Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Priviți cum moare România – OPINIE

Publicat

in

De vineri până luni, iar ziua încă nu s-a terminat, am privit cum moare România! Desigur, nu doar eu, ci mulți dintre noi vedem asta zi de zi. Noi, cei care contăm mai puțin, noi cei care nu avem girofar la mașină sau șofer plătit. Dar, România moare și moare pe șosele.

Vineri, în județul prezidențial și al vicepremierului acestei țări, în Sibiu, 4 oameni au murit într-o clipită, într-un teribil accident. O femeie a fost decapitată, da, ați citit bine, într-un alt accident, pe prima autostradă a țării, spre Pitești.

Infernul a continuat duminică. Șapte dintre ai noștri, între care și 2 copii, s-au stins în Bacău. Alți 3 sunt în stare gravă, cu șanse minime. La Bihor, un tată și fiul său au murit tot în accident. Luni dimineața, în Olt, un copil și doi adulți au pierit tot pe șosele. Și numărul morților nu este doar acesta, din weekendul negru care a lovit țara.

Pentru acești morți nu se mai poate face nimic. Se putea face, însă. Dar, noi am preferat să ieșim în stradă pentru altele, nu pentru viață. Președintele a dat cu pumnul în masă pentru miliarde pentru armată, nu pentru ca să circulăm în siguranță pe șosele. Miliarde băgate în armament, palma bătută cu ”ciuma roșie”, în condițiile în care el însuși spunea că un război convențional, cu tancuri și avioane, nu mai este posibil.

România este liderul morților pe șosele în UE. În fiecare an, pierdem populația unui oraș mic doar în accidente rutiere. Dar, despre morți nu vorbește nimeni. Niciun politician nu a ieșit să spună că așa nu se mai poate. Niciun politician, după tragediile din ultimele zile, nu a venit să își exprime condoleanțele. Asta pentru că lor nu le pasă. Dacă le-ar fi păsat, nu aveam doar un acord trans-partinic pe înarmare, aveam și unul pe infrastructura rutieră sau pentru un program național pro-natalitate. Îi pasă cuiva că România moare?

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Virgil Popescu, atac fără precedent la adresa lui Claudiu Năsui: acuzații grave la adresa fostului ministru

Publicat

in

De

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, îi răspunde fostului ministru al Economiei, Claudiu Năsui, cel care acuza PNL-ul că au adus la Salrom un om cu două condamnări penale la activ. Virgil Popescu susține că nu știe despre trecutul acestuia, dar îl acuză pe Claudiu Năsui că a ținut la sertar un raport care dezvăluie fapte controversate.

„Transparență!!! Un cuvânt atât de des rostit, însă, greșit înțeles! Pentru corecta informare a românilor, pe scurt: ,

* Societatea Națională a Sării convocase Adunarea Generală a Acționarilor pentru prelungirea mandatelor membrilor Consiliului de Administrație pentru datele de 9/10 septembrie 2021. Convocarea a fost făcută pe data de 6 septembrie, prin adresa Ministerului, adică exact în ziua în care miniștrii USR și-au depus demisiile. Potrivit legii, pentru aceste termene extrem de scurte de convocare AGA, este nevoie de acceptul tuturor acționarilor, în acest caz, de acordul Fondului Proprietatea.

* Pe ordinea de zi nu figura doar prelungirea mandatului membrilor CA, ci și alte subiecte importante, precum Bugetul societății pe anul 2021.

* La momentul convocării AGA, nu exista depus raportul administratorilor la 4 luni. În baza acestui temei, precum și a propunerii direcției de specialitate care a propus vot împotrivă pentru prelungirea mandatelor, am semnat ordinul de ministru prin care AGA se pronunța asupra punctelor de pe ordinea de zi, așa cum prevede Legea Guvernanței Corporative.

* Nu am făcut numiri noi. Am propus membrii în CA exact persoanele care fuseseră revocate în luna martie din CA-ul SNS. Am făcut aceste propuneri pentru că știu că acești membrii s-au luptat pentru prelungirea licenței de exploatare a grafitului, în ciuda opoziției doamnei Simona-Carmen Fătu, la acea vreme membru în CA al SNS din partea Fondului Proprietatea, promovată ulterior secretar de stat și împuternicită să facă numiri în toate consiliile de administrație ale societăților care Ministerul este acționar, multe dintre societăți în care și Fondul Proprietatea deține acțiuni/locuri în CA.

* Aștept rezultatul acțiunii de control pe care am demarat-o, în baza articolelor de presă, la Societatea Națională a Sării, pentru a comunica public dacă există sau nu probleme în legătură cu studiul de fezabilitate și exploatarea grafitului, așa cum fusese ea plănuită de către vechii administratori ai SNS.

* Îi asigur pe toți colegii mei din Parlament, dar și pe toți cei interesați de exploatarea grafitului în România, că acesată resursă va fi exploată, în România, de către români!

PS: Revin în curând cu povestea unei acțiuni de control care a fost demarată de Claudiu Năsui, dar și de mine, anterior desfințării MEEMA, în urma căreia au rezultat o serie de suspiciuni, dar raportul a fost ținut, în mod inexplicabil, la sertar vreme de prea multe luni de zile, până la momentul ieșirii din Cabinet a lui Claudiu Năsui.

PS2: Nu am cunoștințe dacă persoana care a fost numită administrator la Societatea Națională a Sării are sau nu probleme penale, dar îi lansez un îndemn deputatului Claudiu Năsui: să facă uz de prerogativele sale de control parlamentar asupra Executivului și să ceară oficial informații de la SNS dacă există sau nu probleme de natură penală cu unul dintre administratorii săi. Eu am solicitat o verificare în legătură cu persoana în cauză.

PS3: Nicio cantitate de minciuni și mistificări nu mă va împiedica să spun adevărul.”, scrie Virgil Popescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO – Moment neașteptat, la Congresul UDMR: imnul României a fost intonat primul, cu toți participanții în picioare

Publicat

in

De

La evenimentele politice organizate de către cei de la UDMR, aproape de fiecare dată sunt momente de tensiune în momentul intonării imnurilor.

Cei de la UDMR au schimbat strategia, iar de această dată Congresul UDMR a fost deschis de imnul României, cu toți participanții în picioare.

Ulterior, au fost intonate imnurile Ungariei și imnul Ținutului Secuiesc. Ulterior a fost intonat imnul Europei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend