Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Procesul lui Benjamin Mendy: O presupusă victimă a fotbalistului afirmă că acesta a încercat să obţină tăcerea sa

Publicat

in

„Să nu spui nimănui şi vei putea să te întorci aici în fiecare noapte”: juriul la procesul din Marea Britanie al fotbalistului Benjamin Mendy a ascultat joi mărturia sfâşietoare a unei presupuse victime, care a afirmat că a fost violată de mai multe ori de internaţionalul francez în ciuda refuzurilor sale repetate, scrie AFP.

Într-o înregistrare difuzată la procesul din Chester, lângă Liverpool, tânăra de 20 de ani a spus că s-a întâlnit cu Mendy şi cu nişte prieteni într-un bar de lângă casa fotbalistului, în octombrie 2020, şi a acceptat să meargă în locuinţa sa. Ea a povestit că Mendy a obligat-o să se dezbrace şi a violat-o de trei ori în circa douăzeci de minute, în ciuda refuzurilor sale repetate, potrivit Agerpres.

Ea a declarat că Mendy, după violuri, a numit-o „timidă” şi s-a lăudat că a avut raporturi cu „10.000 de femei”, apoi a încercat să obţină tăcerea sa spunându-i că poate reveni zilele următoare.

„Ca şi cum ar fi fost un privilegiu să vin în fiecare seară să fac asta cu el”, a adăugat tânăra.

Ea a depus plângere trei săptămâni mai târziu, după ce a vorbit cu apropiaţii săi şi cu profesionişti specializaţi în tratarea victimelor violenţelor sexuale.

Tânăra a spus că a doua zi după violurile de care îl acuză pe Mendy, ea a primit un mesaj pe Snapchat de la jucător, cu o serie de semne de întrebare.

Mendy este judecat alături de un alt bărbat, Louis Saha Matturie – fără o legătură cu fostul fotbalist Louis Saha -, anchetat la rândul său pentru opt violuri şi patru agresiuni sexuale asupra a opt femei între iulie 2012 şi august 2021.

La fel ca Mendy, acesta a pledat nevinovat.

Campion mondial cu echipa Franţei, Benjamin Mendy, judecat pentru mai multe cazuri de viol în Anglia, a fost prezentat, luni, de avocaţii acuzării în cursul procesului său drept un „prădător” care şi-a abuzat victimele „vulnerabile, îngrozite şi izolate”.

În vârstă de 28 de ani, fundaşul francez, suspendat de un an de clubul său Manchester City, este judecat la Chester pentru opt violuri, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală.

Mendy a negat toate capetele de acuzare care îi sunt aduse pentru perioada octombrie 2018 şi august 2021 la domiciliul său din Prestbury. El riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Procesul foarte mediatizat care se desfăşoară la Crown Court din Chester urmează să dureze mai mult de trei luni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Şeful Pentagonului pare că nu rezonează cu Biden în privința apărării Taiwanului

Publicat

in

De

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a părut să infirme angajamentul preşedintelui Joseph Biden privind o intervenţie militară a Statelor Unite pentru apărarea Taiwanului în cazul unui atac chinez, subliniind că prioritatea este furnizarea de asistenţă Administraţiei de la Taipei, anunță Mediafax.

„În conformitate cu Legea privind relaţiile cu Taiwanul, noi avem angajamentul de a ajuta Taiwanul să îşi dezvolte capabilităţile de a se apăra singur. Aceste activităţi au continuat de-a lungul timpului şi vor continua în viitor”, a declarat Lloyd Austin, într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Întrebat dacă armata americană are capacitatea de a apăra direct Taiwanul, Lloyd Austin a răspuns, conform site-ului Politico.com: „Armata americană este pregătită permanent pentru apărarea intereselor noastre şi pentru a se ridica la înălţimea angajamentelor”.

„Cred că preşedintele a fost clar în furnizarea unor răspunsuri la o întrebare ipotetică. Dar, repet, noi continuăm acţiunile pentru a ne asigura că avem capabilităţile corespunzătoare poziţionate în zonele corespunzătoare astfel încât să ne asigurăm că îi putem ajuta pe aliaţi să menţină o zonă Indo-Pacifică liberă şi deschisă”, a argumentat şeful Pentagonului, subliniind că Washingtonul nu vrea „modificarea unilaterală” a statutului Taiwanului.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat recent că armata americană va interveni pentru apărarea Taiwanului în cazul unei invazii chineze. Întrebat într-un interviu acordat postului de televiziune CBS dacă militarii americani vor interveni direct pentru apărarea Taiwanului, Biden a răspuns: „Da”.

Washingtonul a aplicat politica „ambiguităţii strategice” în cazul Taiwanului, respectând principiul „o singură Chină”, dar oferind susţinere militară Taipeiului. Preşedinţia SUA susţine că linia politică nu s-a modificat. „Preşedintele a mai spus acest lucru, inclusiv la Tokyo, mai devreme anul acesta. Dar a spus clar şi că politica noastră în privinţa Taiwanului nu s-a schimbat. Acest lucru rămâne adevărat”, a afirmat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

China s-a declarat „puternic nemulţumită” şi a semnalat că se opune „în mod determinat” afirmaţiilor preşedintelui american. „Le este transmis un semnal greşit grav” forţelor separatiste taiwaneze, a reacţionat Mao Ning, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Beijing.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

BOR se delimitează de deputatul suspectat de sex cu minori: Aurel Bălășoiu a fost exclus din adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Publicat

in

De

Conducerea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului „a luat act cu mâhnire” de suspiciunile de sex cu minori care planează asupra deputatului Aurel Bălășoiu și la nivel eparhial s-a hotărât anularea mandatului acestuia de membru în Adunarea Eparhială, potrivit unui comunicat de presă.

Arhiepiscopia a mai transmis că situația „nu face cinste Bisericii Străbune și aduce atingere preceptelor morale creștin ortodoxe”.

„Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se dezice de asemenea manifestări și îndeamnă la respectarea și cultivarea învățăturii tradiționale ortodoxe românești!”, se mai arată în comunicat.

Deputatul a declarat că nu este el cel care apare în imagini.

Bălășoiu este la primul mandat de parlamentar şi a fost primar al Comunei Rociu din Judeţul Argeş, din anul 2004. Este căsătorit. Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Piteşti.

În CV-ul oficial postat pe site-ul Camerei Deputaţilor acesta se descrie ca ”o persoană sociabilă şi responsabilă în activitatea desfăşurată, un puternic om de administraţie ce a avut mereu o colaborare impecabilă cu instituţiile locale, judeţene şi naţionale, un bun agricultor şi crescător de animale”.

În Parlament, activează în cadrul comisiei de agricultură şi este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Malaezia, Macedonia de Nord şi Republica Democratică Congo.

Are două luări de cuvânt în Parlament, de la depunerea jurământului, 6 declaraţii politice depuse în scris şi 54 de propuneri legislative, din care 11 promulgate, precum şi 7 întrebări şi interpelări.

Potrivit declaraţiei de avere, are trei terenuri, unul agricol, de 38 de hectare, unul forestier, de un hectar şi un teren intravilan.

Are o casă achiziţionată în anul 1990, de 220 de mp pe care o deţine împreună cu soţia. Aurel Bălăşoiu are două autoturisme, un Mitsubishi şi o Skoda Octavia. Acesta a împrumutat o persoană fizică cu suma de 11.000 de euro şi Asociaţia Comunei Rociu, cu suma de 61.000 de lei.

Venitul pe ultimul an fiscal încasat de la Camera Deputaţilor este de 146.016 lei. Soţia lui este educatoare la Şcoala Gimnazială din comuna Rociu, sat Şerbăneşti şi a avut un venit de 39.165 de lei. Acesta mai are venituri dintr-un contract de arendă, din care a câştigat 20.862.40 lei. Declaraţia de avere a fost completată în luna iunie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend