Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Probleme pentru Simona Halep! Ar vrea să intre din nou în top 10 mondial, dar nu e sigură că mai poate: ‘Să văd cât mai pot să mai dau pe teren’

Publicat

in

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 18 WTA, a afirmat că unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus în perioada următoare este de a reintra în Top 10 mondial, precizând că nu mai există o presiune asupra sa în acest sens, informează Agerpres. Halep a obţinut la Shenzhen, în urmă cu doi ani, 500 de puncte, pentru o victorie, în faţa Biancăi Andreescu, şi două înfrângeri, cu Elina Svitolia şi Karolina Pliskova. Anul trecut, WTA Finals nu s-a ţinut, din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că abia acum i-au fost retrase româncei acele puncte. În acest moment, înainte de a debuta la Transylvania Open, Halep este pe locul 23, cu 2.408 puncte.

“Mă bucur să îl am alături pe domnul (Adrian) Marcu, domnul (Daniel) Dobre este un om extraordinar şi e o plăcere să-l am în echipă. Tot ce va veni de acum încolo va fi un bonus. Bineînţeles că avem şi obiective, iar unul dintre ele este de a reintra în top 10, să vad dacă mai pot să revin, să văd cât mai pot să mai dau pe teren. În schimb presiunea nu mai există, există doar pasiunea faţă de sport pe care o am în continuare”, a declarat Halep într-un interviu difuzat pe pagina de Facebook a turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca, Transylvania Open.

Despre colaborarea cu antrenorul Darren Cahill, Halep a spus că a învăţat foarte multe lucruri în timpul colaborării cu tehnicianul australian: “Un parteneriat deosebit, cuvintele sunt prea mici pentru a spune ce s-a întâmplat în aceşti şase ani. Am învăţat foarte multe de la el, m-a învăţat să mă deschid ca persoană, sufleteşte, să fiu mult mai relaxată, să vorbesc mult mai uşor şi să zâmbesc mai mult. Îi mulţumesc foarte mult pentru că ceea ce a făcut pentru mine şi experienţele trăite împreună sunt foarte importante”.

Ea a precizat că din punct de vedere fizic se simte foarte bine, după accidentarea suferită în acest an.

“Fizic sunt bine, nu am mai avut dureri nici la gambă, nici în alte părţi ale corpului, am stat foarte mult anul acesta şi împreună cu echipa am hotărât că ar fi bine să am nişte meciuri oficiale. Pentru că oricât te-ai antrena, nu este la fel. Mă bucur că sunt acasă şi că voi juca şi la Linz săptămâna viitoare, dacă totul este OK. Este un mare bonus că pot juca aceste meciuri şi că pot termina anul pe un ‘mood’ pozitiv. A fost cea mai gravă accidentare pe care am avut-o în cariera mea, a fost dificil pentru că nu am ştiut cum să gestionez o ruptură musculară atât de mare. Cred că este o experienţă potrivită pentru vârsta pe care o am. Am învăţat că sunt destul de puternică mental şi că am o putere interioară care m-a ajutat să ajung pe locul 1”.

Referitor la participarea la Transylvania Open, Halep a spus că regretă faptul că spectatorii nu pot fi în sală din cauza pandemiei de Covid.

“Organizare este deosebită, sala arată splendid ca de fiecare dată. Mă bucur că sunt aptă şi că pot să joc aici. E o bucurie, dar şi o tristeţe că nu avem public, însă astea sunt timpurile şi trebuie să acceptăm. Jucând acasă, presiunea este mai mare, dar şi plăcerea este mai mare. Acum sunt după o accidentare destul de lungă, încerc să îmi găsesc ritmul, să progresez pe anumite părţi ale jocului. Dar important este că pot fi pe teren şi că am o stare interioară foarte bună. Eu cred că a afectat pe toată lumea această pandemie. Eu am fost foarte speriată la început şi a fost greu să mă obişnuiesc cu noul mod de a trăi, dar în final am acceptat. Mă simt în siguranţă acum şi mă protejez cât se poate de mult. Nu este uşor să trăieşti cumva în incertitudine. Mergem înainte pentru că viaţa este scurtă, este frumoasă, dar este şi grea”, a mai spus Simona Halep.

Fostă număr 1 mondial, Simona Halep, a început să coboare în clasamentul WTA, ajungând în acest moment pe locul 18, după o accidentare la gambă suferită în luna mai în timpul turneului WTA de la Roma.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Condiția pusă Chinei de NATO pentru normalizarea relațiilor – renunțarea la sprijinul pentru Rusia: „Nu poți să le ai pe amândouă”

Publicat

in

De

China trebuie să renunțe la a mai sprijini războiul Rusiei în Ucraina dacă vrea să aibă relații bune cu Occidentul, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Într-un discurs neașteptat de dur, Stoltenberg a avertizat Beijingul că nu poate să le aibă pe amândouă, informează Reuters.

Jens StoltenbergFoto: snapshot-photography/F Boillot / Shutterstock Editorial / Profimedia

În timpul unei vizite făcute la Berlin, Jens Stoltenberg a afirmat că sprijinul de la Beijing este vital pentru efortul de război al Moscovei din moment ce susține economia rusă prin transferul de înaltă tehnologie precum semiconductorii.

„Anul trecut, Rusia a importat din China 90% din microelectronicele folosite pentru a produce rachete, tancuri și avioane. De asemenea, China colaborează cu Rusia pentru a-i furnizat capabilități îmbunătățite pentru imagini din satelit”, a spus Stoltenberg.

„China susține că vrea relații bune cu Occidentul. În același timp, Beijing continuă să alimenteze cel mai mare conflict armat din Europa de la al doilea război mondial încoace. Nu poate să le aibă pe amândouă”, a spus secretarul general al NATO.

Mai mult, Stoltenberg a avertizat țările din NATO să nu devină la fel de dependente de China pe cât au fost de Rusia. „În trecut, am făcut greșeala de a deveni dependenți de petrolul și gazul rusești. Nu trebuie să repetăm greșeala cu China. Să depindem de banii săi, de materiile sale prime și de tehnologiiile ei. Dependențele ne fac vulnerabili”, a apreciat Jens Stoltenberg.

Comerțul ruso-chinez în creștere spectaculoasă

China și-a consolidat relațiile comerciale și militare în ultimii ani pe măsură ce Statele Unite și aliații său au impus sancțiuni contra amândurora, dar în special împotriva Moscovei ca urmare a invadării Ucrainei.

Comerțul ruso-chinez a ajuns la un record de 230,1 miliarde de dolari în 2023, în creștere cu 26,3% față de anul precedent, potrivit autorităților vamale chineze. Transporturile chineze către Rusia au crescut cu 46,9% în 2023 în timp ce importurile din Rusia au înregistrat o creștere de 13%.

Îngrijorările lui Stotenberg sunt exprimate în contextul în care Rusia a anunțat că președintele Putin va face o vizită oficială în China, în cursul lunii mai, aceasta fiind prima deplasarea externă a liderului de la Kremlin după ce a obținut un nou mandat de președinte.

La începutul lunii aprilie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a deplasat în China, iar purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, Dmitri Peskov, preciza atunci că vizita lui Lavrov la Beijing poate fi văzută drept una pregătitoare pentru „contacte viitoare la cel mai înalt nivel”.

Peskov a confirmat de altfel că Vladimir Putin este interesat de o deplasare în China. „Într-adevăr, astfel de contacte sunt plănuite şi există o înţelegere a oportunităţii şi necesităţii lor, dat fiind nivelul înalt al relaţiilor prieteneşti între Federaţia Rusă şi China” a spus el.

Citeste mai mult

NATIONAL

Un oraș istoric are începând de astăzi taxă de intrare: Turiștii trebuie să plătească ca să poată avea acces în legendara urbe

Publicat

in

De

Autoritățile din Veneția au decis să introducă o nouă măsură pentru a gestiona aglomerația din oraș: taxa de intrare pentru turiști în weekenduri. Începând cu data de 25 aprilie și până la jumătatea lunii iulie, vizitatorii vor trebui să plătească o taxă de intrare de 5 euro pentru a accesa orașul în zilele de sâmbătă și duminică.

Această inițiativă are ca scop reducerea numărului mare de turiști și, implicit, gestionarea fluxului de persoane într-un mod mai eficient.

Taxa de intrare de 5 euro trebuie achitată de către toți vizitatorii cu vârsta peste 14 ani care pășesc în Veneția între orele 8:30 și 16:00 în zilele de sâmbătă și duminică. Această taxă se aplică indiferent de mijlocul de transport folosit pentru a ajunge în oraș, fie că este vorba despre tren, feribot sau altă modalitate de transport.

Accesul în istoricul oraș lagunar al Veneției va fi taxat pentru anumite weekenduri până la jumătatea lunii iulie.

Taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, inclusiv. Aceste zile includ perioadele: 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie.

Scutiri de la plată sunt prevăzute pentru următoarele categorii de persoane:

-Copiii sub 14 ani,

-Persoanele născute în Veneția și regiunea Veneto,

-Deținătorii cardului european pentru persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora,

-Turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Primăria orașului Veneția își propune să descurajeze turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este cel mai mare.

Pentru cei care nu respectă regulile, autoritățile impun amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend