Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

Primul pas spre un site de succes – gazduirea web

Publicat

in

Atunci cand vrei sa-ti faci continutul disponibil pentru toata lumea, nu e suficient doar sa-ti construiesti site-ul. Cel mai important detaliu este legat de urcarea lui pe Internet, iar aici intervine gazduirea web (vezi aici planuri si preturi). Asta pentru ca, in esenta, asta ofera acest serviciu – iti pune la dispozitie tehnologia necesara pentru ca site-ul tau sa fie operational online.

Daca ar fi sa rezumam foarte simplu ce se intampla, ar rezulta ca site-urile sunt puse la pastrare pe niste servere, iar in momentul in care sunt accesate, computerul respectiv se va conecta la servere pentru a avea acces la respectivul website.

Criterii pentru alegerea unui furnizor de gazduire web

Sunt multe detalii pe care trebuie sa le analizezi atunci cand vrei sa-ti asiguri serviciile unui provider de gazduire web. Sigur, trebuie sa iei in considerare si ce vrei tu sa realizezi (blog personal, o afacere etc.), insa urmatoarele trei componente ale pachetului de web hosting trebuie examinate foarte atent.

Spatiu – In clipa in care selectezi pachetul dorit, providerul de web hosting iti asigura un spatiu cuantificabil in Mb sau Gb, in functie de dorinta ta. Astfel, fisierele site-ului tau, galeriile multimedia (foto si video), baza de date sau orice alta chestie va trebui sa-si gaseasca loc in acest spatiu. Este esential sa aproximezi cam de cat spatiu va avea nevoie website-ul tau pentru a se dezolva. Sigur, poti sa upgradezi la un pachet cu un spatiu mai mare, dar e important fie totul bine corelat in momentul lansarii site-ului.

Suport – Nu exista site care sa nu fi intampinat probleme la un moment dat. Indiferent de cat de mult vei investi, aceste dificultati vor aparea in mediul online. Dar daca ai parte de cel mai bun suport pentru clienti din partea serviciului de gazduire, atunci nu ai niciun motiv de ingrijorare. Un site nefunctional nu-ti este de niciun folos, asa ca cel mai indicat ar fi sa contactezi un provider care ofera suport clienti 24 de ore din 24.

Pretul – Latura financiara primeaza intotdeauna atunci cand vrem sa asiguram anumite servicii. O firma de top nu-ti va oferi cel mai mic pret, deoarece calitatea se plateste, deci trebuie cumva sa stabilesti un compromis intre ce-ti doresti pe site si costul pentru ca acest lucru sa se intample.

Componente de gazduire web

Serviciul de gazduire web este unul complex, iar noi am identificat patru componente majore pe care trebuie sa le ai in vedere.

Domeniul – Este foarte important sa-ti achitionezi domeniul. Astfel, chiar daca vei ajunge sa schimbi providerul, tot vei detine numele si toate beneficiile SEO acumulate in timp.

Gazduirea DNS – Asigura, practic, rularea site-ului online. Gazduirea DNS este serverul care transforma adresele web in adrese de internet (adrese IP). Cum internetul functioneaza pe baza acestor adrese IP, astfel ajunge si website-ul tau sa fie urcat online.

Gazduirea web – Este serviciul care asigura buna functionare a site-ului tau. Pe langa cele trei criterii vitale pe care ti le-am prezentat mai sus, ar fi cazul sa mai tii cont si de viteza serverului ce-ti este pus la dispozitie, daca update-urile sunt facute la timp sau daca exista posibilitatea de backup pentru site-ul tau.

Gazduire email – E vorba de serviciul care gazduieste emailurile asocitate website-ului detinut de tine.

Ceea ce n-am discutat pana acum, dar ramane un detaliu de luat in seama este localizarea gazduirii web. Pentru a face economie, unele persoane sunt dispuse sa aleaga o gazduire web din alta tara, insa ajung sa piarda pe termen lung. Daca site-ul tau este destinat persoanelor din Romania, atunci greseala facuta poate sa se dovedeasca fatala. Timpul de incarcare se prelungeste cu cateva secunde, iar pierderea conexiunii poate sa devina o experienta mai frecventa decat ti-ai dori.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

De luni, se reia activitatea la Permise și Înmatriculări auto. Când se susțin examenele pentru obținerea permisului

Publicat

in

De

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat reluarea activității de săptămâna viitoare

DRPCIV : Ghișeele de la Direcțiile de Permise și Înmatriculări se redeschid de luni, 18 mai

După două luni se reia activitatea de la ghișeele Permise și Înmatriculări din toată țara se reia după două luni în care au fost suspendate în urma stării de urgență impuse de epidemia de coronavirus. Accesul în sedii se va face în grupuri mici iar programul va fi stabilit la nivelul fiecărui județ. Examenele pentru obținerea permisului de conducere la nivel național (proba teoretică și practică) au fost suspendate din 17 martie, la o zi după instituirea stării de urgență din cauza crizei COVID.

70.000 de candidați așteaptă să dea examenul auto. Reguli de protecție anti-COVID

Aproximativ 70.000 de mii de candidați ar fi trebuit să susțină examenul auto în cele două luni ale stării de urgență și urmează să fie reprogramați în funcție de dosarul de școlarizare care este valabil 12 luni. 

Activitatea de examinare pentru obținerea permisului se va relua de luna viitoare și vor avea prioritate candidații care au luat sala și ar fi trebuit să dea traseul.

„Prima etapă o reprezintă examinarea la proba practică, cu prioritate pentru candidaţii afectaţi de măsurile restrictive luate pe perioada stării de urgenţă, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare, programarea din oficiu în ordinea programărilor anterioare sau programarea prin intermediul şcolilor de şoferi, cu informarea candidaţilor de către şcolile de şoferi. În a doua etapă ne propunem reluarea activităţii de examinare la proba teoretică aproximativ la două săptămâni după reluarea probei practice, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică”, a anunțat comisarul Rodica Popescu de la DRPCIV. 

De asemenea, examinatorii și candidații vor purta măști de protecție iar în sală, la proba teoretică capacitatea va fi de jumătate pentru a se păstra distanța.

 Pentru că va exista o perioadă destul de mare – de câteva luni – de la terminarea școlii de șoferi și până la examenul de traseu, se recomandă câteva ședinte suplimentare de pregătire, astfel încât să nu se piardă abilitățile dobândite.

 De asemenea, pentru cei care încă nu au terminat școala, se analizează și varianta pregătirii on line, a spus Mihai Alecu, directorul general al Autorității Rutiere Române.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO! La Pitești, a fost semnat contractul pentru Tronsonul 5 al Autostrăzii Pitești-Sibiu

Publicat

in

De

A fost semnat contractul pentru Tronsonul 5 al Autostrăzii Pitesti-Sibiu! Directorul CNAIR, a semnat, în urma cu putin timp, contractul pentru realizarea obiectivului.

La eveniment au participat premierul Ludovic Orban, prefectul Emanuel Soare, președintele AAS, Adrian Miuțescu, deputatul Danut Bica și secretari de stat.

In discursul său, premierul Ludovic Orban a criticat dur guvernele precedente afirmând că a fost nevoie de 12 ani pentru ca lucrările la Autostrada Pitești – Sibiu să fie demarate.

„Am ținut să fiu prezent la semnarea contractului pentru Lotul 5 al Autostrăzii Pitești – Sibiu. Am fost, o perioadă de timp, ministrul Transporturilor. În mai 2007, am fost prezent la începerea construcției Centurii de Vest a Piteștiului. Atunci am anunțat că vom termina în șase luni. Restul de 53% din lucrare s-au făcut în doi ani și jumătate.

Studiul de fezabilitate pe tronsonul Pitești – Sibiu, a fost finalizat în 2008, când au fost pregătite documentele de licitație. Azi, suntem în mai 2020. Deși erau pregătite documentele, din 2008, de când am plecat, nu s-a construit un milimetru de autostradă. Spun aceste lucruri pentru ca oamenii să facă diferența”, a declarat Ludovic Orban.

live acum supertv

#liveacum #supertv

Publicată de Super TV pe Luni, 11 mai 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend