Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Primul lucru pe care l-ar face Bill Gates dacă ar trăi cu 2 dolari pe lună

Publicat

in

Ce ar face cel mai bogat om din lume dacă ar câştiga doar 2 dolari pe lună, la fel ca cei 1 miliard de oameni care trăiesc în sărăcie extremă?

Ar creşte pui, a explicat Bil Gates, înt-o postare recentă pe blogul său.

“Nu există un singur răspuns corect, desigur, iar sărăcia arată diferit în fiecare loc”, a scris Gates. “Dar prin intermediul fundaţiei mele am întâlnit mulţi oameni în ţările subdezvoltate care creşteau pui şi am învăţat multe despre asta. Îmi este destul de clar că celor care trăiesc în sărăcie extremă le-ar fi mai bine dacă ar creşte pui”.

Bill Gates spune că ar alege să facă asta din patru motive: sunt ieftini şi uşor de întreţinut, sunt o investiţie bună, carnea şi ouăle sunt gustoase, pot genera venituri care să încurajeze mai ales femeile să aibă un rol important pe partea de antreprenoriat în comunitatea lor.

În urma cercetării şi a numeroaselor călătorii pe care le-a făcut în Africa de Vest, Gates a descoperit că după o perioadă de trei luni o persoană care deţinea 8-10 pui putea ajunge la 40, notează Insider.com. La un pui vândut la 5 dolari, preţul tipic din această zonă, un proprietar poate câştiga peste 1000 de dolari pe an.

Prin fundaţia lor, Bill si Melinda Gates speră să ajute acum 30% dintre familiile din Africa Sub-Sahariană să crească pui, faţă de un procent de doar 5% astăzi.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

Dezvaluiri

DNA confirmă pentru Bugetul.ro. Descinderi în ograda vicepreședintelui PNL!

Publicat

in

De

Presa locală a dezvăluit, pe surse, că marți au avut loc descinderi la Consiliului Județean Cluj, în fruntea căruia se află Alin Tișe, finul lui Emil Boc și vicepreședinte PNL, precum și la DGASPC Cluj.

Miercuri, Bugetul.ro a solicitat o confirmare sau o infirmare din partea Direcției Naționale Anticorupție a informației apărute pe site-ul foaiatransilvana.ro. Totodată, am dorit să aflăm și ce fapte au intrat în vizorul procurorilor DNA.

Direcția Națională Anticorupție a confirmat astăzi, pentru Bugetul.ro, informația. Totodată, conform răspunsului primit de la DNA, am aflat că în acest dosar există suspiciunea săvârșirii faptei de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

Mai mult, DNA ne-a informat că a început urmărirea penală in rem, privitor la faptă, și nu in personam, dat fiind că, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Răspunsul primit de Bugetul.ro de la DNA:

„În atenția lui Eugen Dinu

La solicitarea dvs. înregistrată la data de 20 octombrie 2021, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Procurori din cadrul Serviciului teritorial Cluj au solicitat, în vederea predării, o serie de documente de la două instituiții publice, relevante pentru soluționarea cauzei și pentru clarificarea unor aspecte conținute într-o sesizare care a determinat constituirea unui dosar penal privind suspiciunea săvârșirii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

În cauză este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”), prin urmare, în acest moment,  nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidență penală.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.”, a transmis, pentru Bugetul.ro, DNA.

Vezi și DNA a descins în fieful lui Emil Boc! Procurorii au bătut la poarta la Consiliului Județean Cluj

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins în fieful controlat de primarul Emil Boc. Marți, două echipe de anchetatori au descins, în același timp, la Consiliul Județean Cluj și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Au fost ridicate documente cu privire la proaspăta reorganizare a DGASPC Cluj, pentru care președintele CJ Cluj, Alin Tișe a insistat foarte tare, a scris foaiatransilvana.ro.

Au fost ridicate documentele care au stat la baza redactării Hotărâriii de Consiliul Județean, prin care s-a reorganizat, recent, DGASPC. Acolo este o treabă urâtă care va exploda foarte tare”, a explicat, pentru Foaia Transilvană, o sursă din interiorul DNA Cluj.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

Dezvaluiri

SURSE Scenariul luat în calcul în PNL, după votul dat pe Guvernul Cioloș! Propunerea de premier a liberalilor

Publicat

in

De

Astăzi, Cabinetul Cioloș intră la vot în Parlamentul României. Cel mai probabil, Dacian Cioloș și echipa sa nu vor trece de votul Parlamentului, dat fiind că nici PSD și nici PNL nu îi vor susține. Astfel, partidele parlamentare vor merge din nou cu propuneri de premier la Cotroceni. 

Conform surselor Bugetul.ro, singura variantă de premier luată în calcul în sânul Partidului Național Liberal este Florin Cîțu.

Vezi și SURSE PNL joacă fără frica anticipatelor! ‘PSD și USR au probleme mari, doar AUR câștigă’

Chiar dacă în spațiul public au fost vehiculate mai multe nume de posibile propuneri de premieri liberali, mai multe surse ale Bugetul.ro au dezmințit informația, precizând că „nu este posibilă o altă variantă de premier, în afară de Florin Cîțu.

Liberalii merg până în pânzele albe cu Florin Cîțu

Șefii din Modrogan nu vor să renunțe nici în ruptul capului la propunerea Florin Cîțu premier, astfel că iau în calcul chiar și alegerile anticipate.

După votul din Parlament, liberalii așteaptă USR-ul să vină la negocieri cu coada între picioare, conform altor surse ale Bugetul.ro.

Și așteptăm după sa vină USR, dacă vrea înapoi, la noi, dacă nu vine, asta e! Avem 4 cercetări, mergem la anticipate și gata. USR și PSD au probleme la anticipate, singura problema e AUR, care sare de 20%, însă rupe masiv din eventuala creștere a PSD. PSD e fagocitat de AUR masiv.

PSD are o problemă majoră. Nu poate merge AUR. Se exclude din Europa, iar PNRR-ul se blochează instant. Nu poate merge PSD cu AUR, pentru că Bruxelles și Washington bannează. Nu poate merge nici cu USR, că le dau foc primarii – ăia făcuți hoți de Moșteanu și Cioloș – și electoratul lor.

Nu spun că mergem pe ideea alegerilor anticipate sau că vrem asta, însă nu le mai excludem”, au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, surse bine informate.

„Klaus Iohannis desemnează premierii, nu PSD, nu USR, nici chiar PNL!”

Sursele noastre au explicat că nu PSD, nu USR, nici chiar PNL nu desemnează premierii, ci președintele Iohannis.

Constanta Klaus funcționează încă 3 ani și 3 luni. El desemnează premierii! Nu PSD, nu USR, nici chiar PNL”, au precizat sursele Bugetul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend