Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pentru ca a luat spaga un miel, curcani si peste – Vezi despre cine e vorba

Avatar

Publicat

in

Lucian Diniţă a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii DNA Piteşti, pentru trafic de influenţă. Potrivit rechizitoriului, Gheorghe Deaconeasa a rămas fără permis de conducere în septembrie 2011. Acesta a contestat sancţiunea primită de la poliţiştii din cadrul SPR Vâlcea, dar în martie 2012 a fost nevoit să predea permisul instanţa i-a respins plângerea.

Astfel, Gheorghe Deaconeasa a fost nevoit să predea permisul de conducere Serviciului Rutier Vâlcea, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie. Urmare a discuţiilor purtate cu Lucina Diniţă, vâlceanul Gheorghe Deaconeasa şi-a recuperat permisul înaintea termenului prevăzut de lege.

“În aceste împrejurări, inculpatul Deaconeasa Gheorghe a iniţiat demersuri în vederea redobândirii dreptului de a conduce autovehicule şi, implicit, a permisului de conducere, într-un termen mai scurt decât termenul de 90 de zile. Astfel, prin intermediul şi cu sprijinul inculpatului Ilie Maricel, omul de afaceri a luat legătura şi s-a întâlnit la sediul Direcţiei Poliţiei Rutiere din municipiul Bucureşti, cu inculpatul Diniţă Lucian. În urma întâlnirii şi a discuţiilor purtate între cei trei inculpaţi, atât la acel moment cât şi în perioada următoare, au fost iniţiate demersuri concrete pentru realizarea scopului urmărit, respectiv, redobândirea dreptului de conduce autovehicule mai înainte de perioada de 90 de zile stabilită ca măsură complementară iniţial”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Datorită demersurilor şefului Direcţiei Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, la nivelul Serviciului Rutier Vâlcea, serviciu implicat în procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de conduce autovehicule, Gheorghe Deaconeasa a susţinut testul pentru verificarea cunoştinţelor în vederea reducerii perioadei de suspendare în data de 19 aprilie 2012.     Potrivit DNA, Lucian Diniţă a primit pentru „ajutorul” acordat lui Gheorghe Deaconeasa produse alimentare în valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani şi 5 kg de păstrăv. Pe lângă Lucian Diniţă, procurii au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Deaconeasa pentru cumpărare de influenţă. În luna mai a acestui an, Deaconeasa a fost trimis în judecată tot pentru cumpărare de influenţă, într-un alt dosar de corupţie în care este implicat fostul adjunct al Gărzii de Mediu.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Specialiștii vin cu noi recomandări pentru persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19. Ce trebuie să facă

Avatar

Publicat

in

De

În contextul campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 care se derulează în aproape toate țările lumii, specialiștii oferă și sfaturi utile pentru ca oamenii să știe ce au de făcut după ce au fost vaccinați.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) recomandă, pe site-ul său, ca cei care resimt durere sau disconfort după vaccin să discute cu medicul curant despre administrarea unui medicament fără prescripţie medicală, cum ar fi ibuprofen sau paracetamol.

De asemenea, pentru a reduce durerea şi disconfortul la locul administrării, poate fi aplicat un prosop curat, rece şi umed peste zonă. Este indicată folosirea sau efectuarea de exerciţii cu braţul.

Pentru a reduce disconfortul cauzat de febră, se recomandă consumul de lichide suficiente şi îmbrăcăminte lejeră.

Se impune apelarea medicului dacă roşeaţa sau sensibilitatea la locul administrării vaccinului creşte după 24 de ore şi dacă reacţiile adverse nu par să dispară după câteva zile.

De asemenea, Serviciul federal rus pentru supravegherea în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor Rospotrebnadzor recomandă ca cei cărora le-a fost administrat vaccinul să nu se expună la frig şi nici să se supraîncălzească, să evite stresul şi consumul de produse la care ştiu că au alergie, relatează TASS.

Academicianul Viktor Tutelian, consultant nutriţionist pe lângă Ministerul Sănătăţii rus, atenţionează să se evite timp de trei zile umezirea locului în care a fost injectat vaccinul, precum şi băile publice şi saunele. De asemenea, tot atâta timp ar trebui evitate activităţile fizice susţinute şi sportul.

Totodată, persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 ar trebui să acorde atenţie necesarului de vitamina D în organismul lor şi, dacă e nevoie, să elimine această deficienţă. Totodată, li se recomandă să consume alimente cu un conţinut ridicat de proteine. ‘Vaccinul se administrează pentru a stimula producerea de anticorpi specifici, iar anticorpii sunt structuri proteice. De aceea este mare nevoie de proteine, adică ouă, carne, peşte. Este important ca acestea să nu lipsească din alimentaţia zilnică’, explică Viktor Tutelian.

Întrucât alcoolul poate reduce sensibil imunitatea şi astfel poate face ca vaccinarea să fie ineficientă sau lipsită de sens, celor care se vaccinează li se recomandă să renunţe la consumul de băuturi alcoolice timp de trei zile după vaccinare.

Femeile şi tinerele sunt sfătuite să amâne cu două-trei luni după vaccin planificarea unei sarcini sau efectuarea unei ecografii. Sarcina este un factor de risc în cazul infectării cu SARS-CoV-2, conform experţilor ruşi. Sunt expuse unui risc ridicat în special femeile cu comorbidităţi.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii din Rusia – la fel ca instituţiile din domeniul sănătăţii din alte ţări – subliniază că riscurile în cazul vaccinării sunt mult mai mici decât posibilele consecinţe ale infectării cu SARS-CoV-2.

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Deputat PNL: ‘România va avea la dispoziție zeci de miliarde de euro pentru investiții în următorii ani, dar important este să cheltuim până la ultimul cent’

Avatar

Publicat

in

De

Deputat PNL de Tulcea, George Şişcu, a transmis într-o decalrație de presă că bugetul de stat şi proiectele finanţate prin PNRR sunt priorităţile guvernului pe acest început de an. Pentru o dezvoltare rapidă, avem nevoie de proiecte mari.

”România va avea la dispoziţie zeci de miliarde de euro pentru investiţii în următorii ani, dar important este să cheltuim până la ultimul cent, iar proiectele pe care le facem să fie nu doar utile, ci să creeze la rândul lor plusvaloare.

În aceste zile e forfotă mare prin ministere, pentru identificarea şi includerea acelor proiecte realizabile în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Este foarte important să ţinem cont că proiectele trebuie finalizate până în 2026. Cu alte cuvinte, dacă o lucrare nu este realizată integral până în 2026, atunci nu vom primi banii alocaţi pentru investiţia respectivă.

Va trebui să dovedim maturitate şi să uităm de povestea cu „merge şi aşa”. Nu ne va merge, pentru că dacă nu am atins rezultatul, nu primim finanţare. Oricât de frumos ar fi un proiect, dacă nu-l terminăm la timp, nu vom vedea banii europeni.

Din acest motiv, va trebui să fim extrem de atenţi şi să gândim mai degrabă tehnic decât politic. Fiecare judeţ, fiecare localitate din această ţară are planuri de dezvoltare, dar va trebui gândit la nivel macro pentru ca banii europeni, care nu-s deloc puţini, să fie investiţi pe proiecte mari, benefice la nivelul regiunii.

Chiar dacă unii ar fi tentaţi să remarce absenţa unor miniştri din spaţiul public, există discuţii ample în aceste zile atât pe subiectul PNRR, cât şi pe tema bugetului de stat pentru 2021. Proiectul de buget va fi înaintat Parlamentului în câteva zile. Acest document nu poate fi unul întocmit la repezeală, cum se întâmpla adesea în timpul guvernărilor PSD.

Există o presiune uriaşă pentru a ne încadra în deficitul de şapte la sută agreat de ţara noastră cu Comisia Europeană.

România are nevoie de un buget echilibrat, astfel încât salariaţii să nu fie întorşi împotriva angajatorilor, statul împotriva antreprenorilor, iar pensionarii împotriva tinerilor.

Sperăm ca lucrurile să fie păstrate sub control din punct de vedere sanitar, iar din a doua jumătate a anului să intrăm într-o etapă de creştere accelerată a economiei”, informează agerpres.ro

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend