Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

Primul pas spre un site de succes – gazduirea web

Publicat

in

Atunci cand vrei sa-ti faci continutul disponibil pentru toata lumea, nu e suficient doar sa-ti construiesti site-ul. Cel mai important detaliu este legat de urcarea lui pe Internet, iar aici intervine gazduirea web (vezi aici planuri si preturi). Asta pentru ca, in esenta, asta ofera acest serviciu – iti pune la dispozitie tehnologia necesara pentru ca site-ul tau sa fie operational online.

Daca ar fi sa rezumam foarte simplu ce se intampla, ar rezulta ca site-urile sunt puse la pastrare pe niste servere, iar in momentul in care sunt accesate, computerul respectiv se va conecta la servere pentru a avea acces la respectivul website.

Criterii pentru alegerea unui furnizor de gazduire web

Sunt multe detalii pe care trebuie sa le analizezi atunci cand vrei sa-ti asiguri serviciile unui provider de gazduire web. Sigur, trebuie sa iei in considerare si ce vrei tu sa realizezi (blog personal, o afacere etc.), insa urmatoarele trei componente ale pachetului de web hosting trebuie examinate foarte atent.

Spatiu – In clipa in care selectezi pachetul dorit, providerul de web hosting iti asigura un spatiu cuantificabil in Mb sau Gb, in functie de dorinta ta. Astfel, fisierele site-ului tau, galeriile multimedia (foto si video), baza de date sau orice alta chestie va trebui sa-si gaseasca loc in acest spatiu. Este esential sa aproximezi cam de cat spatiu va avea nevoie website-ul tau pentru a se dezolva. Sigur, poti sa upgradezi la un pachet cu un spatiu mai mare, dar e important fie totul bine corelat in momentul lansarii site-ului.

Suport – Nu exista site care sa nu fi intampinat probleme la un moment dat. Indiferent de cat de mult vei investi, aceste dificultati vor aparea in mediul online. Dar daca ai parte de cel mai bun suport pentru clienti din partea serviciului de gazduire, atunci nu ai niciun motiv de ingrijorare. Un site nefunctional nu-ti este de niciun folos, asa ca cel mai indicat ar fi sa contactezi un provider care ofera suport clienti 24 de ore din 24.

Pretul – Latura financiara primeaza intotdeauna atunci cand vrem sa asiguram anumite servicii. O firma de top nu-ti va oferi cel mai mic pret, deoarece calitatea se plateste, deci trebuie cumva sa stabilesti un compromis intre ce-ti doresti pe site si costul pentru ca acest lucru sa se intample.

Componente de gazduire web

Serviciul de gazduire web este unul complex, iar noi am identificat patru componente majore pe care trebuie sa le ai in vedere.

Domeniul – Este foarte important sa-ti achitionezi domeniul. Astfel, chiar daca vei ajunge sa schimbi providerul, tot vei detine numele si toate beneficiile SEO acumulate in timp.

Gazduirea DNS – Asigura, practic, rularea site-ului online. Gazduirea DNS este serverul care transforma adresele web in adrese de internet (adrese IP). Cum internetul functioneaza pe baza acestor adrese IP, astfel ajunge si website-ul tau sa fie urcat online.

Gazduirea web – Este serviciul care asigura buna functionare a site-ului tau. Pe langa cele trei criterii vitale pe care ti le-am prezentat mai sus, ar fi cazul sa mai tii cont si de viteza serverului ce-ti este pus la dispozitie, daca update-urile sunt facute la timp sau daca exista posibilitatea de backup pentru site-ul tau.

Gazduire email – E vorba de serviciul care gazduieste emailurile asocitate website-ului detinut de tine.

Ceea ce n-am discutat pana acum, dar ramane un detaliu de luat in seama este localizarea gazduirii web. Pentru a face economie, unele persoane sunt dispuse sa aleaga o gazduire web din alta tara, insa ajung sa piarda pe termen lung. Daca site-ul tau este destinat persoanelor din Romania, atunci greseala facuta poate sa se dovedeasca fatala. Timpul de incarcare se prelungeste cu cateva secunde, iar pierderea conexiunii poate sa devina o experienta mai frecventa decat ti-ai dori.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

PROBLEME CU BANII ÎN ARGEȘ – Salariile argeșenilor, mai mici cu 10% decât media naționala

Publicat

in

De

Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna mai 2021 a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-10,1%) cât și în valoare netă (-9,9%), arata datele oficiale ale Direcție de Statistică Argeș, făcute publica astazi, 27 iulie 2021..

La finele lunii mai 2021 potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş numărul şomerilor înregistrați a fost de 9017 persoane, în scădere cu 514 persoane (-5,4%) față de sfârșitul lunii aprilie a.c. și în creștere cu 723 persoane (+8,7%) comparativ cu finele lunii mai 2020.

Câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna mai a.c. a fost de 5120 lei, în scădere cu 172 lei (-3,3%) comparativ cu luna aprilie 2021, urmare a câștigurilor mai mici înregistrate în toate
sectoarele economice. Comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2020 câștigul salarial mediu brut a fost mai mare cu 367 lei (+7,7%) urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în sectoarele industrie și construcții (+10,6%) și în servicii (+5,0%).


Câştigul salarial mediu net realizat în luna mai a.c. a fost de 3147 lei, în scădere cu 108 lei (-3,3%) față de luna aprilie 2021. Comparativ cu luna mai 2020 câștigul salarial mediu net a fost mai mare cu 230 lei (+7,9%) urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în sectorul industrie și construcții (+11,4%) și în
servicii (+4,4%).
Scăderile câștigului salarial mediu net înregistrate în majoritatea activităților din sectorul economic
s-au datorat acordării în lunile precedente de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri, precum și de nerealizările de producție ori încasările mai mici, de angajările de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie, în unele activități economice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cum poți să-ți atragi ascultătorii printr-un microfon de calitate?

Publicat

in

De

Indiferent dacă ești artist sau cântăreț, vlogger sau ai un podcast pe youtube, calitatea muncii tale este completată de echipamentele audio-video pe care le folosești.

Deși unii ar spune că este de ajuns să ai un microfon, căști, o cameră video și poate un program de editat, orice profesionist știe că calitatea creației lui este transmisă prin echipamentele pe care le folosește, astfel că și ele trebuie să fie de o calitate profesională.

Sunetul, fie vocal, fie frecvențe audio, este transmis cu o mai bună putere, acuratețe și echilibru tonal printr-un microfon profesional. Acesta fiind și subiectul nostru principal.

Cu o activitate de peste 20 de ani în această industrie, SoundStil – magazinul online de instrumente muzicale și echipamente audio-video ți-a pregătit un material complet despre microfoanele profesionale și utilitatea lor în funcție de aplicație.

Tipuri de microfon și la ce aplicații sonore se folosesc?

În primul rând, caracteristicile unui microfon trebuie să coincidă cu necesitatea sonoră pentru care este folosit. Astfel că, este important să știi principiul de funcționare în funcție de tipurile existente în vânzare:

Microfoanele dinamice au o sensibilitate ridicată.

Ele se folosesc adesea în prestațiile muzicale live, dar și în înregistrări de sunet, prezentări sau conferințe.

Principiul lor de funcționare este inducția magnetică, produsă prin 3 elemente: bobina de inducție, diafragma și un câmp magnetic care se află permanent în interiorul dispozitivului.

Când diafragma este în mișcare, se mișcă și bobina în câmpul magnetic, astfel produce tensiunea care formează sunetul de ieșire.

Deși aceste microfoane se găsesc în diferite modele și la prețuri acceptabile, diferența între un microfon profesional și unul low budget este redată prin sunetul bun obținut și, automat, o prestație curată, clară și auzită cu acuratețe de către public.

Microfoanele cu condensator, cunoscute și ca microfoane de studio funcționează printr-un condensator format dintr-o diafragmă subțire poziționată aproape de o plăcuță de metal, numită backplate.

În momentul în care undele sonore fac diafragma să vibreze, aceasta acționează ca un condensator, producând distanță între plăcuțe și cauzând astfel variații ale tensiunii de ieșire.

Acest tip de microfon de studio are nevoie de o sursă alternativă de alimentare. Aceasta poate fi de la baterii interne sau Phantom Power, o putere fantomă care se regăsește la preamplificatoarele de studio sau mixer.

Multe microfoane condenser au polaritatea omnidirecțională, reușind să capteze toate direcțiile sunetului în 360 de grade și având o acuratețe sporită în funcție de intensitatea frecvențelor.

Un sfat bun în acest sens, este să investești într-un microfon de studio profesional, indiferent dacă ai un studio de înregistrări sau unul amenajat acasă.

Microfoanele ribbon sunt extrem de recunoscute pentru capacitatea de a izola sunetul unui instrument de alte zgomote produse în aceeași încăpere.

Principiul de funcționare este o panglică metalică ondulată, aflată în câmpul magnetic al microfonului. Vibrațiile produse în interiorul câmpului magnetic formează un semnal electric, care este transmis prin sunetul de ieșire.

Semnalul electric este destul de slab, astfel că e nevoie de un transformator de putere pentru a fi utilizat.

Microfoanele ribbon au o polaritate bi-directională sau în 8. Practic, captează perfect sunetele provenite din fața și din spatele diafragmei și le anulează complet pe cele din lateral.

Sunt cele mai întâlnite microfoane pentru înregistrări stereo sau podcast, având o sensibilitate ridicată la frecvențe joase.

Microfoanele wireless sunt recunoscute pentru flexibilitatea oferită la aceeași calitate sonoră.

Pentru că lipsa firului reprezintă o comoditate pentru artist, vocalist, prezentator, vlogger și orice persoană care vrea să folosească un microfon, majoritatea brandurilor de microfoane profesionale au recreat modele de microfoane cu caracteristici specifice în versiunea de microfoane cu sistem wireless.

Vrei un nou microfon? Urmărește câteva criterii înainte de a-l alege

Sunt numeroase modele de microfoane disponibile pe piață, iar prețul lor variază în funcție de diferite criterii. Există microfoane performante și la prețuri mici, cât și la sume destul de consistente.

Totuși, în funcție de necesitatea pentru care îl folosești, un microfon profesional de calitate ridicată îți va oferi o mai bună calitate a sunetului și un confort îndelungat.

  • Alege tipul de microfon de care ai nevoie : dinamic, cu condensator sau ribbon
  • Urmărește forma și dimensiunea diafragmei : mare, medie, mică, rotundă sau în cifra 8
  • Caracteristica polară de care ai nevoie : omnidirecțională, bidirecțională sau cardioidă
  • Verifică sensibilitatea : crescută sau slabă
  • Frecvența : dacă este largă captează o multitudine de sunete, clare și explicite, dacă este mai mică, transmite mai puține coloane sonore
  • Aplicația pentru care îl folosești : vocal, pentru instrumente, studio, podcast, prezentări, etc.
  • Modelul : cu sistem fir, microfon wireless

Dacă ești în căutarea de microfoane profesionale, echipamente de studio, orice componentă de înregistrări sau instrumente muzicale, în magazinul SoundStil găsești tot ce ai nevoie și mai mult de atât!

Urmărește produsele pe care ți le dorești în studio, spațiu natural sau acasă și trăiește-ți visul cu stil.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend