Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Procurorii din Munchen au dispus confiscarea a trei apartamente şi au pus sechestru pe un cont bancar aparţinând unui cuplu rus

Publicat

in

Procurorii din Munchen au dispus luni confiscarea a trei apartamente şi au pus sechestru pe un cont bancar aparţinând unui cuplu rus, relatează DPA.

Confiscarea a fost dispusă pentru a aplica sancţiunile UE legate de războiul din Ucraina.

Procurorul Anne Leiding a declarat că ea crede că este primul caz din Germania în care proprietăţi au fost confiscate fizic. Cele trei apartamente confiscate s-ar afla în Munchen, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit opiniei legale a parchetului, confiscările au avut loc din cauză că o persoană asociată cu aceste apartamente se află pe lista de sancţiuni a UE din 23 februarie. Persoana în cauză este un membru al parlamentului rus. Soţia sa, care figurează ca locuind în Munchen, este de asemenea vizată.

Parlamentul rus a votat în favoarea rezoluţiei care făcea apel la preşedintele Vladimir Putin să recunoască aşa-numitele republici populare Doneţk şi Lugansk drept state independente. Acest vot a deschis calea către invadarea Ucrainei câteva zile mai târziu, notează DPA.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

S-au blocat lucrările la Drumul Expres Craiova-Pitești: CNAIR, acuzații la adresa constructorului/ Video

Publicat

in

De

După ce, în urmă cu trei luni, compania care lucreză pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești a primit un certificat cu concluzii negative, din cauza evoluției lente a lucrărilor, sâmbătă, reprezentanții Direcției de Drumuri Craiova spun că în continuare nu se lucrează pe șantier, informează Mediafax.

Reprezentanții Direcției de Drumuri Craiova au postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, imagini de pe tronsonul 1 al Drumului Expres 12 Craiova-Pitești, unde antreprenor este compania Tirrena Scavi S.P.A.

Reprezentanții Direcției spun că în continuare constructorul nu este mobilizat în șantier.

„Obligațiile financiare ale CNAIR către antreprenor au fost îndeplinite în termen pe tot parcursul contractului. În zilele următoare CNAIR va emite o nouă serie de Certificate Intermediare Constatatoare. Reamintim că antreprenorul Tronsonului 1 al Drumului Expres 12 a primit deja (în urmă cu 3 luni) un Certificat cu concluzii negative din cauza mobilizării slabe și a evoluției foarte lente a lucrărilor”, spun reprezentanții companiei de drumuri.

Tronsonul 1 al Drumului Expres este Craiova – Robănești (Centura nord Craiova – intrare în Balș). Are o lungime de 17,7 km și antreprenor este compania italiană Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 358,18 milioane lei fără TVA. Contractul a fost semnat în 10 decembrie 2018, început în 27 decembrie 2018- proiectare și în 16 septembrie 2019 – execuție. În prezent, stadiul fizic este de 51,06%, deși termenul contractual de finalizare este trimestrul IV 2022.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Inter Milano, învinsă de AS Roma, scor 2-1, în Serie A

Publicat

in

De

Formaţia Internazionale Milano a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa AS Roma, într-un meci contând pentru etapa a opta a campionatului Italiei.

Pentru AS Roma au marcat Dybala (39) şi Smalling (75), iar pentru Inter a înscris Dimarco (30), conform news.ro.

Inter a înregistrat a patra înfrângere în opt etape şi este pe locul 7 în clasament, cu 12 puncte.

AS Roma ocupă locul 4, cu 16 puncte.

Tot sâmbătă, Napoli a învins Torino, scor 3-1, şi continuă să fie lider în Serie A, cu 20 de puncte.

Ultimul meci al zilei de sâmbătă este Empoli – AC Milan.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend