Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Proiecte de lege pentru ieșirea României din băncile controlate de Rusia/ Cine a cumpărat titluri emise de BII – DOCUMENT

Publicat

in

După ce am avut un memorandum în sensul ieșirii României în Banca Internațională de Investiții (BII) controlată de Rusia, acum Ministerul Finanțelor a realizat un proiect de lege prin care Guvernul să fie mandatat să facă demersurile necesare.

Banca Internationala de InvestitiiFoto: Hotnews

Proiect lege ieșire din Banca Internationala de Investitii (click pentru a deschide)

Practic, se va denunța acordul interguvernamental privind înființarea băncii semnat la Moscova în 1970.

De asemenea, se va urmări coordonarea cu Cehia, Slovacia și Bulgaria, în scopul unei ieșiri simultane din BII și stabilirii unor modalități similare de ieșire.

Conform prevederilor documentare statuare, la retragerea din acționariat, statului membru i se scade valoarea capitalului vărsat și anume 26,1 milioane euro, fiind valoarea obligațiilor față de bancă.

MF spune că nu se poate defini, momentan, impactul financiar.

Cine a cumpărat titluri emise de bancă

Conform notei de fundamentare, portofoliul de titluri de valoare emise de BII pe piața românească este de aproximativ 1,4 miliarde lei, fiind datorie emisă în moneda națională.

Printre principalii investitori se numără:

NN Pensii (cel mai mare investitor)

BCR Erste Asset Management

BRD Asset Management

Banca Transilvania

BRD Pensii

BT Asset Management

Alții.

UPDATE

Ministerul Finanțelor a publicat și proiectul de ieșire din Banca Internațională de Cooperare Economică. Retragerea din această bancă se va face în 6 luni de la notificare, conform notei de fundamentare. Va fi o ieșire coordonată cu Polonia, Cehia, Slovacia și Bulgaria.

Conform prevederilor documentelor statutare, la retragere se scade valoarea capitalului vărsat, anume 14,23 milioane euro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tragedie în Armata Română: militar mort la doar 37 de ani; a decedat în fața prietenilor

Publicat

in

De

Un militar din Șimleu, județul Sălaj, a murit la 37 de ani, în timp ce juca fotbal, informează Monitorul de Sălaj. Un militar din Șimleu Silvaniei a murit la 37 de ani, după ce i s-a făcut rău în timp ce juca fotbal cu prietenii. Adrian era căsătorit și avea o fetiță de 7 ani.

Adrian Gui, sergent angajat la Unitatea Militară din Şimleu Silvaniei, Sălaj, a murit sub ochii amicilor săi cu care ieșise la fotbal, după ce i s-a făcut rău.

Totul a avut loc joi seara, în jurul orei 21.30, la o bază sportivă din Şimleu Silvaniei. Bărbatul a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, însă ajuns la spital a suferit un atac de cord.

În zadar medicii au efectuat manevre de resuscitare timp de aproape după ore. Inima lui Adrian s-a oprit pentru totdeauna.

Mesajele au împânzit rețelele de socializare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Descoperire misterioasă a 20 de cadavre într-un club de noapte din Africa de Sud

Publicat

in

De

Cadavrele a 20 de tineri, care au murit fără răni aparente, au fost descoperite duminică într-un club de noapte din cartierul East London din Africa de Sud, a anunțat poliția locală, care investighează cauza acestor decese în masă, potrivit AFP. politie

Morti misterioase in Africa de SudFoto: captura tv

Victimele au fost descoperite la primele ore ale dimineții într-un bar improvizat, amenajat în orășelul Scenery Park, a declarat un corespondent AFP.

„Investigăm în continuare circumstanțele deceselor”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției provinciale, generalul Thembinkosi Kinana.

Victimele au vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, a adăugat ofițerul de poliție, fără să se aventureze să emită o ipoteză pentru moartea lor.

Purtătorul de cuvânt al poliției anunțase inițial un bilanț de 17 morți, dar în cursul dimineții bilanțul a crescut la 20 de morți.

Oficialul provincial pentru sănătate Unathi Binqose a exclus posibilitatea unei îmbulzeli produse din anumite motive.

„Este dificil să ne gândim că este vorba de o debandadă, deoarece niciuna dintre victime nu are răni deschise vizibile”, a declarat el pentru AFP prin telefon de la locul incidentului.

Victimele, a spus el, erau probabil studenți care sărbătoreau sfârșitul examenelor și al anului școlar.

Potrivit ziarului local DispatchLive, „cadavrele sunt împrăștiate, pe mese, pe scaune și pe jos”, fără „semne aparente de rănire”.

Pe rețelele de socializare, unele persoane au menționat posibilitatea unei otrăviri cu gaz sau a unei otrăviri în masă. Imaginile neautentificate arătau cadavrele întins pe jos, fără răni vizibile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend