Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Prinși cu lemne fără documente la Merișani și Domnești – CAMION SECHESTRAT DE OAMENII LEGII

Publicat

in

În perioada 14-15 ianuarie, polițiștii argeșeni, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș și jandarmi argeșeni, au acționat pentru combaterea delictelor silvice, pe raza județului Argeș. Astfel, în urma sesizării de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, polițiștii Biroului de combatere a Delictelor Silvice, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești, s-au deplasat în localitatea Merișani, în zona fondului forestier, unde au identificat, lângă o rampă, un camion încărcat cu material lemnos, pentru care administratorul societății comerciale nu a emis aviz în aplicația SUMAL 2. De asemenea, în apropiere, au fost identificați mai mulți arbori doborâți și cioate, fără marcă.În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori din fondul forestier național, prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 lei. Totodată, întreaga cantitate de material lemnos, aproximativ 41 mc lemn stejar, precum și ansamblul auto, au fost ridicate, în vederea cercetărilor.

În ziua de 14 ianuarie polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat, pe DJ 731, pe raza localității Pietroșani, un bărbat de 62 de ani, din Pietroșani, care transporta 9 mc de rumeguș, cu o autoutilitară, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului.Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de rumeguș a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Domnești.

În ziua de 15 ianuarie polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat 3 bărbați, de 30 și 33 de ani, din Bughea de Sus, respectiv de 41 de ani, din Valea Mare Pravăț, care transportau material lemnos, cu atelaje hipo, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.În urma evaluării de către specialiști silvici, s-a constatat că cei în cauză transportau cantitatea totală de aproximativ 2 metri cubi de material lemnos.Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Argeșean reținut pentru TRAFIC DE INFLUENȚĂ – PROMITEA REZOLVAREA PROBLEMELOR LA 3 INSTITUȚII contra unor SUME DE BANI

Publicat

in

De

În ziua de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au desfășurat trei percheziţii domiciliare, pe raza județului Argeș, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de influență și cumpărare de influență.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, un bărbat de 39 de ani, lasând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul a trei instituții din Argeș, ar fi pretins, de la mai multe persoane, diverse sume de bani, promițând că îi va determina pe funcționarii din cadrul acestor insituții să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unui act de intră în atribuțiile de serviciu.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri și documente cu valoare probatorie, trei laptopuri, un telefon mobil și o pușcă cu aer comprimat.

20 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

După administrarea probatoriului, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 39 de ani.

În cursul zilei de 26 mai a.c., acesta a fost prezentat Tribunalului Argeș, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Federația Rusă se simte băgată în ‘corzi’! Serghei Lavrov: ‘Occidentul a anunțat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruse’

Publicat

in

De

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov denunţă vineri ”un război total” al Occcidentului împoriva Rusiei şi estimează că acesta urmează să dureze ”mult timp”, relatează AFP.

”Occidentul a anunţat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruse”, denunţă el într-o reuniune cu oficiali din regiuni ruseşti.

”Putem spune cu certitudine că această situaţie este cu noi pentru mult timp”, estimează şeful diplomaţiei ruse, după ce puterile occidentale şi-au multiplicat sancţiunile impuse Moscovei din cauza lansării invaziei Ucrainei.

”Statele Unite şi sateliţii lor îşi dublează, triplează, cvadruplează eforturile de a îndigui Rusia, prin folosirea unui instrumentar foarte larg şi începând cu sanţciuni economice unilaterale şi până la o propagandă profund mincinoasă în spaţiul mediatic mondial”, denunţă Lavrov.

El denunţă o ”rusofobie fără precedent”.

Lavrov atacă, de asemenea, ”cultura anulării (cancel culture, în engleză)” şi dă asigurări că Occidentul interzice clasci ruşi precum Ceaikovski, Dostoevski, tolstoi sau Puşkin.

Numeroase instituţii culturale occidentale şi-au încetat cooperarea cu instituţii ruseşti de stat sau au interzis artişti care susţin invazia rusă a Ucranei.

Moscova acuză, la rândul său, Ucraina de faptul că se află pe mâna unor neonazişti care se fac vinovaţi, în opinia sa, de orchestrarea unui pretins genocid al populaţiei rusofone în Donbas (est), iar Occidentul de faptul că poartă un război prin procură împotriva Rusiei, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend