Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Profesorii din Teleorman protestează pentru salarizare și a lipsei de personal

Publicat

in

Mai mulţi profesori din judeţul Teleorman au protestat, marţi, în faţa Casei de Cultură din Alexandria, fiind nemulţumiţi de salarizare şi de lipsa de personal. Dacă solicitările nu le vor fi ascultate, dascălii ameninţă să continue mişcările de stradă în faţa Ministerului Educaţiei.

Aproximativ 25 de profesori din judeţul Teleorman s-au adunat, marţi, în faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de salarizare şi faţă de lipsa de personal.

Advertisements

Aceştia cer Ministerului Educaţiei să renunţe la intenţia de a diminua dreptul la concediul de odihnă anual al directorilor unităţilor de învăţământ, cer plata unor ore suplimentare, plata sporului de uzură neuropshică şi revizuirea costului standard per elev, în momentul acesta existând în Teleorman unităţi de învăţământ care nu au paznici, pedagogi, administratri sau îngrijitori.

Profesorul Tudor Spiridon, preşedintele Sindicatului “Spiru Haret”, filiala Teleorman s-a aflat printre nemulţumiţi, el declarând că lucrurile trebuie să intre în normalitate pentru profesorii din Teleorman.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ca urmare a restricțiilor impuse, Tarom suspendă operarea zborurilor către/dinspre Austria, în perioada 16 iulie-31 iulie

Publicat

in

De

Ca urmare a restricțiilor impuse, Tarom suspendă operarea zborurilor către/dinspre Austria, în perioada 16 iulie – 31 iulie 2020 inclusiv, anunță compania aeriană, potrivit MEDIAFAX.

Începând cu data de 16 iulie, Austria interzice zborurile regulate directe din România, dar și din alte mouă state. Biletele pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare sau pot fi rambursate, precizează Tarom.

Advertisements

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli .

Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor.

„Menționăm faptul că de la aceste restricții sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri (curse cargo), bolnavii, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură și zborurile de repatriere (chartere speciale)”, mai precizează compania.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preşedintele României a promulgat legea care prevede că autorităţile desfăşoară anual campanii de informare pentru combaterea ambroziei

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede că autorităţile publice locale şi ministerele de resort desfăşoară anual campanii de informare în media, online şi în formă scrisă pentru combaterea ambroziei, relatează Agerpres.

Citește și: Justiția română a dat o nouă decizie controversată: un șofer băut cu permisul expirat a fugit cu autoturismul de polițiști; a primit doar control judiciar

Advertisements

Legea vizează, potrivit expunerii de motive, creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la pericolul pe care îl reprezintă această plantă pentru sănătate, în scopul îmbunătăţirii soluţiilor legislative actuale.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor stabilesc şi actualizează, ori de câte ori este necesar, procedura de distrugere a buruienii ambrozia, măsurile ce se impun pentru limitarea ariei de extindere a acestei specii invazive şi metodele de îndepărtare şi eradicare a acestei plante.

În vederea promovării soluţiilor corespunzătoare pentru combaterea ambroziei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Sănătăţii şi autorităţile administraţiei publice locale desfăşoară anual, în special în perioada de vegetaţie a buruienii ambrozia, campanii de informare şi conştientizare în media, online şi în formă scrisă, se arată în actul normativ.

Legea mai prevede majorarea sancţiunilor minime în cazul nerespectării prevederilor legate de combaterea acestei buruieni.

Astfel, constituie contravenţie nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei, în loc de 750 lei cum este în prezent, la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei, în loc de 5.000 cum este în prezent, la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

“Verificarea şi constatarea nerespectării de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole a dispoziţiilor art.1, precum şi aplicarea sancţiunilor se fac de către autorităţile administraţiei publice locale pe a căror rază teritorială se face controlul, prin personal împuternicit de primar, de către poliţişti locali sau de către comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu. Îndeplinirea obligaţiilor care le revin autorităţilor administraţiei publice locale se verifică de către specialişti desemnaţi de Instituţia Prefectului, care au competenţa de a sancţiona nerespectarea prevederilor prezentei legi”, mai prevede legea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend