Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PRIMUL autobuz electric produs în România, ÎN PROBE la Făgăraș

Publicat

in

Primul autobuz electric produs în România este în probe pe străzile din orașul Făgăraș. Autoritățile locale l-au solicitat deoarece își doresc să achiziționeze astfel de mijloace de transport.

Autobuzul a ajuns în Făgăraș și în următoarele zile va merge pe traseele din oraș. Solicitarea a venit din partea Primăriei care își propune să achiziționeze un lot de autobuze electrice.

„Profităm de această oportunitate pentru a analiza modul și costurile de operare, care ne vor folosi după ce vom achiziționa autobuze electrice prin proiectele de mobilitate în valoare de 30 de milioane de euro. Pentru a evita confuziile, subliniez că aceste teste sunt independente de proiectele pe care le avem. Autobuzele incluse în proiectele finanțate cu fonduri europene vor fi cumpărate prin licitație publică, fără vreo legătură cu producătorul de la Baia Mare. Însă nu puteam rata oportunitatea de a testa primul autobuz electric construit în România, pentru că ne concentrăm pe transportul ecologic”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Rezultatele obținute în urma testelor vor fi folosite de producătorul român de autobuze.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri și o lungime de 12 metri. Autobuzul are o autonomie de minimum 200 de kilometri în oraș, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Avertizare Infotrafic: Ceaţă densă pe mai multe artere rutiere din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Sibiu

Publicat

in

Centrul Infotrafic avertizează că este ceaţă densă pe mai multe artere rutiere din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Sibiu, iar meteorologii au emis cod galben până la ora 23.00.

Citeste mai mult

NATIONAL

Turcia îşi avertizează cetăţenii cu privire la intoleranța religioasă din UE și rasismul din SUA

Publicat

in

Turcia îşi avertizează cetăţenii care vor să călătorească în străinătate cu privire la intoleranța religioasă din Uniunea Europeană şi rasismul din Statele Unite, la o zi după ce ţări din Occident şi-au avertizat cetăţenii cu privire la riscul unor atentate pe teritoriul turc.

Turcia lui ErdoganFoto: Agerpres/AP

Statele Unite, Franţa, Germania şi Italia au făcut apel la evitarea mulţimilor în Turcia şi a locurilor turistice după arderea unui exemplar al Coranului în Suedia şi Danemarca, la manifestaţii anti-Islam.

În weekend, Ministerul de Externe de la Ankara i-a avertizat, în sfaturi de călătorie, pe cetăţenii turci că există „niveluri periculoase de intoleranţă religioasă şi de ură în Europa”.

Diplomaţia turcă a dat totodată asigurări, în alt comunicat, că „recent au avut loc atacuri verbale şi fizice ale unor străini şi acte rasiste în Statele Unite”.

NATO, în centrul tensiunilor

Aceste tensiuni se intensifică, începând din mai, în contextul blocării de către Turcia a extinderii NATO în Suedia şi Finlanda. Ankare cere Stockholmului să extrădeze refugiaţi kurzi, pe care-i consideră terorişti.

Turcia şi Ungaria sunt singurele state membre NATO care nu au ratificat în Parlamente aderarea la Alianţa Nord-Atlantică a Suediei şi Finlandei.

Ungaria urmează să finalizeze ratificarea în februarie.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care vrea să-şi revigoreze susţinerea în rândul bazei sale electorale, în perspectiva alegerilor prezidenţiale prevăzute la jumătatea lui mai în Turcia, a avertizat Suedia să nu mai conteze pe „susţinerea” sa în vederea aderării la NATO.

Negocierile Ankarei cu cele două ţări nordice au fost suspendate în mod oficial. (Sursa: News.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend