Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

Probleme la Autostrada Sibiu-Pitești ! Licitaţii si exproprieri în dorul lelii 

Avatar

Publicat

in

De mai bine de trei luni nimeni nu mai vorbeste despre Autostrada Pitesti-Sibiu. Asta desi, din cei 123 de km ai autostrazii care ar urma să completeze A1 între Piteşti şi Sibiu, CNAIR a scos până acum la licitaţie doar 44 de km, împărţiţi în două loturi, inlcusiv capatul din Arges al autostrazii. Potrivit informatiilor obtinute de ziarul nostru de la reprezentantii CNAIR, lucrările la aceste două loturi nu pot fi demarate nici dupa o atribuire contractelor de execuţie. Motivul este halucinant: nu au fost finalizate actele pentru demararea efectiva a exproprierilor. Informatia a fost confirmata si de primariile din Arges pe unde urmeaza sa treaca autostrada. ” Noi am primit si urmat indicatiile, au fost si cateva vizite in teren insa… nu stim ce mai avem de facut de-acum incolo. Ne-am facut treaba, totul e pus la punct, stim proprietarii si zonele unde se trebuiesc facute exproprieri dar… s-a intrat intr-un blocaj. Nu mai stim nici noi se sa facem asa ca asteptam indicatii de la Bucuresti” ne-au declarat reprezentantii primariei Curtea de Arges. Aceeasi situatie o intalnim si in celelalte localitati din Arges si Sibiu. Practic autoritatile locale sunt gata de startul exproprierilor dar nu stiu ce au de facut mai departe intrucat de la CNAIR nu mai vne niciun semnal. Impasul in care s-a intrat a fost sesizat si de de președintele PNL, Ludovic Orban. Acesta s-a arătat foarte sceptic cu privire la construcția autostrăzii Sibiu-Pitești, care ar trebui să demareze concret anul acesta. ”Practic tronsonul de autostradă Sibiu – Piteşti este numai pe hârtie. Sunt trei tronsoane de autostradă la care, nici la ora actuală nu sunt aprobaţi indicatorii tehnico-economici, ce să mai vorbim de pornirea licitaţiei pentru proiectare şi pentru execuţie. Au scos la licitaţie, aşa, în dorul leli, dar veţi vedea că nu se vor finaliza licitaţiile, capetele acestui tronson, care oricum nu folosesc nimănui. Poveştile din programul pe transporturi sunt pur şi simplu science fiction, nu numai că nu s-a făcut nimic, dar nu se va face nimic concret până la finalul mandatului”, a declarat liderul PNL.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Pensionari în acțiune! TENTATIVĂ DE PRELUARE A PUTERII LA ELECTROARGEȘ SA, ÎN RESTAURANT: Dumitru Tudor vrea, cu orice preț, controlul societății – Cine-i plătește nota ?

Avatar

Publicat

in

De

La finalul lunii iulie 2020, Dumitru Tudor, acționar și membru al Consiliului de Administrație al Electroargeș S.A. a solicitat Tribunalului Specializat Argeș să-l autorizeze să convoace o Adunare Generală Ordinară a Acționarilor în anul 2020. Până aici nimic deosebit cu excepția faptului că unele dintre punctele de pe ordinea de zi propusă țin de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor și nu de cea Ordinară.


Așa cum s-a „întâmplat” de la momentul intrării în acționariatul Societății, Dumitru Tudor pretinde că își exercită un drept, drept care, de altfel, a fost recunoscut și respectat și de ceilalți acționari.
Revenind la cerere, deși Electroargeș S.A. are posibilitatea de a asigura ținerea ședințelor într-un sediu modern ce oferă toate condițiile necesare desfășurării în bune condiții a unor astfel de întâlniri ale acționarilor și cu respectarea tuturor regulilor de distanțare socială, Dumitru Tudor vrea ca această adunare să fie ținută la restaurantul Capra Neagră. Mizând probabil pe faptul că ar trebui să asigure mai întâi „petrecerea” și mai apoi să se treacă și la eventuale discuții referitoare la bunul mers al Societății, Dumitru Tudor crede că regulile sub care se desfășoară sau ar trebui să se desfășoare activitatea Electroargeș S.A. sunt la cheremul lui.
Este explicabilă decizia de a avea o întrevedere la restaurant, în condițiile în care la Electroargeș S.A. tocmai a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor la care Dumitru Tudor a fost „vocalistul” principal. Dincolo de aceea că nu s-a dovedit un bun orator, iritând acționarii cu țipetele și inepțiile sale, Acționarii, fie minoritari, fie majoritari, au decis în mod liber asupra tuturor problemelor reale ale Societății, în cea mai mare parte fiind în total dezacord cu Dumitru Tudor.
Simțindu-se profund rănit în orgoliul propriu, sentiment nutrit în fiecare an, acest Gică Contra al acționariatului Electroargeș S.A. înțelege să aibă o manifestare total ostilă față de bunul mers al Societății, exprimându-și drepturile în contra acesteia, reiterând fără succes, an de an, aceleași solicitări deja soluționate în cadrul Adunărilor Generale.

Publicitate


În spiritul acestei conduite total ostile față de Electroargeș S.A. și de ceilalți acționari față de care are aceleași drepturi, dar și obligații, Tudor vrea să readucă în discuția acționarilor aspecte deja epuizate și tranșate definitiv de Adunarea Generală, să revină asupra hotărârilor adoptate, solicită includerea și aprobarea unor puncte pe ordinea de zi fără să parcurgă procedurile legale prealabile și obligatorii.
Dumitru Tudor intenționează să se instaleze la conducerea Electroargeș S.A. alături de o echipă de pensionari din care nu avea cum să lipsească Ion Gavrilă. Noii membrii ai Consiliului, propuși de Tudor, sunt total lipsiți de cunoștințe elementare de business. Sub conducerea lui Dumitru Tudor este elocventă situația magazinelor deținute și administrate de firma de casă a acestuia – Vidraru S.A., toate bucurându-se de un grad de ocupare alarmant de mic ce demonstrează lipsa cunoștințelor manageriale.
Deși este membru în Consiliul de Administrație, calitate ce îi conferă posibilitatea de a cunoaște situația societății, se opune atat în sedintele Consiliului de Administratie cat si în adunarea generală efectuării oricăror proiecte si oricăror investitii, cu scopul evident de a prejudicia Electroargeș S.A. dar și pe ceilalți acționari.


Este clar că Electroargeș S.A. nu este și nu poate fi „jucăria” niciunuia dintre acționari, iar modul de acțiune trebuie să fie și să rămână unul transparent, supus majorității decidenților și în interesul tuturor acționarilor, instanța urmând să rămână ultima pârghie de acțiune și, în orice caz, nu una abuzivă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE INTERES – APIA a început plata ajutorului de stat pentru crescătorii de animale!

Avatar

Publicat

in

De

APIA informează printr-un comunicat de presa, că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna iunie 2020, aferente serviciilor prestate în luna mai 2020.

Suma totală autorizată la plată este de 1.224.344 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 25 de solicitanți care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările
ulterioare.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend