Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primăvara începe cu frig și precipitații în toată țara! Când se va încălzi vremea

Publicat

in

Primăvara începe cu frig și precipitații în toată țara. Vremea își va reveni spre mijlocul lunii martie, anunță meteorologii.

În Banat, până pe 8 martie valorile termice, îndeosebi cele nocturne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade, respectiv la nivelul regiunii temperaturi minime de -4…-2 grade. Temperaturile maxime estimate în această perioadă, vor crește ușor, de la o medie de 6 grade în primele zile, spre 8 grade. Spre mijlocul lunii martie se întrevede o încălzire treptată a vremii, astfel că temperaturile maxime vor atinge o medie de 13…14 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade.

Trecător vor fi precipitații slabe la începutul intervalului, iar cu o probabilitate relativ ridicată și după 6 martie.

În Crișana, până pe 8 martie valorile termice, îndeosebi cele nocturne se vor situa sub normele climatologice, respectiv o medie a acestora de -5…-3 grade, iar temperaturile maxime estimate în această perioadă vor oscila între 5 și 8 grade. Spre mijlocul lunii martie se întrevede o încălzire treptată a vremii, astfel că temperaturile maxime vor atinge o medie de 10…12 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade.

Trecător vor fi precipitații slabe, cu o probabilitate relativ ridicată după 6 martie.

În Transilvania, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 2…4 grade până pe 8 martie, apoi se va încălzi ușor și treptat și se va ajunge la o medie a acestora de 8…9 grade. În timpul nopților se vor înregistra minime termice de -7…-5 grade, însă vor fi și intervale mai reci în care, îndeosebi în estul regiunii, temperatura va scădea și sub -10…-9 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 1 – 3 martie, dar și după 7 martie.

În Maramureș, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 4…6 grade până pe 8 martie, apoi se va încălzi ușor și treptat și se va ajunge la o medie a acestora de 8…10 grade. În timpul nopților se vor înregistra minime termice, în general, de -6…-4 grade, valori ușor mai ridicate urmând a fi spre mijlocul
lunii martie.

Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare după 7 martie.

În Moldova, procesul de răcire va continua la debutul calendaristic al primăverii, când media temperaturilor maxime va scădea la 0 grade, iar ulterior, chiar dacă se va înregistra o creștere ușoară a acestora, până pe 9 martie, la nivelul regiunii nu se vor depăși 3…5 grade. După acest interval se întrevede o încălzire ușoară și treptată, astfel că spre mijlocul lunii martie se pot înregistra temperaturi în jur de 10 grade. Nopțile vor fi reci pe tot parcursul intervalului, cu o medie a temperaturilor minime de -4…-2 grade, însă în perioada 6 – 10 martie se pot înregistra valori mai scăzute, local sub -6 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 28 februarie – 2 martie, dar și după 7 martie.

În Dobrogea în primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de numai 2 grade, cu mult sub normele climatologice, iar vântul va amplifica senzația de frig. Ulterior valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate, iar până în 9 martie se vor înregistra valori medii de 4…6 grade. De asemenea și în această regiune, spre mijlocul lunii martie se va încălzi treptat, urmând a se înregistra temperaturi maxime de 8…10 grade. Temperaturile minime vor fi în general de -2…0 grade, valori mai scăzute fiind posibile în perioada 6 – 10 martie.

La începutul perioadei temporar se vor semnala precipitații, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul intervalului, doar trecător și pe arii restrânse vor fi posibile precipitații, cu o probabilitate mai mare după 7 martie.

În Muntenia, în primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de numai 2…4 grade, cu mult sub normele climatologice. Ulterior valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate, iar până în 9 martie se vor înregistra valori medii de 6…8 grade. Spre mijlocul lunii martie se va încălzi treptat, urmând a se înregistra temperaturi maxime în jur de 10 grade. Nopțile vor fi reci în cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice în general de -4…-2 grade, valori mai scăzute fiind posibile în perioada 6 – 10 martie.

La începutul perioadei temporar se vor semnala precipitații, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate. În restul intervalului probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după 7 martie.
În Oltenia în primele 2 zile ale intervalului, la nivelul regiunii se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 5 grade, apoi până spre 9 martie sunt estimate valori ușor mai ridicate, în medie de 7…8 grade, iar până spre mijlocul lunii martie se va ajunge la 11…12 grade. Nopțile vor fi reci în cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice în general de -4…-2 grade.

La începutul perioadei temporar se vor semnala precipitații slabe cantiativ, iar în restul intervalului probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 7 și 8 martie.

La munte, în prima jumătate a lunii martie vremea se va menține rece, geroasă în timpul nopților și dimineților. Temperaturile maxime mediate pentru toată zona montană se vor menține negative până în 10 martie, la valori cuprinse între -6 și -2 grade, iar ulterior se va încălzi ușor, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate temperaturi de 1…2 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile nocturne, care vor avea o medie de -11…-9 grade până în 10 martie, apoi se va înregistra o creștere treptată spre -6…-5 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 28 februarie – 3 martie, dar și după 7 martie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ciprian Ciucu fuge de Primăria Capitalei: Trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6, afirmă că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei şi „trebuie să fii inconştient” să-ţi doreşti un mandat de primar general în condiţiile în care „urmează să cadă oraşul pe noi”. „Eu, care sunt extrem de conştient de ce se întamplă în Primăria Generală, pentru că am fost consilier general – acum sunt preşedinte PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală – trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general. Dacă nu ştii ce-i colo şi nu stii că urmează să cadă oraşul pe noi, da, vrei să fii primar general. Îţi pui această patalama în frunte, că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfarsit, şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general”, a declarat Ciucu, sâmbătă, la Digi 24, scrie News.ro.

El a precizat că, în asemenea condiţii, ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti. „Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva, trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte (…) În condiţiile acestea eu aş fi foarte-foarte greu de convins să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend