Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Principesa Margareta a plecat la Londra pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Publicat

in

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au plecat sâmbătă la Londra, pentru a participa la Funeraliile de Stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Principesa Margareta si Regele Charles al III-leaFoto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Cuplul regal va participa duminică, 18 septembrie, și luni, 19 septembrie 2022, la evenimentele oficiale cu ocazia funeraliilor, la Londra și la Windsor, potrivit unei postări pe Facebook a Familiei Regale.

De altfel, între anii 1950-1990 regele Charles al III-lea și Principesa Moștenitoare Margareta, copii, apoi adolescenți, s-au întâlnit mereu la reședințele regale din Marea Britanie.

După 1990 Principele de Wales și Principesa Moștenitoare Margareta s-au întâlnesc aproape în fiecare an, în Marea Britanie sau în România.

Și președintele Klaus Iohannis va participa duminică la recepția găzduită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, cât și la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a de la Westminster Abbey.

Funeraliile de stat de luni, la care vor participa aproape 100 de președinți și șefi de guvern, inclusiv cei din Statele Unite, Franța, Australia, Japonia, Jamaica și Canada, vor fi probabil unul dintre cele mai mari evenimente ceremoniale organizate vreodată în Marea Britanie.

Poliţia din Londra a spus vineri că înmormântarea va fi cea mai mare operaţiune de securitate la care ia parte având în vedere că la eveniment participă premieri, preşedinţi şi membri ai caselor regale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Grecia: În urma catastrofei feroviare, premierul Mitsotakis a anunțat că vor avea loc alegeri în luna mai

Publicat

in

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat marţi seară, trei săptămâni după o catastrofă feroviară care a condus la numeroase manifestaţii împotriva guvernului său, că alegerile generale vor avea loc în mai, fără a preciza data exactă, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Pot să vă spun cu siguranţă că alegerile vor avea loc în mai”, a afirmat liderul partidului conservator Noua Democraţie într-un interviu acordat canalului de televiziune privat Alpha, în contextul în care coliziunea coliziunea a două trenuri care a făcut 57 de morţi pe 28 februarie a suscitat un val de furie în ţară cu zeci de mii de persoane pe străzi.

Citeste mai mult

NATIONAL

Iranul spune că ar saluta orice investiții în sectorul său de petrol și gaze naturale

Publicat

in

Iranul ar saluta orice nouă investiție în industria sa petrolieră, în special din partea producătorilor OPEC+, a declarat în acest weekend Ministerul iranian al Petrolului, la câteva zile după ce Arabia Saudită a semnalat că regatul ar putea începe să investească „foarte repede” în Iran, anunță oilprice.com.

La începutul acestei luni, Arabia Saudită și Iranul au convenit să reia relațiile diplomatice și să redeschidă ambasadele și misiunile, au declarat Arabia Saudită, Iranul și China într-o declarație comună, după o săptămână de discuții saudito-iraniene la Beijing.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend