Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Prinţul William vorbeşte şi el despre moartea tragică a mamei sale. Declaraţii emoţionante, la scurt timp după ce Prinţul Harry şi-a deschis sufletul în faţa publicului

Publicat

in

După ce Prinţul Harry s-a deschis în faţa fanilor şi a vorbit în mod public despre trauma prin care a trecut după decesul mamei sale, Prinţesa Diana, a venit rândul fratelui său mai mare, William, să vorbească candid despre propria suferinţă.

Potrivit publicaţiei People, Prinţul William încă se află în şoc din cauza decesului brusc al mamei sale, Prinţesa Diana, chiar dacă au trecut aproape 20 de ani de la tragicul accident rutier în care aceasta şi-a pierdut viaţa.

“Şocul este cea mai mare chestie”, povesteşte Prinţul într-un nou documentar realizat de BBC, numit ”Mind Over Marathon”.

”Încă simt, 20 de ani mai târziu, un şoc în interiorul meu… Oamenii spun că un şoc nu poate rezista atât de mult, dar la mine da… Nu poţi să treci niciodată peste asta. Este un moment atât de mare în viaţa ta încât nu te părăseşte niciodată, doar înveţi să te obişnuieşti cu el”.

În documentarul sus menţionat, care urmăreşte povestea a 10 alergători la maraton din Londra care se luptă şi cu probleme legate de sănătatea mintală, William vorbeşte candid despre pierderea suferită, dar şi despre modul în care a învăţat să trăiască cu acest gol imens în interior.

Vorbind cu gazda Nick Knowles, William i-a explicat acestuia că acceptând faptul că e ok să te simţi aşa l-a ajutat să proceseze durerea.

“Încerci să îţi înţelegi emoţiile mult mai mult decât o persoană care nu a suferit nicio pierdere în viaţă, iar asta e ceva critic”, spune William. ”Este despre explicarea emoţiilor, ce înseamnă emoţiile respective, de ce simt în modul în care simt. Odată ce începi să raţionalizezi puţin, înţelegi: <Okay, deci sunt puţin nervos şi dezamăgit şi supărat în legătură cu ceva, apoi poţi să relativizezi şi să te confrunţi cu acel ceva>”.

William şi-a motivat pasiunea pentru sănătatea mentală evocând propriile lupte, prin itnermediul campaniei de promovare a organizaţiei Heads Together, pe care o conduce alături de soţia sa, Kate Middleton şi fratele său, Prinţul Harry.

“Am propriile mele motive pentru care sunt atât de implicat în sănătatea mintală: ceea ce mi s-a întâmplat mie şi mamei mele când eram atât de tânăr. Totul se concentrează asupra sănătăţii mintale”.

Declaraţiile Prinţului William vin în contextul în care zilele trecute, fratele său Harry s-a deschis pentru prima oară în faţa publicului şi a vorbit despre moartea mamei sale.

Mărturiile lui Harry le puteţi citi AICI: Prinţul Harry vorbeşte despre moartea mamei sale, Lady Di: ”M-am închis în mine când a murit mama”.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Se vor organiza tombole pentru persoanele vaccinate anti-Covid-19. Ioana Mihăilă: ‘Avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, medicul Ioana Mihăilă, a anunát c[ persoanele vaccinate anti-COVID-19 vor avea parte de anumite beneficii:“Deocamdată avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate”.

“Noi am venit cu propuneri pe care le-am înaintat Guvernului, propuneri care au fost discutate cu Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare. În acest moment, pe lângă acţiunile pe care le-a pregătit Ministerul Sănătăţii legate de oferirea posibilităţii de vaccinare în ambulatorii, în sensul acesta avem pregătită o Ordonanţă de Urgenţă care probabil că va fi promovată în săptămânile următoare, şi la domiciliul pacientului de către medicul de familie, am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar şi anumite măsuri care să recompenseze şi pe cei vaccinaţi anterior şi pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte.

Deocamdată, avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate care doresc acest lucru.

Cam acestea sunt măsurile pe care le avem agreate în acest moment, urmând să vedem dacă considerăm oportun, fie ca ele să fie extinse, dacă sunt de succes, fie să fie înlocuite cu alte măsuri dacă se consideră necesare.

În momentul acesta, loteria este încă la stadiul de discuţii, vom veni cu mai multe propuneri, vedem care sunt cele mai uşor de operaţionalizat şi acceptat de Guvern şi acelea vor fi implementate”, a declarat Ministrul Sănătăţii, conform News.ro.

Vezi și:

Refuzul de a accepta vaccinarea gratuită îi va face pe medici să plătească testarea Covid-19. Ioana Mihăilă: ‘Nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Emanuel Ungureanu atrage atenția: ‘Nimeni nu a numărat morții care sunt consecințe ale unei grave erori produse de statul român atunci când a dat toată puterea în mâna lui Arafat’

Publicat

in

De

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a lansat un atac dur la adresa Șefului DSU, Raed Arafat, și atrage atenția că ”Nimeni nu a numărat morții care sunt consecințe ale unei grave erori produse de statul român atunci când a dat toată puterea în mâna lui Arafat!”

De asemenea, Emanuel Ungureanu a spus că nu îndeamnă „la obligativitate sau la pedepse” când vine vorba de vaccinare şi a vorbit despre consecinţele măsurilor aplicate de autorităţi în timpul pandemiei, prin limitarea accesului în spitale bolnavilor cronic.

„Un cataclism s-a produs în acest luni în România cu lipsa de acces a pacienţilor în spitale. Nimeni nu a numărat morţii care sunt consecinţe ale unei grave erori produse de statul român atunci când a dat toată puterea în mâna lui Arafat!

Nu e normal să concentrezi puterea medicală în mâna unui om care patronează un sistem care ţine de o instituţie de forţă! Domnul Arafat lucrează la Ministerul de Interne într-o structură militarizată”, a afirmat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR PLUS a spus că a simţit ceea ce el catalogheată drept lipsă de transparenţă în momentul în care nu a primit un „răspuns logic”.

„Chiar dacă nu sunt medic, sunt un om cu capacitate de înţelegere. Nimeni nu a explicat ordinul 43 prin care câteva zile au fost obligaţi copiii sub 4 ani să se testeze anti-COVID.

Am întrebat cine a fundamentat ştiinţific o asemenea grozăvie? Pentru că nu există nicăieri în lume! Niciun răspuns! La câteva zile după ce am făcut interpelarea s-a revenit asupra decizie. Pe oricine întrebi, pe domnul Gheorghiţă care e un om absolut rezonabil şi echilibrat, spune: cred că domnul Arafat”, a spus parlamentarul, conform româniatv.net.

Vezi și:

Emanuel Ungureanu, ieșire dură: ‘Sper ca domnul Arafat să nu vină din nou cu ideea criminală de a închide spitalele pentru bolnavii cronici’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend