Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Procurorul DNA Marius Bulancea detașat la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi / Bulancea a fost consilier al fostei șefe a DNA

Publicat

in

Procurorul DNA Marius Bulancea, fost consilier al Laurei Codruța Kovesi, va fi detașat la Parchetul European, instituție condusă la acest moment de fosta șefă a DNA, au decis marți procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca procurorul Marius Bulancea să fie detaşat la Parchetul European în funcţia de „law officer”. Mandatul lui Bulancea la Parchetul General – condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi – va începe la 1 februarie, pentru o perioadă de 3 ani, conform hotărârii CSM.

Solicitarea de detașare a procurorului la Parchetul European a fost făcută de către Laura Codruța Kovesi.

Din iunie 2016, Marius Bulancea este şef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA (Secția a II-a).

Procurorul Bulancea a fost consilier al procurorului-șef al DNA Laura Codruța Kovesi. Anterior, el a fost procuror al DIICOT Iași, apoi la Parchetul Curții de Apel.

Unul dintre dosarele la care a lucrat Marius Bulancea este „Gala Bute”, în care a fost condamnată Elena Udrea. De asemenea, el a instrumentat dosarul DNA în care este vizat Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că, în mod indirect, în perioada 2007-2008, a primit mită aproape 800.000 de dolari de la reprezentanții companiei austriece Fujitsu-Siemens, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie.

După ce Laura Kovesi a fost nominalizată pentru conducerea Parchetului European, Marius Bulancea a fost printre cei ce au candidat , fără succes însă, pentru funcţia de procuror european, alături de Daniel Horodniceanu şi Răzvan Horaţiu Radu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Florin Cîțu ‘terfelit’, după ce România s-a împrumut pentru prima dată în istorie cu dobânzi negative!

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a fost dur criticat, după ce România a înregistrat un record în ceea ce privește împrumutul cu dobânzi negative. 

„ROMÂNIA, ÎMPRUMUTURI LA DOBÂNZI NEGATIVE: Florin Cîțu, bloggerul fugar, este elevul corijent care bagă și el capul în poză la serbarea de sfârșit de an. Disperat să salveze aparențele unui guvern născut flasc, Florin Cîțu mizează pe faptul că romănii sunt neinformați.

Se laudă premierul desemnat că, iată, din marea încredere a piețelor financiare internaționale față de guvernul „Gaură”, propus ieri de președinte, România se împrumută azi cu dobânzi negative, adică vom da înapoi mai puțini bani decât primim. Este o dovadă de manipulare primitivă după model patentat înainte de 1989. De fapt, fenomenul dobânzilor negative nu are nicio legătură cu Florin Cîțu, bloggerul fugar”, a scris Alex Coita pe Facebook.

„Cîțu este doar repetentul care bagă și el capul în poză la serbarea de sfârșit de an. Jenant, provincial, politicianist. Așa că, domnule „Gaură”, înapoi la muncă, la făcut probleme, exerciții, învățat definiții și luat meditații! E clar că materia nu o știi, doar speculezi lăutărește niște surse pe care nu le pricepi! Vai și amar cu asemenea oameni în fruntea țării!”, a mai adăugat Coita.

Vezi și:

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Măsuri extreme! Traian Băsescu: Eu nu torn deloc gaz pe foc, am spus și repet, ca să nu fie dubii

Publicat

in

De

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat că autoritățile române nu vor face față în cazul unei epidemii cu coronavirus, susține  . ”Eu nu torn deloc gaz pe foc, am spus și repet, ca să nu fie dubii. La cazuri individuale vor face față. La un caz de epidemie, pe care este clar că nu-l putem controla prin frontiere nu vom face față, pentru că după părerea mea și țineți cont că sunt un om care a fost cu nava în carantină, știu ce înseamnă o carantină, este o reacție a statului de protejare a propriilor lui cetățeni, prin impunerea unor măsuri extrem de severe pentru alții, spune fostul prețedinte.

Traian Băsescu e de părere că ”pentru cazuri sporadice, sigur vom face față fără nici o problemă, dar dacă vom avea parte de epidemie, va fi nenorocire. În primul rând, au mințit că au patru mii de locuri de cazare. Nu-i adevărat, s-au bazat pe cazarea la domiciliu, carantina la domiciliu. Ce instrucțiuni au emis ei pentru cei care sunt trimiși în carantină la domiciliu? Cine le ridică gunoiul, cine le face aprovizionarea? Este un paleativ sub care se ascund, raportând că au rezolvat problema. Până când nu ai rezolvate aceste probleme, nu poți să spui că ai trecut familii întregi, am înțeles, circa 4.000 de familii sunt în carantină la domiciliu. Unde sunt cei care le ridică gunoiul? Unde sunt instituțiile locale care le duc hrana acasă?”.

Întrebat dacă declarațiile sale nu vor produce panică și mai mare în rândul populației și nu vor turna gaz pe foc, fostul președinte a răspuns: ”Eu nu torn deloc gaz pe foc, am spus și repet, ca să nu fie dubii. La cazuri individuale vor face față. La un caz de epidemie, pe care este clar că nu-l putem controla prin frontiere nu vom face față, pentru că după părerea mea și țineți cont că sunt un om care a fost cu nava în carantină, știu ce înseamnă o carantină, este o reacție a statului de protejare a propriilor lui cetățeni, prin impunerea unor măsuri extrem de severe pentru alții. Asta înseamnă că mergând pe aceste măsuri relaxate, cu carantină la domiciliu, nu vom avea succes. După părerea mea, trebuiau pregătite capacități de cazare. Sunt internate de școli, sunt școli, care sunt singurele care nu sunt infectate, că dacă-i duce prin spitalele care au infecții nozocomiale, n-am făcut nimic, se duc cu infecția asta și ies cu altele. Cred că nu se face ce trebuie” conform flux24.ro.

Vezi și

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend