Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Principele Nicolae, mesaj emoționant la un an de la moartea Regelui Mihai

Avatar

Publicat

in

Nepotul Regelui Mihai, Principele Nicolae, nu și-a uitat bunicul chiar dacă relația dintre cei doi a fost una tensionată în ultimele clipe de viață ale suveranului.

„A trecut un an de când bunicul meu a trecut de partea celor veşnici. În fiecare zi simt cum veghează asupra noastră şi memoria lui va rămâne veşnică în sufletul meu şi prin mine”, a scris Nicolae pe Instagram.

Regele Mihai ne-a părăsit cu un discurs care i-a făcut mândri pe români

„Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Sunt mai bine de şaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului.

Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.

Ultimii douăzeci de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii.

Mersul României europene de astăzi are ca fundament existenţa Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989.

Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului.

Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber, au reuşit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice:micii întreprinzători şi companiile mijlocii, tinerii şi profesorii din universităţi, licee şi şcoli, cei din agricultură.

Încearcă să-şi facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomaţii şi funcţionarii publici, deşi sunt puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Îşi fac datoria faţă de ţară instituţii precum Academia Română şi Banca Națională, deşi vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit faţă de ierarhia valorilor din societatea românescă.

Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.

România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile şi aeroporturile moderne sunt parte din forţa noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii.

Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna:vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre.

Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.

 

Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.

În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii.

A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.

Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.

Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române:

Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.

Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi.

Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna.

Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.

Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus în 2011 în Parlamentul României.

Comenteaza cu profilul de FB

SANATATE

Tot ce trebuie sa stii despre beneficiile vitaminei C

Avatar

Publicat

in

Sunt deja foarte cunoscute efectele pe care le are vitamina C in organism, de aceea oricine trebuie sa se asigure ca are o cantitate importanta de vita C, absolut necesara pentru fundamentarea unui sistem imunitar puternic. Vitamina C este solubila in apa, iar organismul nu o stocheaza. Pentru a mentine un nivel adecvat de vitamina C, oamenii trebuie sa consume alimente care o contin in fiecare zi. Activitatea antioxidanta a vitaminei C poate ajuta la reducerea inflamatiei si la scaderea riscului de a dezvolta diferite afectiuni, inclusiv unele tipuri de cancer. Vitamina C ajuta organismul sa produca colagen si este prezenta in piele, muschi si alte tesuturi. Persoanele cu un aport scazut de vitamina C pot experimenta o vindecare mai lentă a ranilor, deoarece corpul lor va fi mai putin capabil sa produca colagen.

In timpul recuperarii, profesionistii din domeniul sanatatii pot recomanda suplimente pentru persoanele cu niveluri scazute de vitamina. Daca si tu obisnuiesti sa iei vitamina C comprimate, atunci afla ca sanatatea si, mai ales, sistemul tau imunitar sunt pe maini bune. Efectele consumului de vitamina C capsule se pot observa chiar de la primele administrari, pentru ca te vei simti mult mai puternic si incarcat cu energie. Organismul foloseste vitamina C in multe moduri diferite. Vitamina C este necesara organismului pentru a forma colagen, organismul folosind vitamina C pentru a produce pielea, tendoanele, ligamentele si vasele de sange. De asemenea, foloseste aceasta vitamina pentru a repara si intretine cartilajul, oasele si dintii, pentru a vindeca ranile si pentru a forma tesut cicatricial.

Acum pe site-ul Herb Factory gasesti suplimente vitamina C de la Go Vita, care te vor ajuta sa iti pui organismul pe picioare si sa iti creezi un scut de aparare in fata bolilor. Gama de vitamina C comprimate disponibila pe Herb Factory contribuie la mentinerea unui organism sanatos. Vita C ajuta la reglarea tensiunii arteriale, iar numeroase studii arata faptul ca, aceasta poate influenta chiar scaderea hipertensiunii pentru persoanele care au un istoric in acest sens, dar si pentru cei care au valori mari ale tensiunii in mod ocazional.

Aceste suplimente vitamina C de la Go Vita sunt produse din ingrediente naturale, combinate in diverse moduri si in cantitatile optime, astfel incat sa ofere cele mai mari beneficii organismului. Pentru a te motiva si mai mult sa alegi vitamina C de la Go Vita, iti spunem doar ca un deficit de vitamina C este asociat cu o memorie slaba, tot mai vizibila odata cu trecerea timpului. Studiile au aratat si ca vitamina C este foarte eficienta pentru prevenirea racelilor. Persoanele care iau in fiecare zi vitamina C racesc mai rar si fac fata mai bine perioadelor de convalescenta sau simptomelor asociate gripei si racelilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Lovitură de teatru! Tulpina de coronavirus despre care s-a spus că s-a dezvoltat în România are o altă ‘țară-mamă’

Avatar

Publicat

in

De

Răsturnare de situație în privința tulpinii de coronavirus despre care s-a spus că s-a dezvoltat în țara noastră!

Conform jurnaliștilor britanici de la The Telegraph, tulpina de coronavirus N439K, despre care s-a zis că a apărut în România, este, de fapt, scoțiană.

Presa britanică scrie peste 500 de persoane s-au infectat cu această tulpină de coronavirus, care a luat naștere în Scoția, în martie 2020. Ulterior, după impunerea lockdown-ului în Scoția,  N439K ar fi dispărut.

Apoi, spun jurnaliștii din Marea Britanie, aceasta ar fi reapărut în România, iar în noiembrie 2020 se putea regăsi în 12 țări, precum Norvegia, Germania și Statele Unite ale Americii.

„The dominant strain of Covid-19 is known as D614G but back in March a new variant, known as N439K emerged, which was found in more than 500 people in Scotland. This variation disappeared during lockdown but later re-emerged in Romania and has now been observed in 12 countries, including Norway, Germany and the United States”, scrie sursa citată.

Vezi și

Se schimbă legea de la 1 martie 2021! România se aliniază unei directive UE! Se aplică la toate electrocasnicele

ANAF le-a pus gând rău jucătorilor la păcănele, premianților din cultură și celor care încasează venituri în străinătate, din premii sau jocuri de noroc

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend