernizam parcul auto STB cu autovehicule ultramoderne si nepoluante!

Pe langa cele 400 de autobuze Euro 6 aflate in trafic, incepand de astazi, 7 iulie 2020, primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achizitionate cu finanţare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131.

Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.
Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalatie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum si un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real .

• Conform graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate pana în ianuarie 2021.

• Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare.

• Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garantie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

• Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.”, scrie Gabriela Firea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend