Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Prof. univ. dr Luminita Doina State, s-a stins din viata

Publicat

in

Conducerea Universității din Pitești transmite sincere condoleanțe familiei doamnei Profesor universitar doctor LUMINIȚA DOINA STATE.

LUMINIȚA DOINA STATE, distins profesor al universității noastre, s-a stins din viață după o grea și nemeritată suferință, pe care a îndurat-o cu demnitate exemplară.

Advertisements

Născută pe meleaguri argeșene la 27 ianuarie 1948, LUMINIȚA DOINA STATE a absolvit Facultatea de Matematică – Mecanică a Universității din București în 1970, fiind cadru didactic al acestei facultăți până în 1998. Din acel an, 1998, Universitatea din Pitești a avut onoarea de a avea în corpul său profesoral pe doamna Luminița Doina State, care a desfășurat o exemplară activitate științifică și didactică în cadrul Facultății de Matematică-Informatică.

Doamna Profesor universitar doctor LUMINIȚA DOINA STATE a fost inițiatoarea constituirii Școlii doctorale de Informatică din cadrul universității noastre, pe care a condus-o până în momentul dispariției sale. Înalta reputație științifică a dânsei, recunoscută pe plan național și internațional, a contribuit decisiv la acceptarea Universității din Pitești drept colaborator în ambițioase proiecte științifice, alături de prestigioase universități din Europa și America.

Născută pentru a fi profesor, LUMINIȚA DOINA STATE a luminat calea a zeci de generații de studenți de la universitățile la care a lucrat. Cursurile sale, atractive prin noutatea și actualitatea temelor abordate, au contribuit la instruirea profesională, la cele mai înalte standarde, a studenților pe care i-a iubit și față de care a manifestat aceeași exigență la care își supunea propria activitate.

Doamna Profesor universitar doctor LUMINIȚA DOINA STATE va rămâne pentru totdeauna printre noi prin tinerele generații de cadre didactice formate în programul Școlii Doctorale de Informatică, precum și prin atâtea generații de studenți cărora a reușit să le transfere din cunoștințele și tainele acestei științe.

S-a născut pe meleagurile noastre și tot aici s-a reîntors spre a-și găsi liniștea veșnică în cimitirul Sfântul Gheorghe din Pitești.

Marți, 12 ianuarie, ora 10:30, la Biserica Sfânta Vineri din Pitești va avea loc slujba creștină.

Dumnezeu să o aibă în grija Sa!

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

S-a aflat cine este bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat

Publicat

in

De

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat a devenit cunoscut în spațiul public de anul trecut, din cauza declarațiilor sale șocante. Raul Coltor a declarat anul trecut că este agent secret internațional, după ce s-a prezentat la CSM pentru a dezvălui presupuse legături între angajați americani ai Bazei de la Deveselu cu o rețea de proxeneți, totul în contextul cazului crimelor din Caracal.

Fix pe 14 iulie anul trecut, Raul Coltor s-a prezentat la sediul CSM, unde le-a spus jurnaliștilor prezenți că a lucrat timp de peste 10 ani în „serviciile de informaţii străine”.

„Astăzi m-am prezentat la CSM pentru a depune o plângere penală împotriva Secţiei de investigare a magistraţilor, care, în urma unei programări, mi-au refuzat audierea. Cazul pe care am vrut să îl aduc la cunoştinţă este cazul Alexandrei (n.r. – Măceşanu).

Acest caz trebuia disjuns dintr-un caz mult mai complex şi mult mai mare care conţine elemente cum ar fi o fraudă comisă cu ajutorul statului român şi de către angajaţi ai statului român, care în ultimii 10 ani de zile depăşeşte 100 de miliarde de dolari”, spunea Raul Coltor.

Advertisements

„Începând cu anul 2011 au fost depuse patru sesizări către autorităţile statului, precum şi datele aferente. (…) Este vorba de o fraudă bancară electronică, comisă din bănci, din conturile cetăţenilor. Eu, mai mult de zece ani, am lucrat în servicii de informaţii internaţionale. Nu am avut treabă cu statul român, nu am lucrat pentru statul român.

În culegerea de informaţii pe care am făcut-o anumite date erau pentru locul meu de muncă, iar anumite date erau spre statul român pentru combaterea şi prevenirea tuturor felurilor de crime: corupţie, trafic de persoane. Cazul conţine adrese de mail ale oficialilor americani de la Baza Deveselu cu user şi parole, adică se poate accesa e-mail-ul respectiv, iar e-mailurile respective au fost accesate de către terţe persoane, de către hackeri. Aceste mail-uri au fost predate către statul român în intervalul 2008-2018.

Log-urile de pe calculatoarele infectate conţin discuţii între proxeneţi, reţelele de trafic de persoane, cu clienţii acestora, anume programări pentru anumite fete de a se duce la Craiova, pentru a întreţine relaţii sexuale cu anumiţi oficiali, angajaţi ai Bazei Deveselu”, a susţinut Raul Coltor, citat de Adevărul, conform Antana3.ro.

Raul Coltor l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat: ”O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!”

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!”, a scris Raul Coltor, luni seara, pe pagina lui de Facebook, masaj pe care ulterior l-a şters.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz și va lua măsuri împotriva lui Raul Coltor, care riscă chiar închisoarea de la trei luni la un an.

Citește și:

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură pentru Gabriel Oprea! Curtea de Apel București a hotărât că procesul în cazul morții polițistului Bogdan Gigină poate începe

Publicat

in

De

ÎCCJ a spus, în motivarea din 2018, că nu există un raport direct între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale lui Gabriel Oprea și uciderea din culpă, în cazul morții lui Bogdan Gigină. Dosarul a fost, ulterior, declinat către mai multe instanțe, iar acum Curtea de Apel București a decis că procesul poate începe.

Potrivit motivării, în exercitarea atribuţiilor lui Oprea, la acea vreme ministru de Interne şi senator, nu se regăsesc şi atribuţiile efective de conducere a maşinii.

Documentul mai spune că „(inculpatul se afla în autoturism ca persoană transportată, ca urmare a funcţiei şi calităţii deţinute) precum şi nici cele concrete, de însoţire a autoturismului în care se afla, de către un dispozitiv în coloana (respectiv stabilirea directă de o manieră efectivă a componenţei numerice şi individuale a persoanelor, felul de alcătuire al dispozitivului, amplasarea concretă în cadrul dispozitivului chiar desemnarea nominală a poliţistului rutier Gigina Bogdan Cosmin, indicarea concretă a vitezei de deplasare şi traseele de urmat) şi fapta pretins a fi comisă de către acesta, respectiv aceea de ucidere din culpă a poliţistului rutier Gigina Bogdan Cosmin, în condiţiile în care, aşa cum se reţine în rechizitoriu în mod constant, moartea acestuia a survenit într-un accident rutier”.

Advertisements

„Altfel spus, în reglementările atribuţiilor de serviciu ce decurg din funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi calitatea de senator deţinute de inculpatul Oprea Gabriel, nu există situaţii prevăzute că în exercitarea lor să poată cauza moartea persoanelor, aşa încât nu există nicio legătură, respectiv în raport direct între exercitarea lor, cu fapta de a ucide, având că rezultat producerea suprimării vieţii, din culpă a victimei Gigina Bogdan Cosmin”, mai arată sursa citată.

Procesul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină poate să înceapă, la doi ani de la finalizarea anchetei. Decizia a venit pe 10 iulie, la Curtea de Apel Bucureşti.

Accidentul rutier care a dus la moartea lui Bogdan Gigină s-a petrecut în urmă cu 5 ani. Tânărul, care se afla pe motocicletă, făcea parte din antemergătorul de care beneficia Gabriel Oprea.

Citește și:

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend