Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

Primul pas spre un site de succes – gazduirea web

Avatar

Publicat

in

Atunci cand vrei sa-ti faci continutul disponibil pentru toata lumea, nu e suficient doar sa-ti construiesti site-ul. Cel mai important detaliu este legat de urcarea lui pe Internet, iar aici intervine gazduirea web (vezi aici planuri si preturi). Asta pentru ca, in esenta, asta ofera acest serviciu – iti pune la dispozitie tehnologia necesara pentru ca site-ul tau sa fie operational online.

Daca ar fi sa rezumam foarte simplu ce se intampla, ar rezulta ca site-urile sunt puse la pastrare pe niste servere, iar in momentul in care sunt accesate, computerul respectiv se va conecta la servere pentru a avea acces la respectivul website.

Publicitate

Criterii pentru alegerea unui furnizor de gazduire web

Sunt multe detalii pe care trebuie sa le analizezi atunci cand vrei sa-ti asiguri serviciile unui provider de gazduire web. Sigur, trebuie sa iei in considerare si ce vrei tu sa realizezi (blog personal, o afacere etc.), insa urmatoarele trei componente ale pachetului de web hosting trebuie examinate foarte atent.

Spatiu – In clipa in care selectezi pachetul dorit, providerul de web hosting iti asigura un spatiu cuantificabil in Mb sau Gb, in functie de dorinta ta. Astfel, fisierele site-ului tau, galeriile multimedia (foto si video), baza de date sau orice alta chestie va trebui sa-si gaseasca loc in acest spatiu. Este esential sa aproximezi cam de cat spatiu va avea nevoie website-ul tau pentru a se dezolva. Sigur, poti sa upgradezi la un pachet cu un spatiu mai mare, dar e important fie totul bine corelat in momentul lansarii site-ului.

Suport – Nu exista site care sa nu fi intampinat probleme la un moment dat. Indiferent de cat de mult vei investi, aceste dificultati vor aparea in mediul online. Dar daca ai parte de cel mai bun suport pentru clienti din partea serviciului de gazduire, atunci nu ai niciun motiv de ingrijorare. Un site nefunctional nu-ti este de niciun folos, asa ca cel mai indicat ar fi sa contactezi un provider care ofera suport clienti 24 de ore din 24.

Pretul – Latura financiara primeaza intotdeauna atunci cand vrem sa asiguram anumite servicii. O firma de top nu-ti va oferi cel mai mic pret, deoarece calitatea se plateste, deci trebuie cumva sa stabilesti un compromis intre ce-ti doresti pe site si costul pentru ca acest lucru sa se intample.

Componente de gazduire web

Serviciul de gazduire web este unul complex, iar noi am identificat patru componente majore pe care trebuie sa le ai in vedere.

Domeniul – Este foarte important sa-ti achitionezi domeniul. Astfel, chiar daca vei ajunge sa schimbi providerul, tot vei detine numele si toate beneficiile SEO acumulate in timp.

Gazduirea DNS – Asigura, practic, rularea site-ului online. Gazduirea DNS este serverul care transforma adresele web in adrese de internet (adrese IP). Cum internetul functioneaza pe baza acestor adrese IP, astfel ajunge si website-ul tau sa fie urcat online.

Gazduirea web – Este serviciul care asigura buna functionare a site-ului tau. Pe langa cele trei criterii vitale pe care ti le-am prezentat mai sus, ar fi cazul sa mai tii cont si de viteza serverului ce-ti este pus la dispozitie, daca update-urile sunt facute la timp sau daca exista posibilitatea de backup pentru site-ul tau.

Gazduire email – E vorba de serviciul care gazduieste emailurile asocitate website-ului detinut de tine.

Ceea ce n-am discutat pana acum, dar ramane un detaliu de luat in seama este localizarea gazduirii web. Pentru a face economie, unele persoane sunt dispuse sa aleaga o gazduire web din alta tara, insa ajung sa piarda pe termen lung. Daca site-ul tau este destinat persoanelor din Romania, atunci greseala facuta poate sa se dovedeasca fatala. Timpul de incarcare se prelungeste cu cateva secunde, iar pierderea conexiunii poate sa devina o experienta mai frecventa decat ti-ai dori.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Pensionari în acțiune! TENTATIVĂ DE PRELUARE A PUTERII LA ELECTROARGEȘ SA, ÎN RESTAURANT: Dumitru Tudor vrea, cu orice preț, controlul societății – Cine-i plătește nota ?

Avatar

Publicat

in

De

La finalul lunii iulie 2020, Dumitru Tudor, acționar și membru al Consiliului de Administrație al Electroargeș S.A. a solicitat Tribunalului Specializat Argeș să-l autorizeze să convoace o Adunare Generală Ordinară a Acționarilor în anul 2020. Până aici nimic deosebit cu excepția faptului că unele dintre punctele de pe ordinea de zi propusă țin de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor și nu de cea Ordinară.


Așa cum s-a „întâmplat” de la momentul intrării în acționariatul Societății, Dumitru Tudor pretinde că își exercită un drept, drept care, de altfel, a fost recunoscut și respectat și de ceilalți acționari.
Revenind la cerere, deși Electroargeș S.A. are posibilitatea de a asigura ținerea ședințelor într-un sediu modern ce oferă toate condițiile necesare desfășurării în bune condiții a unor astfel de întâlniri ale acționarilor și cu respectarea tuturor regulilor de distanțare socială, Dumitru Tudor vrea ca această adunare să fie ținută la restaurantul Capra Neagră. Mizând probabil pe faptul că ar trebui să asigure mai întâi „petrecerea” și mai apoi să se treacă și la eventuale discuții referitoare la bunul mers al Societății, Dumitru Tudor crede că regulile sub care se desfășoară sau ar trebui să se desfășoare activitatea Electroargeș S.A. sunt la cheremul lui.
Este explicabilă decizia de a avea o întrevedere la restaurant, în condițiile în care la Electroargeș S.A. tocmai a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor la care Dumitru Tudor a fost „vocalistul” principal. Dincolo de aceea că nu s-a dovedit un bun orator, iritând acționarii cu țipetele și inepțiile sale, Acționarii, fie minoritari, fie majoritari, au decis în mod liber asupra tuturor problemelor reale ale Societății, în cea mai mare parte fiind în total dezacord cu Dumitru Tudor.
Simțindu-se profund rănit în orgoliul propriu, sentiment nutrit în fiecare an, acest Gică Contra al acționariatului Electroargeș S.A. înțelege să aibă o manifestare total ostilă față de bunul mers al Societății, exprimându-și drepturile în contra acesteia, reiterând fără succes, an de an, aceleași solicitări deja soluționate în cadrul Adunărilor Generale.

Publicitate


În spiritul acestei conduite total ostile față de Electroargeș S.A. și de ceilalți acționari față de care are aceleași drepturi, dar și obligații, Tudor vrea să readucă în discuția acționarilor aspecte deja epuizate și tranșate definitiv de Adunarea Generală, să revină asupra hotărârilor adoptate, solicită includerea și aprobarea unor puncte pe ordinea de zi fără să parcurgă procedurile legale prealabile și obligatorii.
Dumitru Tudor intenționează să se instaleze la conducerea Electroargeș S.A. alături de o echipă de pensionari din care nu avea cum să lipsească Ion Gavrilă. Noii membrii ai Consiliului, propuși de Tudor, sunt total lipsiți de cunoștințe elementare de business. Sub conducerea lui Dumitru Tudor este elocventă situația magazinelor deținute și administrate de firma de casă a acestuia – Vidraru S.A., toate bucurându-se de un grad de ocupare alarmant de mic ce demonstrează lipsa cunoștințelor manageriale.
Deși este membru în Consiliul de Administrație, calitate ce îi conferă posibilitatea de a cunoaște situația societății, se opune atat în sedintele Consiliului de Administratie cat si în adunarea generală efectuării oricăror proiecte si oricăror investitii, cu scopul evident de a prejudicia Electroargeș S.A. dar și pe ceilalți acționari.


Este clar că Electroargeș S.A. nu este și nu poate fi „jucăria” niciunuia dintre acționari, iar modul de acțiune trebuie să fie și să rămână unul transparent, supus majorității decidenților și în interesul tuturor acționarilor, instanța urmând să rămână ultima pârghie de acțiune și, în orice caz, nu una abuzivă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE INTERES – APIA a început plata ajutorului de stat pentru crescătorii de animale!

Avatar

Publicat

in

De

APIA informează printr-un comunicat de presa, că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna iunie 2020, aferente serviciilor prestate în luna mai 2020.

Suma totală autorizată la plată este de 1.224.344 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 25 de solicitanți care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările
ulterioare.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend