Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primarului Panţurescu i se cere public sǎ închidǎ definitiv mai multe strǎzi 

Avatar

Publicat

in

“Într-un oraş european şi civilizat, Primăria anunţă intenţia de a modifica cu ceva înfăţişarea, renovarea, asfaltarea, infrastructura rutieră sau orice altceva şi invită cetăţenii la consultări. La noi se dictează din birou. După mine, participant la trafic, îl rog pe domnul Constantin Panţurescu să închidă permanent acea stradă împreună cu alte zeci de străzi din zona centrală unde asfaltul arată mai rău că după război. Numai cine nu are maşină poate spune că nu e de părere cu mine. Intrările în oraş dinspre Râmnicu Vâlcea şi Câmpulung parcă sunt brăzdate de bombe şi asta de cel puţin 7-8 ani, domnule Constantin Panturescu. Ştiu că nu aveţi maşină … parcă. Dar vã poate arãta dl Gabi Jubleanu cum e să mergi prin şanţurile astea de străzi. Ştiu, o să spuneţi că se vor face… peste 2-3 ani în prag de alegeri!”, a scris un locuitor din Curtea de Argeş, pe pagina de Facebook.

Aşadar, tot mai mulţi locuitori ai municipiului sunt nemulţumiţi de modul în care se face administraţie localǎ la Curtea de Argeş şi mai ales de nivelul de implicare al primarului sau viceprimarului.

Cel ami probabil, lucrǎri de reabilitare vor fi cuprinse în programul de lucru al Serviciului Public de Gospodarire Comunala care se va aproba cel putin o datǎ cu bugetul local. Pânǎ atunci, toţi cetǎţenii care au nemulţumiri sau pot veni cu soluţii constructive, vor fi aşteptaţi la dezbaterea publicǎ a bugetului local, care va avea loc la primǎria Curtea de Argeş în perioada urmǎtoare, la o datǎ pe ca o vom comunica ulterior.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Gabriela Firea ieșire în forță: ‘Guvernul de dreapta este principalul responsabil pentru scăderea nivelului de trai al populației’

Avatar

Publicat

in

De

Senatoarea PSD Gabriela Firea, a transmis pe pagina sa de Facebook, că PSD, e singurul partid care și-a asumat o creștere consistentă a salariului minim.

”Suntem ultima țară din spațiul nord-atlantic la creșterea salariului minim în 2021. Cei 2 lei/zi dați de Guvernului Cîțu sunt sub creșterile de prețuri cu 10-15% la legume, carne, pâine sau chiar cu 20-25% la energie. În UE și în SUA guvernele majorează semnificativ mai mult salariul minim pentru a preveni creșterea sărăciei și pentru a da încredere în economie.

o Creștere salariu minim în UE: Polonia + 8% Detalii, Ungaria + % Detalii, Bulgaria + 6,6%, Letonia + 16%, Lituania + 6%, Slovacia + 7,4%, Portugalia +5%, Spania + 5,2%, Cehia + 4,1%.

o SUA creșteri diferențiate între satetele federației, dar majorările variază între 5 și 9%

o În afara UE; Turcia + 22%

o Guvernul #DeDreaptaLaCiolan este principalul responsabil pentru scăderea nivelului de trai al populației, inclusiv prin această măsură care prevede o majorare sub rata creșterii prețurilor care afectează peste 1,2 milioane de oameni.

o Pandemia nu poate fi invocată în creșterea rușinoasă de doar 3% a salariului minim din România.

Creșterea salariului minim aduce venituri suplimentare la buget – nu e o povară bugetară. Iar pentru companii, creșterea salariului minim reprezintă o condiție esențială pentru păstrarea forței de muncă.

o Salariul minim arată o diferența de viziune : noi ne gândim la oameni, în timp ce Coaliția pierzātorilor de dreapta se gândește în primul rând la corporațiile care nu vor să plătească mai mult angajaților.

o Suntem singurul partid care și-a asumat o creștere consistentă a salariului minim ca factor determinant al unei mai mari bunăstări.

În viziunea PSD, salariul minim ar trebui să crească cu 57% până în 2024, iar în acest an ar fi trebui să fie majorat de la 2230 de lei la 2460 de lei, adică plus 10%!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Au apărut primele pasaje din cartea Vioricăi Dăncilă! Atac dur la Marcel Ciolacu și la Liviu Dragnea

Avatar

Publicat

in

De

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a anunțat publicarea unei cărți-interviu, pe care a realizat-o împreună cu jurnalista Marga Nițu.

Sub titlul „Viorica Dăncilă – partea ei de adevăr”, fosta șefă a Guvernului face o serie de dezvăluiri despre momentele-cheie din mandatul său.

Acum au apărut și primele pasaje din această carte. Dăncilă vorbește despre relația cu Liviu Dragnea și despre momentul în care fostul președinte al PSD i-a cerut să dea amnistia și grațierea.

Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, descrie Viorica Dăncilă momentul în care Liviu Drangea i-a cerut să îl salveze de la închisoare, conform Digi24.ro.

Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern”, mai spune ea.

Despre relația cu Liviu Dragnea, fostul premier spune că acesta avea un „deficit de încredere” și că ea a fost înconjurată de „informatori”.

„Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului (…) A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern”, se destăinuie Viorica Dăncilă.

„Ciolacu a venit la mine acasă și a jucat un teatru prost”

Aceasta vorbește și despre relația pe care a avut-o cu membri din actuala conducere a Partidului Social Democrat. Dăncilă spune că a fost amenințată de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, care i-a spus că o va distruge, după ce a refuzat să demisioneze.

„Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaților, în birou, când a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoș Benea și Marian Oprișan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcția de președinte și să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidențiale (…) Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge!”, susține Dăncilă.

În carte este descris și momentul în care, după alegerile prezidențiale, acasă la Viorica Dăncilă a venit Marcel Ciolacu pentru a o convinge să demisioneze de la șefia PSD, urmând să primească în schimb un loc de parlamentar.

„M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, descrie Viorica Dăncilă scena.

Fostul premier vorbește și despre momentul 10 august, despre care spune că regretă că a plecat în concediu în timpul protestelor din Piața Victoriei unde oamenii au fost gazați și bătuți de jandarmi.

„Regret ce s-a întâmplat pe 10 august și sunt alături de toți cei care au suferit. Regret că nu am fost la guvern în seara aceea. Poate că, dacă eram la Palatul Victoria, alta ar fi fost situația. Nu am putut anticipa ce avea să se întâmple”, spune ea.

Vezi și

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend