Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primul bilanț al victimelor bombardamentului rusesc asupra teatrului din Mariupol: „Încă nu vrem să credem această oroare”

Publicat

in

Aproximativ 300 de persoane ar fi murit în urma atacului rusesc asupra Teatrului Dramatic din Mariupol, unde în subsolul clădirii se adăposteau peste 1.000 de oameni, conform informațiilor furnizate vineri de administrația locală, scrie CNN. Este primul bilanț oficial al victimelor bombardamentului din 16 martie.

teatrul din Mariupol după bombardament, imagine din satelitFoto: AFP / AFP / Profimedia

Imobilul era unul dintre principalele adăposturi din orașul asediat Mariupol, fiind lovit de un atac aerian rusesc în 16 martie. Estimările privind numărul de persoane care se adăposteau în teatru au variat între 800 și 1.300.

Informațiile despre amploarea bombardamentului au întârziat să apară din cauză că aproape toate serviciile esențiale din oraș nu au mai funcționat. La fel și rețelele de comunicații.

  • „Din păcate, începem ziua cu vești proaste. Există informații de la martori oculari că aproximativ 300 de persoane au murit în Teatrul Dramatic din Mariupol în urma bombardamentului.
  • Încă nu vrem să credem această oroare. Încă vrem să credem că toată lumea a reușit să scape. Dar cuvintele celor care se aflau în interiorul clădirii la momentul acestui act terorist spun altceva”, a anunțat vineri, pe canalul Telegram, Primăria Mariupol.

Imagini din satelit publicate de Maxar Technologies arătau că în fața și în spatele teatrului din Mariupol era scris cu litere mari, pe sol, cuvântul „copii” (дeти).

„Ocupanții știau unde lovesc. Știau care ar putea fi consecințele, iar bombele au căzut pe acest loc”, mai spune administrația locală din Mariupol.

Autoritățile nu au însă niciun bilanț privind posibilele victime ale unui atac separat, în urmă cu 5 zile, asupra unei clădiri a școlii de artă din Mariupol, care era folosită tot ca adăpost. Oficialii au estimat că acolo se adăposteau aproximativ 400 de persoane.

Mariupol, orașul din sud-estul Ucrainei, port la Marea Azov și care avea aproximativ 450.000 de locuitori înainte de război, a fost continuu sub atacul forțelor ruse, fiind devastat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

‘Regele’ David Popovici, primele declarații după ce pășit pe covorul roșu: Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături

Publicat

in

De

Lista neagră: Bulgaria, Estonia, Slovacia, Italia, Polonia, Spania și Româna sunt cei mai mari poluatori din UE

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Decizie de gust amar: Cel mai mare producător de zahăr anunță o creștere substanțială de prețuri

Publicat

in

De

Cel mai mare producător european de zahăr Suedzucker plănuieşte creşteri „semnificative” ale preţurilor pentru a compensa creşterea costurilor şi se pregăteşte să treacă la cărbune, în condiţiile în care livrările de gaz rusesc către Europa încetinesc în urma războiului din Ucraina. „Costurile pentru cultivarea sfeclei de zahăr şi a energiei folosite în procesarea sa sunt în creştere, iar acestea sunt două procese semnificative din producţie”, a declarat directorul general Niels Poerksen într-un interviu acordat ziarului Mannheimer Morgen.

„Dacă nu ar exista o creştere a preţurilor, ar fi dificil să ieşim la final cu profit”, a spus el. De asemenea, compania îşi măreşte stocurile pentru a le utiliza la fabricile unde poate fi folosit şi cărbunele, deoarece nu toate fabricile Suedzucker sunt echipate pentru a funcţiona cu alte surse de energie dacă nu mai există gaz, a declarat Poerksen pentru ziar. România a importat zahăr şi pro­duse zaharoase în valoare de 337 de milioane de euro în 2021, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Mai mult, importurile au fost de nouă ori mai mari decât exporturile, în valoare de 38 de milioane de euro anul trecut

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend