Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Procurorul general suspendat al Republicii Moldova a primit nota 2,19 la evaluarea comisiei de specialitate: ar putea să-și piardă funcția

Publicat

in

Performanțele Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, pentru mandatul din 29 noiembrie 2019 – 5 octombrie 2021, au fost evaluate ca fiind nesatisfăcătoare, nota finală fiind – 2,19. Raportul final a fost trimis Consiliului Superior al Procurorilor din Republica Moldova, care urmează a fi examinat la ședința de joi, 19 mai, transmite Unimedia.info. Această notă ar putea duce la pierderea funcției, notează sursa citată.

Procedura de evaluare a performanțelor Procurorului General (suspendat de drept) Alexandr Stoianoglo a fost inițiată prin Hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor nr. 1-142/2021 din 11.11.2021, având drept temei prevederile art. 311 alin. (2) din Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, urmare a formulării unei sesizări de către Președintele Republicii Moldova.

Vezi și: Alexandr Stoianoglo, după ce a fost trecut sub control judiciar: Încă nu înțeleg ce am încălcat și ce am făcut

În cadrul activităților sale, Comisia a studiat și a analizat mai multe documente, printre care și Rapoartele de activitate ale Procuraturii Republicii Moldova pentru anii 2019 – 2021, Rapoartele de autoevaluare a sistemului intern de control managerial pentru anii 2019 – 2021, Programul de dezvoltare strategică a Procuraturii Republicii Moldova pentru anii 2021-2025, Rapoartele de monitorizare a executării planurilor de activități pe domenii, și Strategia de comunicare externă a sistemului Procuraturii Republicii Moldova.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

China se scutură de măsurile comuniste: Școlile din Shanghai se deschid

Publicat

in

De

Beijingul a anunțat sâmbătă că va permite școlilor primare și secundare să reia cursurile cu prezență fizică, iar șeful partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce orașul a raportat zero cazuri noi pentru prima dată în ultimele două luni, informează Reuters. Cele două mari orașe s-au numărat printre zonele din China care au pus în aplicare restricții pentru a opri răspândirea valului Omicron în perioada martie-mai, Shanghaiul a impus o închidere a orașului timp de două luni, care a fost ridicată la 1 iunie.

Eforturile fac parte din politica autorităților chineze „zero-Covid”, care vizează eradicarea tuturor focarelor. La începutul lunii mai, Beijingul și-a închis școlile și a cerut elevilor să treacă la învățământul online, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID transmise la nivel local. Elevii din ultimul an de gimnaziu și de liceu au fost autorizați să se întoarcă în sălile de clasă începând cu 2 iunie.

Sâmbătă, având în vedere că numărul de cazuri a scăzut în ultimele zile, comisia de educație a capitalei a anunțat că toți elevii din școlile primare și secundare se pot întoarce la cursuri începând de luni. Grădinițele vor fi redeschise din 4 iulie. De asemenea, Shanghai nu a raportat niciun nou caz vineri, pentru prima dată după 23 februarie. Șeful Partidului Comunist din Shanghai, Li Qiang, a declarat sâmbătă că autoritățile au „câștigat războiul” împotriva Covid și a spus că deciziile de prevenire a epidemiei luate de Beijing au fost „complet corecte”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski: ”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor”

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

„45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului – dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru”, a declarat Zelenski citat de News.ro.

”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii. Voi lua parte luni la Summitul G7. Summitul NATO va avea loc săptămâna viitoare. 45 de rachete într-o jumătate de zi şi chiar în ajunul unor astfel de întâlniri. Toate clare. O altă confirmare a poziţiei noastre. Acest lucru confirmă faptul că pachetele de sancţiuni împotriva Rusiei nu sunt suficiente, că Ucraina are nevoie de mai multă asistenţă armată şi că sistemele de apărare aeriană – sistemele moderne pe care le au partenerii noştri – nu ar trebui să fie în zonele de antrenament sau depozite, ci în Ucraina, unde este necesar acum”, a mai spus Zelenski.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend