Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

PROGNOZA METEO: De Moş Nicolae NINGE ! Urmează o săptămână capricioasă în Argeş

Publicat

in

Potrivit datelor furnizate de satelitul EUMETSAT, urmeza o săptămână capricioasă în Argeş. De astăzi vremea se mai incalzeşte puţin, astfel ca temperaturile vor ajunge la valorile normale pentru aceasta perioada, de inceput de decembrie. Marti si miercuri temperaturile vor ajunge pe timpul zilei pana la 5 sau 6 grade cu plus, urmand ca joi soarele sa nu mai apară si sa se raceasca , in timp ce isi vor face aparitia si ninsori slabe. Vineri mai sunt posibile precipitatii iar la sfarsit de saptamana, vremea va deveni mohorata iar si sunt posibile precipitatii.

DETALII PENTRU INTREAGA SAPTAMANA IN GRAFICUL DE MAI JOS

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

EXCLUSIV Noi informații în cazul luptătorului de la Trupele Speciale care acuză că a fost executat de cei pe care îi pregătea: Marcel Vela și Traian Berbeceanu au intervenit în favoarea sa

Publicat

in

De

Bugetul.ro continuă dezvăluirile legate de cazul agentului-șef principal Paul Feroiu, cel care acuză că a fost dat afară de Serviciul de Acțiuni Speciale Gorj chiar de cei pe care îi pregătea. „Campion la judo și la tir, Feroiu a fost însărcinat, în anul 2018, să se ocupe de pregătirea fizică și tactică a polițiștilor din cadrul IPJ Gorj. Acesta fost tras pe linie moartă în toamna anului 2019. La acea vreme, el a fost declarat inapt psihologic de psiholoaga din cadrul IPJ Gorj. Practic, din acel moment, i-a fost interzis să mai continue la SAS, astfel că a ajuns să lucreze la Ordine Publică. Ulterior, la ordinul șefului IPJ Gorj, s-a încercat internarea sa cu forța la Psihiatrie.  La ora actuală, șefii Ministerului de Interne vor ca Paul Feroiu să se testeze la o Comisie Psihiatrică a MAI. În schimb, Feroiu insistă să fie testat psihologic, fără a se prezenta în fața Comisiei de Psihiatrie, deoarece nu consideră că trebuie să fie controlat psihiatric. Paul Feroiu susține că totul i se trage de la un raport întocmit la finalul anului 2018, când a reclamat faptul că 70% din polițiștii din cadrul IPJ Gorj sunt slab și foarte slab pregătiți fizic. Facem precizarea că Paul Feroiu susține că îi pregătea inclusiv pe psihologii care l-au declarat inapt psihologic”, a scris, la 13 septembrie, Bugetul.ro.

Vezi și Discuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române. Cazul suspect al polițistului-campion de la Trupele Speciale, care acuză că fost executat de cei pe care îi pregătea

Reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne au declarat, pentru Bugetul.ro, că solicitarea pe care o face acum Paul Feroiu, anume să fie testat la Centrul de Psihosociologie al MAI, din Str. Maria Ghiculeasa, i-a fost aprobată în perioada în care la conducerea MAI se afla Marcel Vela, iar șeful său de Cabinet era Traian Berbeceanu. Însă, și la Centrul MAI, ca și la nivel local, agentul Feroiu a fost declarat inapt psihologic pentru Trupele Speciale.

Sursele MAI au ținut să precizeze că, dacă a fost declarat inapt psihologic pentru SAS, nu înseamnă că este inapt psihologic și pentru Ordine Publică. Contactat de Bugetul.ro, Paul Feroiu ne-a confirmat că a fost testat la Centrul MAI, în perioada în care Traian Berbeceanu era directorul de Cabinet al lui Marcel Vela. Însă, susține el, psihologul de la Centrul de Psihosociologie al MAI i-ar fi reproșat că a venit la testare într-o zi de vineri, când este program scurt, și că se ceartă cu „prietenii mei” din Gorj. Totodată, Paul Feroiu susține că i s-a transmis că trebuie să înțeagă că nu se mai poate întoarce la SAS.

Vezi și EXCLUSIV Scurtcircuit în Ministerul de Interne, în mandatul lui Lucian Bode! Ancheta în cazul polițistului-campion de la Trupele Speciale, luată de la zero!

Măsura ține de psiholog. Psihologul care stabilește riscul face și recomandările. În anul 2020, dumnealui a venit la comanda Ministerului, la directorul de Cabinet, Traian Berbeceanu, iar domnul ministru Vela i-a aprobat, la vremea respectivă, o testare la Centrul Psihologic al MAI de la București. Rezultatul a fost inapt pentru SAS. Cazul este unul medical, din punctul meu de vedere. Dar, atenție!, dacă la un moment dat a fost declarat inapt pentru SAS, asta nu înseamnă că nu era bun la Ordine Publică, pentru că baremurile pentru o structură de Acțiuni Speciale sunt diferite față de cele de la Ordine Publică, acolo unde a fost apt condiționat. Repet, este un caz medical, iar cazul medical este competența specialiștilor”, au precizat, pentru Bugetul.ro, reprezentanți ai MAI.

Paul Feroiu: „La Centrul MAI, mi-au zis că nu trebuie să mai ajung la SAS”

Da (n.r. – am fost testat la Centrul MAI), în aprilie 2020. M-am dus și mi-a lăsat același calificativ, de inapt pentru SAS, că trebuie să înțeleg că nu trebuie să mai ajung la SAS.

N-am avut nicio problemă la teste, numai că trebuie să înțeleg că nu trebuie să mai ajung la SAS, iar testarea, conform legii, se poate da din șase în șase luni, pentru că eu am fost trimis la Psihiatrie pe un raport de monitorizare în care doamna psiholog spune că nu mă încadrez la actualul loc de muncă. Dar actualii mei șefi, de la locul acesta de muncă, spun că sunt foarte bun, iar doamna psiholog nu i-a luat în calcul, deși doamna psiholog a scris, când m-a dat apt condiționat, că monitorizarea se face de către ea și șefii mei direcți. Cinci șefi ofițeri fac niște fișe de evaluare în care spun că sunt cel mai bun, iar doamna nu le ia în calcul și mă trimite la Comisie, pentru că nu mă încadrez la actualul loc de muncă. Eu vă arăt documente”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Paul Feroiu.

Șefii IPJ Gorj fug de Bugetul.ro

Bugetul.ro a încercat să-i contacteze pe comisarul-șef Daniel Fețanu, actualul șef al IPJ Gorj, precum și pe comisarul-șef Decebal Drăghiea, șeful IPJ Gorj în perioada în care Paul Feroiu a fost declarat inapt psihologic pentru Serviciul de Acțiuni Speciale.

Chiar dacă i-am sunat sunat și le-am trimis mesaje inclusiv pe WhatsApp, aceștia nu ne-au răspuns la solicitări.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vineri, restricții rutiere pe Transfăgărășan – Au loc filmări pentru un film artistic

Publicat

in

De

IPJ Argeș informează că în ziua de vineri, 1 octombrie 2021, între orele 07:00 – 19:00, pe DN 7C – Transfăgărășan, vor fi impuse restricții temporare de circulație, pe sectorul cuprins între km 108+000 (hotel Capra) și km 116+804 (intrare tunel Bâlea). Mai precis, restricțiile vor fi aplicate intermitent, cu intervale de 10 minute filmare, 10 minute eliberare trafic, pentru filmarea unor secvențe într-un film artistic.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie şi semnalizarea rutieră temporară. Totodată, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, polițiștii recomandă conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și ale organizatorilor și să nu blocheze intersecțiile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend