Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primele imagini cu fiica lui Kim Jong Un, a cărei existență a fost până acum învăluită de mister

Publicat

in

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat vineri lansarea „un nou tip” de rachete balistice intercontinentale. Surpriza a fost că alături de el a fost și tânăra sa fiică, a cărei existență a fost învăluită de mister până acum.

Kim Jong un si fiica saFoto: KCNA via KNS / AP / Profimedia

Agenția de presă de stat din Coreea de Nord (KCNA) îl arată pe Kim de mână cu tânăra, în timp ce racheta se află pe platforma sa mobilă de lansare din apropiere.

Misterul din jurul familiei liderului din Coreea de Nord

Potrivit imaginilor, la eveniment a luat parte și sotia sa.

Ri Sol-ju a fost prezentată în mod oficial nord-coreenilor ca fiind soția lui Kim Jong-un în iulie 2012, deși cuplul s-ar fi căsătorit încă din 2009, potrivit oficialilor din serviciile de informații de la Seul. Cuplul are cel puțin 3 copii.

Ri Sol-ju s-ar fi născut în 1989 în Chongjin, un oraș din nord-estul Coreei de Nord, fiind crescută de rude aflate în poziții de putere ale regimului și în condiții de trai mult mai bune decât ale majorității nord-coreenilor, potrivit agenției de spionaj a Coreei de Sud.

Ea a studiat canto în China și ar fi vizitat Coreea de Sud în 2005 ca o membră a echipei de majorete a Phenianului pentru Campionatul Asiatic de Atletism din acel an. Ri a fost de asemenea o cântăreață a Filarmonicii Unhasu a Coreei de Nord după ce a absolvit Universitatea Kim Ir-sen din capitala nord-coreeană.

În 27 aprilie 2018 ea a devenit prima soție a unui lider de la Phenian care l-a însoțit pe acesta la un summit intercoreean când Kim Jong-un s-a întâlnit cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

Ea a fost de asemenea implicată activ în vizita făcută la Phenian în luna septembrie a aceluiași an de către președintele și prima doamnă a Coreei de Sud, prezentându-i acesteia un spital de pediatrie și Conservatorul din capitala nord-coreeană.

Ri Sol-ju și-a însoțit soțul și în timpul unei vizite importante făcute de acesta la Beijing unde s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping în martie 2018, jucând de asemenea un rol important în vizita făcută de Xi la Phenian anul următor.

Deși aparițiile sale publice sunt rare după standarde occidentale, presa de la Phenian susține că ea a participat la peste 100 de evenimente de-a lungul anilor, ceea ce ar reprezenta un record pentru o soție a unui lider nord-coreean.

FOTO: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Ce știm despre copiii lui Kim Jong-un?

Potrivit comunității de informații din Coreea de Sud, primul cuplu de la Phenian ar avea 3 copii, deși puține lucruri sunt cunoscute despre aceștia. Primul, un fiu, s-a născut în 2010 și al doilea, o fiică, în 2013. Al treilea copil, al cărui sex nu este cunoscut, s-a născut în 2017.

Fostul baschetbalist american Dennis Rodman, care l-a vizitat pe Kim de mai multe ori, a afirmat că fiica liderului nord-coreean se numește Ju Ae. Însă copiii liderului suprem de la Phenian nu au fost văzuți vreodată în public sau menționați de presa de stat.

Kim Jong-un a fost la rândul său aproape necunoscut nord-coreenilor de rând până când a participat la un eveniment public din 2010, cu doar un an înainte să îi succeadă la putere tatălui său, Kim Jong-il, care a ascuns publicului identitatea soțiilor și a copiilor săi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Băncile din Israel trebuie să predea date autorităţii de concurenţă, într-o investigaţie privind dobânzile

Publicat

in

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Israel a solicitat duminică mai multe date de la băncile ţării cu privire la o investigaţie, spunând că acestea se bucură de profituri uriaşe din ratele mai mari ale dobânzilor la împrumuturi, dar nu împart în mod adecvat beneficiile cu clienţii, transmit Reuters și news.ro

Sediu al bancii HapoalimFoto: PhotoStock-Israel / Alamy / Profimedia

Ancheta, care a început în 2022, nu a fost făcută publică până acum.

În încercarea de a controla inflaţia, Banca Israelului şi-a majorat săptămâna trecută rata dobânzii de referinţă cu încă 0,25 de puncte procentuale, până la un maxim din 2006, de 4,75%, aceasta fiind a zecea creştere consecutivă a dobâmnzii cheie, care în aprilie anul trecut era de 0,1%.

”Lupta împotriva costului vieţii se află în fruntea listei de priorităţi naţionale a guvernului nostru”, a declarat duminică prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în cadrul unei reuniuni a cabinetului, adăugând că va înfiinţa şi va conduce un grup ministerial pe această temă.

Ratele ipotecare şi pentru restul împrumuturilor, adesea legate atât de inflaţie, cât şi de dobânda băncii centrale, au crescut la rândul lor.

Acest lucru a provocat furie în rândul publicului, chiar dacă a însemnat profituri record pentru bănci şi dividende considerabile pentru acţionarii acestora.

Primele cinci mari bănci au obţinut un profit combinat de 6,3 miliarde de şekeli (1,7 miliarde de dolari) în primul trimestru.

Băncile au întârziat să transfere avantajele dobânilor mai mari către depozitele clienţilor, a spus Autoritatea pentru Concurenţă.

Ciclul agresiv de înăsprire a politicilor din Israel a stârnit furie în rândul cetăţenilor săi, deoarece creditele ipotecare, ratele împrumuturilor şi costul vieţii au crescut, inflaţia rămânând în jur de 5%.

Autoritatea pentru Concurenţă, fostă autoritate antitrust, a declarat că a lansat investigaţia în 2022, când ratele dobânzilor au început să crească şi, pe baza rezultatelor preliminare, a cerut băncilor, săptămâna trecută, să furnizeze mai multe date.

Acessta a refuzat să ofere detalii cu privire la orice eventuală acţiune disciplinară.

Autoritatea de reglementare bancară din Israel a minimalizat problema.

Yair Avidan, supraveghetorul băncilor, a declarat săptămâna trecută reporterilor că 82% din majorările dobânzilor au fost transmise clienţilor. Totuşi, el a spus că mulţi clienţi nu ştiau că ar putea deschide conturi purtătoare de dobândă şi a îndemnat băncile să-şi educe clienţii.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei Nir Barkat i-a cerut şefului Autorităţii pentru Concurenţă, Michal Cohen, să demisioneze, spunând că instituţia este principala cauză a creşterii preţurilor în economie, deoarece autoritatea nu s-a confruntat suficient cu monopolurile.

Cohen a refuzat să demisioneze.

Barkat a spus că autoritatea ”trebuie să desfăşoare această anchetă intens, rapid şi eficient, pentru că, până la finalizare, publicul va pierde”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Creionul dăruit lui Adolf Hitler de Eva Braun va fi scos la licitație pe o sumă amețitoare

Publicat

in

Un creion placat cu argint despre care se presupune că i-a aparținut lui Adolf Hitler va fi scos la licitație luna viitoare la Belfast și se estimează că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 50.000 și 80.000 de lire sterline, scrie The Guardian.

Se crede că a fost un cadou făcut fostului dictator nazist de către Eva Braun, partenera sa de lungă durată, cu ocazia împlinirii a 52 de ani, pe 20 aprilie 1941.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend