Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Program internațional pentru profesorii de germană Specialist: “În afacerile europene, se vorbește limba germană”

Publicat

in

Kinder üben mit KIKUS

Chiar dacă limba engleză este una dintre cele mai vorbite limbi „comerciale” din lume, în Uninea Europeană, limba germană este, de departe, cea mai larg răspândită limba maternă, cu aproximativ 90 de milioane de vorbitori. Mai mult decât atât, specialiștii afirmă că germana este, de asemenea, limba cea mai des folosită în afacerile intracomunitare din Uniunea Europeană.
În acest context, România are nevoie să se adapteze la tendințele Comunității Europene, iar un prim pas va fi făcut în sistemul de educație, prin implementarea unui program internațional de specializare și perfecționare pentru profesorii români de limbă germană.

De ce pun atât de mult europenii accent pe învățarea limbii germane?
Reprezentantul KIKUS în România, Ștefania Filip, afirmă că Germania și-a consolidat poziția de motor al dezvoltării și progresului Uniunii Europene, iar acest aspect s-a răsfrâns, fără doar și poate, și asupra relațiilor sociale și economice pe care le are cu restul Spațiului European. “Europenii au fost nevoiți să învețe limba germană, datorită progresului pe care această țară l-a facilitat în relațiile cu restul statelor. Persoanele care au învățat această limbă au avut acces mult mai ușor pe piața muncii, au avut posibilitatea de a învăța și de a se perfecționa prin programele de studiu și bursele oferite anual de statele germane. Nu în ultimul rând, vorbitorii de germană au avut o conexiune mai bună cu progresul tehnologic și cu invenția timpurilor moderne – internetul (extensia .de are peste 12 milioane de domenii, este a doua în lume după extensia .com)”, afirmă Ștefania Filip, reprezentantul KIKUS în România, celebrul program international de învățare a limbii germane, consacrat în toată lumea.

Advertisements

Programul international KIKUS, ajunge în România și este dedicate specializării și perfecționării profesorilor de germană
Profesorii români de limbă germană din gradinițe și centre de predare a limbilor străine vor lua contact cu celebra metodă de predare a limbii germane, care ajunge și în țara noastră, după ce a fost implementată cu succes în mai multe țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud. Seminarul de inițiere în metoda KIKUS, pentru profesori, va avea loc în perioada 8-9 mai 2015, la Constanța și este organizat de Kikus România și Centrul pentru multilingvismul copiilor din Munchen.
“KIKUS este un program integral, care stimulează și dezvoltă multilingvismul precoce la copiii între 3 si 10 ani. Importanța metodei KIKUS constă în faptul că este singura de felul ei: oferă profesorilor un instrument pentru predarea limbii germane, copiilor care încă nu stăpânesc scrisul și cititul. La seminarul din Constanța, toți profesorii de germană din România vor putea învăța cum pot implementa în clase această metodă revoluționară și vor constata că și copiii vor fi mai receptivi și mai interesați să învețe limba germană, deoarece se pliază pe nevoile și activitățile lor curente”, afirmă Ștefania Filip.
În cadrul seminarului, profesorii vor afla informații pragmatice despre stabilirea curriculei de predare (cu ce să înceapă cursul, în ce ordine să predea informațiile copiilor etc.), despre elementele de psihopedagogia copilului preșcolar (ce trebuie să știe profesorul despre copiii de diferite vârste pentru a atinge obiectivele de învățare), despre metodologia de predare (predarea diferențiată în funcție de vârsta copilului, metode de captare și menținere a atenției) și cum pot aplica mai ușor metoda KIKUS în clase.
Programul internațional este deschis tuturor profesorilor de limbă germană din grădinițe și centre educaționale, precum și studenților din anii terminai ai facultăților de litere în limba germană. La întâlnirea de lucru de la Constanța, seminarul va fi susținut de dr. Edgardis Garlin, fondatorul programului KIKUS și unul dintre cei mai buni metodiști în predarea/învățarea limbii germane din lume.
Profesorii se pot înscrie la acest seminar de inițiere în metoda KIKUS, prin contactarea Kikus România prin email: office@germanaconstanta.ro sau telefonic, apelând la 0720.744.900.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Finanțarea europeană asigură dezvoltarea durabilă și tranziția spre o economie ecologică, verde

Publicat

in

De

ASOCIAȚIA FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR a prezentat în data de 9 iunie 2020 ministrului Costel Alexe un set de propuneri menite să asigure stabilitatea economiei forestiere și nevoile de lemn ale populație. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Transilvania din Brașov, cu participarea mai multor factori de decizie și reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu.

Au fost propuse intervenții pe termen scurt: sprijin pentru plata salariilor angajaților din sectorul forestier și prelucrarea primară a lemnului, pentru achiziția dispozitivelor IT necesare implementării SUMAL, pentru achiziția de clupe electronice și aplicații electronice de măsurare – intervenții menite să contribuie la asigurarea trasabilității lemnului recoltat.

Angajații din domeniul exploatării și prelucrării primare a lemnului au nevoie de un sprijin asemănător celui primit de angajații din domeniul construcțiilor și anume scutirea de la plată a impozitului și a asigurărilor de sănătate. În același timp se impune găsirea unor soluții de finanțare a unor programe de calificare a muncitorilor din exploatarea și prelucrarea primară a lemnului. O soluție ar putea fi fondurile europene alocate prin Green Deal.

Advertisements

În pădure muncitorii forestieri sunt frecvent expuși accidentelor de muncă. Un sprijin pentru dotarea cu echipamente de protecție ar fi acceptarea la deducerea din impozitul pe venit, total sau parțial, a sumelor folosite pentru achiziția echipamentelor de protecție dar și a costurilor cu activitățile de autorizare specifice (ISCIR, ITM, etc). Este necesară finanțarea, în aceleași condiții de deductibilitate, a unor asigurări colective de viață pentru muncitorii care activează în exploatarea lemnului.

Se impune același tratament fiscal al accizei la carburanți precum cel aplicat în agricultură și piscicultură. În acest sens este corect să fie eliminate accizele pentru carburanții folosiți în lucrările din pădure sau depozite.

Stabilitatea și dezvoltarea economiei forestiere pe termen lung trebuie să se realizeze prin investiții asigurate din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

Construcția drumurilor forestiere și a depozitelor de lemn garantează protejarea mediului, crește siguranța muncii, asigură un grad de colectare mai ridicat dar și o utilizare mult mai eficientă a lemnului.

ASFOR a prezentat în data de 9 iunie 2020 ministrului Costel Alexe un set de propuneri menite să asigure stabilitatea economiei forestiere și nevoile de lemn ale populație.

Sectorul forestier are nevoie de tehnologii moderne de recoltare și prelucrare a lemnului, în acest sens este necesar să fie accesate linii de finanțare care să permită investiții în utilaje, unelte și echipamente folosite în lucrările specifice de recoltare, colectare, sortare a lemnului dar și în producția de produse din lemn.

Recoltarea sustenabilă și valorificarea superioară a lemnului are ca scop principal asigurarea nevoilor interne de lemn ale României, lemn pentru construcții, mobilă, industrie, foc, dar și exportul de produse din lemn.

Prin programe dedicate statul trebuie să încurajeze utilizarea lemnului în construcții și în special casele din lemn, edificate atât de autoritățile publice, cât și de persoanele fizice și juridice. Reducerea cotei TVA pentru lemnul utilizat în construcții la 5%, poate stimula utilizarea lemnului în construcții.

Un procent important din populația aflată în mediul rural se încălzește folosind lemnul. Pentru o utilizare eficientă a resursei de lemn, România are nevoie de un program de finanțare a achiziției instalațiilor de încălzire cu randament de ardere ridicat și de eliminare a TVA pentru lemnul de foc.

Noile programe de finanțare, că vorbim de PAC (Politica Agricolă Comună) prin FEADR, că vorbim de granturi de 200 mii euro prin AFM (Administrația Fondului de Mediu), trebuie să se adreseze IMM-urilor românești și să încurajeze obținerea de produse din lemn, case din lemn și mobilier. Prin aceste măsuri cu siguranță va crește gradul de prelucrare a lemnului și de ocupare a forței de muncă.

Lemnul și produsele din lemn înseamnă 3,5% din PIB, 2,8 miliarde de euro input de valută în economia românească din exporturi, 1,9 miliarde de euro plus la balanța comercială. România are în acest moment o șansă unică de a se adapta rapid la noua politică europeană de dezvoltare a unei noi economii ecologice, verzi.

(https://asfor.ro/2020/06/10/finantarea-europeana-asigura-dezvoltarea-durabila-si-tranzitia-spre-o-economie-ecologica-verde/)

PREȘEDINTE

Ciprian Dumitru MUSCĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gelu Tofan, PNL Argeş: „Bulibăşeală marca PSD! Agenţii economici mijlocii nu ştiu cine le va administra obligaţiile fiscale!”  C.P.

Publicat

in

De

Prin adoptarea legii nr. 30/2018 pentru completarea Codului de Procedură Fiscală, Parlamentul a stabilit ca administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii să fie executată de către organul fiscal judeţean.
Măsura era una necesară şi dorită de către agenţii economici şi ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018. Însă lucrurile nu au stat deloc în felul acesta, pentru că Guvernul a prorogat acest termen de două ori, iar acum nu se ştie când şi dacă va fi adoptată această măsură.

Preşedintele Comisiei Economice a PNL Argeş, Gelu Tofan a declarat:
“Dezamăgire mare în rândul agenţilor economici mijlocii, pentru că Guvernul a prorogat acest termen deja de două ori! Iar consecinţa este aceea că agenţii economici trebuie să meargă sute de km până la sediile regionale ale organelor fiscale, în situaţia în care ar fi trebuit, de jumătate de an încoace, să-şi administraze la nivel judeţean obligaţiile fiscale datorate statului!”

Advertisements

În plus, deputatul PNL Dan Bica a formulat o întrebare pe această temă Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici.

Iată ce spune Dan Bica:

“Dat fiind că administratorii agenţilor economici care se încadrează în această categorie sunt puşi în situaţia inadmisibilă de a nu afla, până la sfârşitul anului, cărui organ fiscal competent se vor adresa în viitor, vă soliticit să răspundeţi la următoarele întrebări: 1. Care sunt motivele pentru care ANAF nu s-a putut organiza pentru imlementarea Legii 30/2018? şi 2. Ce măsuri a întreprins Ministerul pe care-l conduceţi, de la data promulgării legii respective până în prezent, pentru ca aplicarea dispoziţiilor acesteia să nu se lovească de piedici administrative, cum ar fi deficitul de personal, lipsa echipamentelor informatice sau a spaţiilor necesare pentru organele fiscale judeţene?”

Sigur că Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici nu a răspuns acestor întrebări.
Până când se vor lămuri lucrurile, agenţii economici vor trebui să meargă la sediile regionale ale organelor fiscale, iar ANAF este pus în situaţia de a nu şti cum trebuie să se organizeze. Pe scurt, o bulibăşeală marca PSD!

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend