Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Profesorii vor primi salariile pe luna ianuarie cu 10 zile întârziere

Publicat

in

scoala 6 1Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţine că angajaţii din educaţie vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână, din cauza unui ordin al Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

Potrivit FSLI, Ministerul Finanţelor Publice a emis în decembrie 2013 un ordin pentru punerea în aplicare a OU 88/2013 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare. Actul normativ trebuie pus în practică începând din 1 ianuarie 2014, în condiţiile în care Trezoreriile judeţene nu au o logistică adaptată noilor cerinţe, iar serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile de învăţământ au foarte mult de muncă pentru întocmirea documentelor care stau la baza plăţii salariilor.

Preşedintele FSLI, Simion Hancescu, a spus că „victimele acestei măsuri prost aplicate” sunt, în primul rând, salariaţii din învăţământ, care vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână.

„Având în vedere că noile cerinţe impuse de MFP implică calculul salariilor pe cicluri de învăţământ, serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile şcolare vor fi excesiv birocratizate pentru că sunt foarte multe cadre didactice care predau la două sau trei cicluri de învăţământ, primar, gimnazial şi liceal, şi salariile acestora şi dările aferente către stat trebuie calculate separat”, a mai spus Simion Hancescu, citat în comunicat.

Potrivit liderului FSLI, nu trebuie omis nici faptul că mulţi dintre salariaţii din educaţie au rate la bănci, iar întârzierea achitării acestora înseamnă penalizări, „pe care nu le plăteşte Guvernul”.

Preşedintele FSLI consideră că Ministerul Finanţelor ar fi trebuit să facă această schimbare treptat, astfel încât personalul din învăţământ să nu aibă de suferit.

„Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice trebuie să găsească urgent o soluţie, pentru ca plata salariilor să fie făcută în cel mai scurt timp”, a mai spus Hancescu.

El a precizat că plata salariilor în învăţământ ar fi trebuit să înceapă din 5 ianuarie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Boris Johnson îl avertizează pe Emmanuel Mmacron: ‘Orice tentatvă de a soluționa conflitul acum nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată și să-i dea lui Putin dreptul de a manipula țările suverane și piețele internaționale veșnic’

Publicat

in

De

Boris Johnson, prim-ministrul Regatului Unit, l-a avertizat pe preşedintele francez Emmanuel Mmacron împotriva tentaţiei unei soluţii negociate ”acum” în Ucraina, cu Vladimir Putin.

Cei doi lideri ”au convenit”, într-o reuniune în marja summitului G7 din Bavaria, că ”este vorba despre un moment critic al evoluţiei conflictului şi că este posibil să fie răsturnat cursul războiului”, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Ei s-au pus de acord ”să consolideze” susţinerea militară a Ucrainei, precizează el.

Premierul a subliniat că orice tentatvă de a soluţiona conflitul acum nu va face decât să cauzeze o instabilitate de durată şi să-i dea lui Putin dreptul de a manipula ţările suverane şi pieţele internaţionale veşnic”, declară purtătorul de cuvânt.

Spre deosebire de Emmanuel Macron, Boris Johnson refuză orice dialog cu preşedintele rus Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept ”dictator” după invazia Ucrainei, la 24 februarie.

Într-un interviu acordat presei britanice, Boris Johnson îndeamnă Occidentul să poarte la summitul G7, urmat de un summit NATO, la Madrid, ”discuţii cu adevărat, cu adevărat sincere” pe tema implicaţiilor războiului şi sancţiunilor asupra inflaţiei, cu scopul de a ”proteja unitatea” afişată până în prezent.

Va exista, în mod realist, o anumită oboseală în rândul populaţiilor şi claselor politice”, estimează el, recunoscând o ”anumită anxietate” în acest subiect, potrivit news.ro.

Vezi și:

SUA, Regatul Unit, Canada și Japonia îi dau cea mai dură lovitură lui Vladimir Putin! Boris Johnson: ‘Aceste măsuri vor lovi în mod direct oligarhii ruși și vor ataca inima mașinii de război a lui Putin’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al SIE: ‘În majoritatea situațiilor, cetățenii care luptă pentru un loc în parlament sau orice altă poziție politică în stat caută să se apropie de servicii’

Publicat

in

De

Generalul Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), a vorbit despre explicațiile date de directorului SRI, Eduard Hellvig, cu privire la apariția în presă a draftului Legilor Securității Naționale.

„La ora actuală avem un statut de aliat. Cum merge colaborarea între aliați dacă tu ai niște lucruri care la ceilalți sunt secrete, cum ar fi subordonarea vis a vis de parlament. Eu vă spun că nu a fost niciunul din comisii la vremea aia în cadrul serviciului”, a declarat Ioan Talpeș.

Întrebat ce e bine ce e rău cu aceste legi, fostul șef SIE a spus: „categoric trebuiau refăcute, erau depășite de situația României. O să spun alte lucruri: această chestiune nu se face altcumva decât atunci când se pornește, că va urma un scandal. Este constituită o echipă, cu mai mult cu cât facem parte dintr-o formațiune internațională, să vadă cum e la ceilalți să meargă în condiții bune. Dar de fiecare dată există diferențe”.

„Vă garantez că în majoritatea situațiilor cetățenii care luptă pentru un loc în parlament sau orice altă poziție politică în stat caută să se apropie de servicii. Una este a controla și alta este să îți dai seama că acești șefi operează în conformitate cu interesele statului”, a mai spus Talpeș.

„Eu am fost unul dintre cei care l-au promovat pe Maior, dar cel care a fost un student eminent. De unde să știu eu cum a evoluat…”, a comentat fostul șef SIE, la Realitatea PLUS.

Vezi și:

Miron Mitrea, despre legile securității naționale: ‘Încă avem oameni bolnavi de securism. Este un scandal care poate ralia rapid toată societatea împotriva cuiva’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend