Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel atrage atenția: Dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat.Este cel care poate să ne salveze în momentul de față!

Publicat

in

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a vorbit despre pandemia de COVID-19 și despre lucrul care ne-ar putea salva de acest virus. 

„Românii trebuie să se spele cu apă și săpun și să nu mai iasă din casă, decât când trebuie să-și procure cele necesare supraviețuirii. Problema e alta si dacă nu o rezolvam, în mai putin de o lună ajungem ca Italia. Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel în direct la Antena 3.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat că vremea rece care s-a instalat în majoritatea regiunilor din România ar putea încetini răspândirea noului coronavirus.

„În primul rând, dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat.Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este acela că se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți”, a mai declarat Streinu-Cercel, potrivit dcnews.ro.

De ce va crește semnificativ numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în România

EXCLUSIV Adevărul despre interdicția privind constituirea unui grup mai mare de 3 persoane: Pe cine vizează

EXCLUSIV Autoritățile refuză să testeze pesoanele care au intrat în contact direct cu pacienții cu coronavirus! Reacția Ministerului Sănătății

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Ana Maria Brânză, despre tatăl ei: Simt că nu mă mai poate îmbrățișa după o competiție, când vin acasă cu o medalie

Publicat

in

De

Ana Maria Brânză a vorbit, cu sinceritate, despre ce îi lipsește în viață. Cu lacrimi în ochi, campioana olimpică și mondială a povestit despre relația specială pe care o are cu tătăl ei, în emisiunea La cinã, de la Digi24.

“Îmi lipsește tata. În acel an fatidic, 2012, a plecat de aici. Simt că nu mă mai poate îmbrățișa după o competiție, când vin acasă cu o medalie, dar e peste tot cu mine și se bucură. Și în momentul acela când sunt pe podium, simt că sunt mai aproape de el, nu știu cum să spun… Sunt mai aproape și vorbesc cu el și mi se pare extraordinar și cred că asta mă împinge să merg mai departe la celelalte competiții. Toată lumea te întreabă = ce simți ca sportiv când ești acolo pe podium?! De cele mai multe ori ești atât de obosit și hămesit încât nu realizezi ce se întâmplă în momentul respectiv, nu îți dai seama. Pur și simplu, vei să ajungi în camera ta și să te bucuri a doua zi. Abia atunci realizezi, de fapt, ce ai făcut, că pentru câteva secunde… ai fost cel mai bun! Ei, secundele acelea, eu mi le rezerv să vorbesc cu tata”.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Președintele Ungariei a PÂRÂT România la Comisia Europeană în legătură cu deșeurile de pe râurile Someş şi Tisa

Publicat

in

De

Preşedintele ungar i-a scris preşedintelui CE despre deşeurile care ajung în Ungaria pe râurile Someş şi Tisa, spunând că a cerut lui Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski să intervină, dar dincolo de reafirmarea cooperării, au fost luate puţine măsuri efi

Preşedintele Ungariei, János Áder a transmis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen, atrăgându-i atenţia asupra problemei deşeurilor în cantităţi mari care sosesc în Ungaria pe Tisa şi pe Someş, informează MTI, János Áder a transmis CE că a semnalat această problemă mai demult preşedintelui român Klaus Iohannis şi celui ucrainean Volodimir Zelenski şi că de mai multe ori a cerut ajutorul autorităţilor din ţările vecine, dar dincolo de reafirmarea cooperării, au fost luate puţine măsuri eficiente. El a mai argumentat că Tisa a transportat deja anul acesta peste 3 000 metri cubi de deşeuri solide, din 13 iunie încoace fiind scoşi din râu 938 metri cubi de aluviuni mixte, iar din Someş au fost scoşi alţi 846 metri cubi de aluviuni mixte, anunță news.ro.

Scrisoarea preşedintelui – publicată sâmbătă pe site-ul Oficiului Preşedintelui Republicii – a reamintit Ursulei von der Leyen că a solicitat mai demult preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, şi celui român, Klaus Iohannis, ca aceştia să intervină .în vederea opririi poluării.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

János Áder a subliniat şi de această dată că, în pofida promisiunilor anterioare, inundaţiile din ultima perioadă au adus din nou o cantitate mare de deşeuri pe teritoriul Ungariei. ceea ce reprezintă în prezent un pericol din punct de vedere epidemiologic.În plus împiedică atât pescuitul, cât şi turismul, având şi un efect grav şi asupra mediului, relatează MTI.

Preşedintele ungar a reamintit că Guvernul ungar a cerut deja de mai multe ori ajutorul autorităţilor din ţările vecine, însă reacţia acestora – dincolo de reafirmarea cooperării – s-a concretizat în prea puţine măsuri eficiente.

Cauza principală a poluării este faptul că populaţia îşi depune deşeurile în zona inundabilă a râurilor, a precizat János Áder, conform MTI.

Preşedintele a evocat şi datele potrivit cărora Tisa a transportat deja anul acesta peste 3 000 metri cubi de deşeuri solide, din 13 iunie încoace au fost scoşi din râu 938 metri cubi de aluviuni mixte, în timp ce din Someş au fost scoşi alţi 846 metri cubi de aluviuni mixte, iar înlăturarea deşeurilor depăşeşte deja capacitatea utilajelor.

János Áder a reiterat ideea conform căreia consideră o mare decepţie faptul că poluarea cu deşeuri a râului Tisa nu a scăzut în pofida promisiunilor repetate şi a devenit în prezent o ameninţare permanentă pentru ecosistemul fragil al acestui râu.

“Soluţionarea acestei probleme recurente nu mai poate fi amânată”, a subliniat preşedintele ungar.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

El a scris preşedintei Comisiei Europene: cunoscând angajamentul acesteia pentru protecţia mediului, exprimându-şi speranţa că problema prezentată îi va stârni interesul.

Şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că la întâlnirea pe care o vor avea la Bruxelles, programată pentru toamna acestui an, vor avea posibilitatea de a trece în revistă împreună activitatea Uniunii Europene privind sustenabilitatea mediului, unul dintre elementele cele mai importante ale Pactului ecologic european (“Green Deal”).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend