Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Proiectul care prevede înlocuirea “Prima casă” cu “O familie, o casă” ar putea deveni mai social. Au fost introduse grupurile vulnerabile

Publicat

in

Proiectul programului care va înlocui Prima Casă, denumit „O familie, o casă” a fost modificat în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților. Practic, modificările vizează grupurile vulnerabile.

Un articol modificat se referă la veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului care împreună cu soțul sau soția, după caz, trebuie să nu depășească 4.500 lei, excepție făcând persoanele vulnerabile. Noutatea se referă la faptul că la calculul acestei sume nu vor fi luate în considerare beneficiile de asistență socială care fac parte dintr-un grup vulnerabil definit de Legea 296/2011, dacă acestea depășesc această sumă.

Noile modificări spun că statul va garanta 100% împrumuturile respective.

„Au fost câteva modificări, mai ales că am încercat să-i dăm un caracter mult mai social acestui program guvernamental, mai ales să stimulăm familiile cu copii sau chiar luarea în plasament de către cei fără copii. Amendamentele se referă al stimularea băncilor din România în a căuta aceste persoane din grupurile vulnerabile pentru a li se da aceste facilități pentru o astfel de locuință”, a spus Teodorovici.

El a precizat că sperăm că va avea loc un vot în plen cât mai curând pe acest proiect.

„Această propunere de modificare a venit de la discuțiile purtate cu FMI și cu cei din Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială. Este practic un sprijin pe care dorim să-l acordăm persoanelor vulnerabile”, a mai afirmat el.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Decizie fără precedent: Vaticanul dezvăluie numărul proprietăților deținute.

Publicat

in

De

Vaticanul a publicat sâmbătă, pentru prima dată, informații despre deținerile sale imobiliare, mai mult de 5.000 de proprietăți, ca parte a celor mai detaliate dezvăluiri financiare realizate vreodată, conform Reuters.

Informațiile apar în două documente, o situație financiară consolidată pentru 2020 pentru Sfântul Scaun și primul buget public pentru Administrația Patrimoniului Sfântului Scaun (APSA).

APSA, un fel de birou de contabilitate generală, administrează proprietăți imobiliare și investiții, plătește salarii și acționează ca un birou de achiziții și un departament de resurse umane.

În cele două documente – fiecare cu un număr fără precedent de diagrame, grafice și hărți – și două interviuri explicative, Vaticanul oferă peste 50 de pagini de material financiar.

Bugetul APSA de 30 de pagini arată că deține 4.051 proprietăți în Italia și aproximativ 1.120 în străinătate, fără a include ambasadele din întreaga lume, informează Mediafax.

Doar aproximativ 14% din proprietățile italiene au fost închiriate la tarife de piață, în timp ce celelalte au fost închiriate la tarife reduse, multe pentru angajații Bisericii. Aproximativ 40% erau clădiri instituționale precum școli, mănăstiri și spitale.

Documentele arată că APSA deține investiții în proprietăți din zone de lux din Londra, Geneva, Lausanne și Paris.

O clădire din districtul South Kensington din Londra a adus pierderi enorme după ce a fost cumpărată de către Secretariatul de Stat al Vaticanului ca investiție în 2014.

Marți, procesul a 10 persoane legat de respectiva achiziție, inclusiv un cardinal proeminent, începe la Vatican. Cei 10 sunt acuzați de infracțiuni financiare, inclusiv delapidare, spălare de bani, fraudă, extorcare și abuz de serviciu.

Părintele Juan Antonio Guerrero, șeful Secretariatului pentru Economie al Vaticanului (SPE), a declarat pentru site-ul oficial Vatican News că imobilul va fi vândut în curând.

O declarație financiară consolidată separată pentru Sfântul Scaun emisă sâmbătă a arătat un deficit de 64,8 milioane de euro în 2020, în scădere față de 79,2 milioane în 2019.

Bugetul Sfântului Scaun include administrația centrală a Bisericii Romano-Catolice, cunoscută sub numele de Curia, care supraveghează guvernarea celor 1,3 miliarde de credincioși, reprezentanțele sale diplomatice globale și operațiunile media.

Orașul Vatican, ce include muzeele Vaticanului și banca Vaticanului, are un buget separat.

Pentru a acoperi deficitul din 2020, aproximativ 50 de milioane de euro au fost preluați din Peter’s Pence, un fond de donații care îl ajută pe papă în activitate.

Pandemia COVID-19 a lovit puternic veniturile Vaticanului în 2020.

Bazilica Sf. Petru și Muzeele Vaticanului, care au primit aproximativ 6 milioane de vizitatori plătitori în 2019, au fost închise sau doar parțial deschise o mare parte din 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dispută între Salvamont și jandarmi în privința unui grup de turiști: ‘Au făcut taximetrie’

Publicat

in

De

Dispeceratul Național Salvamont îi acuză pe jandarmii montani că și-au asumat meritul recuperării unui grup de turiști amenințați de o ursoaică, dar că de fapt oamenii au fost scoși din zonă de un schipaj Salvamont Bucegi, în timp de jandarmii au făcut „taximetrie”.

„Încă o minciună a bravilor jandarmi montani. Grupul de turiști a fost scos din zona cu probleme de către un echipaj al Salvamont Busteni și au fost duși în siguranță până la Piatra Arsă. Jandarmii i-au asteptat la “barieră” și, ca de obicei, au pozat în mari salvatori, bombardând presa cu comunicate mincinoase. Sa aștepți turiști la bariera și sa ii cobori la Sinaia cu mașinile Jandarmeriei nu înseamnă “sa cobori în siguranta”, înseamnă taximetrie”, se arată într-o postare a Dispeceratului Național Salvamont.

I.J.J. Prahova a anunțat sâmbătă că a fost solicitat, în jurul orei 18.00, în urma unui apel la 112, pentru recuperarea unui grup de 13 turiști ce doreau să coboare pe traseul Jepii Mari. Aceștia nu au mai putut continua deplasarea din cauza apariției pe traseu a unei ursoaice cu pui. În ciuda zgomotelor făcute de turiști ursoaica nu s-a îndepărtat, grupul fiind nevoit să solicite sprijinul jandarmilor.

Două echipaje au intervenit pentru preluarea acestora din zona Piatra Arsă. Grupul a fost coborât în siguranță în orașul Sinaia, arăta comunicatul Jandarmeriei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend