Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Procurorii și ofițerii SIS din Republica Moldova au descins la Igor Dodon, vizat în dosarul ‘săcoșă’

Publicat

in

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al R.Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon.

Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă). Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Aceleași surse au menționat că acțiunile de urmărire penală vor avea loc pe mai multe adrese.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Știre în curs de actualizare!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cinci ani de închisoare pentru cel mai bătrân criminal nazist judecat vreodată de un tribunal german

Publicat

in

De

Un bărbat în vârstă de 101 ani a fost condamnat marți, de o instanță din Germania, la cinci ani de închisoare, pe motiv că, în calitate de gardian al unui fost lagăr nazist, ar fi luat parte la uciderea a peste 3.500 de prizonieri, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie BBC.

Prizonieri in lagarul nazist SachsenhausenFoto: Niday Picture Library / Alamy / Profimedia Images

Bărbatul, identificat drept Josef S., a fost gardian în lagărul de concentrare nazist Sachsenhausen de lângă Berlin, iar marți Judecătoria Neuruppin l-a condamnat la 5 ani de închisoare.

El a negat că a lucrat ca gardian SS în lagărul de concentrare și că ar fi avut vreo implicarea în uciderea a mii de prizonieri, scrie și The Independent.

„Nu știu de ce sunt aici”

„Nu știu de ce sunt aici”, a spus bărbatul în fața instanței, susținând că nu a făcut „absolut nimic”. De asemenea, el a negat că ar fi știut despre crimele din lagărul de la Sachsenhausen, spunând că a fost muncitor la fermă în acea perioadă.

Procurorii l-au acuzat că a luat parte „cu bună știință și de bunăvoie” la crime, în calitate de gardian al lagărului, anchetatorii aducând în instanță documente doveditoare.

Judecătorul Udo Lechtermann i-a spus că, în ciuda faptului că se declară nevinovat, instanța a constatat că a lucrat în lagărul de concentrare timp de aproximativ trei ani, începând din 1942: „Ați susținut de bunăvoie această exterminare în masă prin meseria dumneavoastră”.

Bărbatul în vârstă de 101, care este cel mai bătrân criminal nazist judecat vreodată într-un tribunal german, a fost găsit vinovat pentru că ar fi ajutat la uciderea a 3.518 de oameni, conform BBC. El este acuzat că a fost complice la împușcarea prizonierilor sovietici de război și la uciderea altora prin plasarea „gazului otrăvitor Zyklon B” în camerele de gazare ale lagărului de concentrare Sachsenhausen.

Avocații apărării au cerut achitarea bărbatului și au anunțat că vor face recurs împotriva pedepsei cu închisoarea.

Peste 200.000 de oameni, majoritatea evrei, dar și romi, au fost închiși de către naziști în lagărul de concentrare de la Sachsenhausen, în perioada 1936 – 1945. Zeci de mii au murit din cauza muncii forțate, a înfometării, bolilor sau în urma experimentelor extreme.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Reacție vehementă din piață, ca urmare a intenției de supraimpozitare a jocurilor de noroc: fără consultare, noaptea ca hoții!

Publicat

in

De

​Dan Ghiță, fost director general al Loteriei Române și fost șef de cabinet al președintelui ONJN, în prezent președintele asociației organizatorilor de jocuri de noroc ROMBET, a răspuns întrebărilor adresate de playresponsibly:

Joacă responsabil!Foto: playresponsibly.ro

Ca parte implicată în piața jocurilor de noroc, cum apreciați intenția guvernanților de a taxa jocurile de noroc cu până la 40%?

Dan Ghiță: În legătura cu propunerea care este acum în discuție, ROMBET, asociația organizatorilor de jocuri de noroc, este total împotriva acestei inițiative și vor prezenta o parte din argumentele asociației în susținerea concluziei noastre că inițiativa nu este una benefică nici pentru bugetul de stat, nici pentru mediul de afaceri și nici pentru jucători. Un aspect foarte important este acela ca asociația noastră nu a fost contactată în mod oficial, pentru a putea oferi un punct de vedere și pentru a oferi soluții reale. Impactul a fost calculat total nereal.

Citește mai mult pe playresponsibly.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend