Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Primele reacţii la moartea creatoarei de modă Zina Dumitrescu: „Zina ne-a iubit pe toţi”

Publicat

in

Primele reacţii la anunţul morţii Zinei Dumitrescu nu s-au lăsat aşteptate prea mult, designeri şi realizatori de televiziune arătându-se marcaţi de veste: „Zina ne-a iubit pe toţi”, a scris pe Facebook Rita Mureşan, care s-a considerat mereu un „copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

”A încetat din viaţă «mama modei româneşti»! Drum lin către stele, frumoasă doamnă Zina Dumitrescu! Dumnezeu să te odihnească în pace! Mulţumim pentru tot ce ai făcut în acest domeniu, iar eu mulţumesc cu recunoştinţă pentru sprijinul dat la începutul carierei mele de designer! Mereu cu un sfat, cu o vorbă bună, sau cu o mustrare dacă era cazul, mama Zina ne-a iubit pe toţi! Condoleanţe familiei! Condoleanţe şi familiei modei româneşti, din care am avut onoarea să fac parte în acelaşi timp cu speciala, efervescenta, frumoasa doamnă Zina Dumitrescu!”, a anunţat Rita Mureşan, care s-a considerat mereu un ”copil” al Zinei Dumitrescu în calitate de designer.

La rândul său, designerul Dorin Negrău a notat: ”Ai fost un înger pentru mulţi dintre noi şi aşa vei rămâne «mama ZINA» . Dumnezeu să te odihnească în pace!”

”De astăzi, acest om este o amintire. Pentru multă lume – e un simplu creator de modă, care a facut rochii şi a clădit cariere. Pentru mine a fost, mulţi ani, un membru al familiei. Rubrica sa de la «Ceaiul de la ora 5», onorată săptămână de saptămână, timp de 8 ani, fără nicio pauză, ne-a oferit prilejul de a cunoaşte un munte de talent, un vulcan de energie, un suflet cât o planetă. Zina Dumitrescu a plecat să-i îmbrace pe îngeri, după ce ani de zile, din lumina reflectoarelor, a ajuns în cea a singurătăţii”, a scris realizatoarea de televiziune Marina Almăşan.

Zina Dumitrescu a murit joi, la azilul de bătrâni din Ghermăneşti, unde era internată de mai mulţi ani. Creatoarea de modă nu a mai putut fi salvată după ce a intrat în stop cardiorespirator
Pe numele real Zenobia Bogoş, Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, în Ismail, pe atunci Regatul României, în prezent Republica Moldova.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, familia celei care era supranumită de manechine şi colegii de showbiz „mama modei din România”, s-a mutat la Piteşti.

A absolvit cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin, iar, la vârsta de 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus din Bucureşti.

A contribuit la lansarea carierei mai multor modele devenite celebre, precum Eugenia Ştefan (Janine), Romaniţa Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu.

A creat zeci de colecţii de modă, participând la festivaluri de profil din ţară şi din străinătate.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ministrul interimar al Sănătății aruncă bomba- Taxa pe care Guvernul plănuiește să o scadă

Publicat

in

De

„Taxa clawback. S-a lucrat saptamanal in cadrul unui grup de lucru. In decembrie s-a facut o formula de calcul, o actualizare cu inflatia pentru a se scadea taxa de clawback si a nu se scadea si mai mult numarul de medicamente de pe piata romaneasca. S-a agreat o formula de calcul care urmeaza sa fie pusa in practica curand. Nu mai depinde de noi, Guvernul nu mai poate depune OUG. Un coleg liberal a depus in Parlament un amendament cu formula de calcul”, a zis ministrul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Emanuel Ungureanu o desființează pe denunțătoarea lui Beuran: ‘A venit la fel de golănește’

Publicat

in

De

Emanuel Ungureanu, deputat USR, recunoscut pentru denunțurile pe care le face împotriva medicilor celebri, a lansat un atac devastator la adresa denunțătoarei chirurgului Mircea Beuran.

După ce Carmen Haiducu, denunțătoarea lui Beuran, nu a recunoscut că s-a întâlnit cu Ungureanu, deputatul USR o desființează la propriu.

Emanuel Ungureanu cataloghează înțelegerea dintre Beuran și Haiducu drept o „înțelegere între golani”. Mai mult, despre Haiducu, deputatul USR afirmă că aceasta s-a dus „golănește la Beuran”, pentru a-și negocia postul.

Ce se întâmplă în aceste zile? Se creditează ideea că n-ar fi o problemă că un medic dă mită unui alt medic, că Beuran, în cel mai pur stil golănesc, după ce i-a promis unei doamne doctor, care a venit, la fel de golănește la el, să-și cumpere un post, după ce… o înțelegere între golani, care unul dă, altul ia mită. În mod golănește, mafiot, Beuran nu se ține de cuvânt. Adică nici între mafioți nu mai este ce a fost, nici între medicii șpăgari nu mai există onoare de tip mafiot.

Beuran i-a luat banii la femeia aia și nici nu i-a rezolvat problema, și nici n-avea de gând să-i dea înapoi. Practic, femeia s-a dus și a vrut să-și recupereze banii. (…) Nici nu mai contează dacă ea recunoaște că ne-am întâlnit”, spune, într-un live pe Facebook, Emanuel Ungureanu.

Vezi și

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend