Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PROCURORII DIICOT au DECIS: ACȚIONARUL principal al ELECTROARGEȘ nu a avut nici o calitate în dosarul ”GRUPUL CHELU”

Publicat

in

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au decis la începutul lunii martie să închidă un dosar istoric, deschis în 2007 și care viza gruparea condusă de defunctul om de afaceri Cătălin Chelu, unul dintre marii jucători de pe piața de capital de la noi din țară

Anchetatorii au stabilit că niciunul din locotenenții lui Chelu, la care au ajuns într-un mod cel puțin straniu multe din companiile deținute de acesta, nu a săvârșit nicio faptă penală în perioada 2001 – 2012.

Pe de altă parte, tot cu această ocazie, procurorii DIICOT au stabilit că acționarul principal al Electroargeș, societatea Investments Constantin, nu a avut și nu are niciun fel de legătură cu ”Grupul Chelu”, rezultă din ordonanța DIICOT .

În concret, DIICOT a dispus clasarea și a plângerii făcută de Ala Procopenco față de omul de afaceri Constantin Ștefan, acționarul majoritar al Investments Constantin și în același timp președinte al Consiliului de Administrație Electroargeș.

De altfel, pe website-ul Bursei de Valori București există un Raport Curent întocmit de președintele CA Electroargeș în care investitorii sunt anunțați despre soluția dispusă de procurorii DIICOT:

”Consiliul de Administrație Electroargeș S.A. aduce la cunoștință acționarilor și eventualilor investitori ca Investments Constantin S.R.L., acționar principal Electroargeș S.A., i-a comunicat în data de 23 martie 2020 următoarele: „Prin Ordonanța de clasare din data de 03.03.2020, emisă de DIICOT – Structura Centrală, în Dosarul nr. 394/D/P/2007, comunicată și către Electroargeș S.A., s-a dispus clasarea cauzei față de:
– toate prezumțiile privind manipularea pieței de capital, spălarea banilor etc., cu referire la tranzacțiile din anul 2015 prin care Investments Constantin S.R.L. si Benjamins United S.R.L. au achiziționat pachetele de acțiuni ale emitentului Electroarges S.A.;
– plângerea formulată de Ala Procopenco, la data de 23.03.2016, față de Constantin Ștefan, astfel cum a fost menționată în Raportul Curent Electroargeș S.A. din data de 31.05.2016.
– Atât Investments Constantin S.R.L. și Benjamins United S.R.L., cât și Constantin Ștefan și Silviu-Bogdan Dumitrache, asociații acestora, nu au avut nicio calitate în Dosarul nr. 394/D/P/2007”, se arată în Raportul curent de pe website-ul Bursei de Valori București.

Electroargeș este o companie producătoare de mașini și aparate electrocasnice din România. A fost înființată în anul 1971 și a început să producă în anul 1973. În prezent societatea are aproximativ 600 de salariați.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Adrian Streinu-Cercel, atenționează: ‘Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat’

Publicat

in

De

Medicul Adrian Streinu-Cercel a venit cu precizări importante despre cum se pune și cum se dă jos în mod corect masca de protecție, fără a exista riscul de infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Doar cu ajutorul purtării măștii de protecție, cu păstrarea distanței fizice și cu respectarea celorlalte măsuri impuse de autorități vom putea trece cu bine de această perioadă, atrage atenția profesorul Streinu Cercel.

Cât de mult ne poate proteja masca și cum trebuie folosită

Masca de protecție are efect în primele 2-4 ore de la aplicarea ei, ea trebuie schimbată în momentul în care se umezește. Adrian Streinu-Cercel recomandă ca atunci când ieșim în oraș să avem cu noi mai multe măști pe care să le schimbăm în mod frecvent.

„Masca va opri ce vine din fața noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează. Se spune că o mască ne poate proteja între 2 și 4 ore. Când se face diferența între cele 2 și 4 ore? La momentul umezirii, conform Antena3.ro.

Dacă masca se umezește, ea trebuie schimbată, nu mai trebuie ținută pentru că își pierde proprietățile și tot ce se dizolvă aici are șanse să treacă de ea. De aceea e bine să avem cu noi vreo 3-4 măști cu noi ca să ne ajungă pentru toată ziua. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important și cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur și simplu pe ea, ne putem contamina și apoi punem mâna pe telefon și alte obiecte”, a declarat medicul.

Citește și:

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medic, mărturie cutremurătoare: ‘Nu știi ce să faci. Cui să-i dai primul ajutor mai repede. A fost o situație ca de război, la un moment dat’

Publicat

in

De

Mărturia cutremurătoare a unui medic român din Spania ce a fost în prima linie pentru a salva viețile celor infectați. Ca să oprească răspândirea virusului, multe spitale din Spania au închis toate secțiile și-au creat paturi pentru bolnavii de COVID-19. Medicii și asistentele au fost singurii care au luptat corp la corp cu un virus necunoscut, chiar dacă mulți dintre ei nu au avut echipamente de protecție

Mihaela Mănescu este medic pediatru într-un spital privat din regiunea Madrid, unde lucrează de 15 ani.

Cel mai greu i-a fost în martie şi aprilie, când sute de oameni erau internaţi zilnic cu simptome grave. Aproape toate secţiile au fost transformate în zone de tratament pentru pacienții cu Covid-19, iar medicii de la alte specializări s-au înrolat alături cu colegii lor de la Medicină Internă.

Anesteziștii au preluat sarcinile medicilor de gardă, iar asistentele făceau tot posibilul ca să-i liniștească pe pacienți și pe rudele lor.

Pe lângă lupta cu virusul, medicii au găsit timp să facă şi clipuri muzicale pentru rudele bolnavilor. Reţelele sociale au fost pline de mesaje de încurajare, iar spaniolii au știut să le răspundă eroilor din spitale cu aplauze și lacrimi, în fiecare seară, de la balcoane.

Spania a trecut marele hop şi are acum 124 de infectari zilnice, 4 morți și peste 50 de focare active.

„A fost o situație ca de război, la un moment dat. Chiar nu știam ce se întâmplă. Şi acum când mă gândesc mi se ridică părul pe spate, cum zicem noi. Nu ştii ce să faci. Cui să-i dai primul ajutor mai repede. Acestea au fost momente complicate. Iar aspectul emoţional… Tulbură foarte mult în situaţii în care pacienţii mor singuri. Dar noi i-am însoţit cât am putut de mult pe cei care erau singuri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Manuela Mănescu, medic pediatru român, la Madrid.

Citește și:

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend