Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primarul si secretarul unei comune din Arges trimisi in judecata de DNA

Publicat

in

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

MIU ILEANA-CRISTINA, secretar al comunei Țițești, județul Argeș, cu privire la săvârșirea infracțiunilor:
– folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în forma tentativei,

RIZEA FLORIAN, la data faptei primar al comunei Țițești, județul Argeș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în forma instigării.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2007 – 2008, inculpata Miu Ileana-Cristina a depus cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, mai multe documente false inexacte și incomplete, în scopul de a obține în mod injust sprijinul financiar pe suprafață, pentru o suprafață de teren de 138,77 ha, deși în realitate nu o utiliza efectiv.
Inculpata a acționat ca urmare a instigării realizate de inculpatul Rizea Florian, în calitatea sa de primar al comunei Țițești, care a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local în acest sens, prin care a propus concesionarea izlazului comunal către secretarul comunei.
Concesionarea terenului nu constituia instrumentul în baza căruia inculpata urma să utilizeze terenul așa cum ar fi fost legal, ci doar în scopul îndeplinirii formale a condițiilor de eligibilitate a cererii de sprijin financiar pe suprafață pe care secretarul unității administrativ teritoriale a depus-o ulterior la A.P.I.A.
La data de 23 aprilie 2009, inculpata Miu Ileana-Cristina a depus o cerere de transfer a exploatației celor 138,77 ha către Consiliul local Țițești, în urma aprobării stabilindu-se o sumă de 27.440,34 lei pentru unitatea administrativ teritorială respectivă.
Ca urmare a acestor demersuri, inculpata a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 19.892,48 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție din Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatei Miu Ileana-Cristina până la concurența sumei de 19.892,48 lei, ce a fost consemnată de către aceasta din urmă la o unitate bancară.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ar

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Călin Popescu Tărcieanu analizează măsurile de relaxare: Relaxarea de ieri nu a fost o pomană din partea acestui guvern incompetent, ci ruperea lanțurilor de către cei care vor să meargă înainte

Publicat

in

De

Călin Popescu Tăriceanu analizează măsurile de relaxare care au intrat în vigoare de la 1 iunie. 

„Nu vi se pare că ziua de ieri, cea cu “relaxarea accentuată” (deschiderea teraselor) seamănă ca două boabe de orez cu povestea cu rabinul? Cea cu evreul care merge la rabin să se plângă de faptul că trăia într-o singură cameră cu soția și cei 5 copii și că viața e un iad. Și îl roagă pe rabin să-i dea un sfat cum să facă să-i fie mai bine. Rabinul îi spune să bage capra în casă. Apoi vaca, urmată de găină și așa mai departe. Bietul om vine după un timp înapoi și spune că nu se mai poate trăi în casa lui. Și atunci rabinul îi zice: ia scoate toate animalele din casă și vino să-mi spui cum e. Se întoarce omul cu o față zâmbitoare și îi confirmă că viața este mult mai bună acum.

Dacă înlocuim rabinul cu “Guvernul Meu” și poporul român ia locul celui care caută un sfat obținem povestea relaxării de ieri”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

„Mă bucur că terasele au fost pline, pentru că cei din HoReCa aveau nevoie de o gură de oxigen, dar să nu uităm că ne întoarcem tot în casa mică (adică un guvern care nu știe ce să facă și un președinte căruia îi place să se joace de-a dictatura).

Relaxarea de ieri nu a fost o pomană din partea acestui guvern incompetent, ci ruperea lanțurilor de către cei care vor să meargă înainte, cei care nu se lasă doborâți de un virus, cei care nu mai vor să se întoarcă la măști și izolări în case. Cei care vor să-și trăiască viața liberi fără îngrădiri și fără să fie numărați câți sunt când merg pe stradă. Eu nu am fost ieri la terasă, dar sunt alături de ei”, transmite Călin Popescu Tăriceanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

George Floyd de România! Intervenția brutală a jandarmilor care a avut ca rezultat uciderea unui bărbat

Publicat

in

De

În Statele Unite ale Americii este o adevărată nebunie în prezent, pe fondul protestelor violente declanșate de uciderea lui George Floyd, un bărbat de culoare omorât în timp ce se afla în custodia poliției.

Puțini își mai amintesc că, în urmă cu aproximativ un an, un caz asemănător s-a petrecut și în România.

În iulie 2019, Ioan Csapai, un bărbat de 55 de ani, a fost imobilizat într-un parc din Vatra Dornei de jandarmi.

După ce unul l-a presat, iar altul i-a dat cu spray lacrimogen în față, Csapai a decedat.

„Nu mai da!”, strigă bărbatul culcat pe iarbă. Deasupra lui sunt doi jandarmi care se chinuie să-l imobilizeze. Unul încearcă să-i întoarcă la spate mâna omului. “Uite ce face!”, exclamă fetiţa turistului din Alba Iulia care a filmat scena imobilizării ratate. Martor ocular bărbatul îşi trimite copilul la mama lui şi continuă să filmeze. Simte că e important ceea ce se petrece acolo şi că ceva e în neregulă cu modul în care acţionează jandarmii. În jur, pe aleile din parc, oamenii se opresc să privească. Nimeni nu intervine. Trecătorii se uită şi tac. În zonă apare şi al treilea jandarm, care vine în ajutorul colegilor. Intervenţia continuă şi cu toţii sunt călare pe bărbatul care, aflat pe jos, începe să urle. Unul dintre jandarmi are ambele mâini strânse pe ceafa celui imobilizat. “Stai jos!”, îi strigă. “Linişteşte-te şi stai acolo, jos, ţi-am spus!”. Femeia din grupul de jandarmi se ridică şi vorbeşte la telefon, preţ de 30 de secunde. Se uită în jur, se apropie de bărbatul imobilizat, se postează în faţa lui, scoate spray-ul paralizant de la spate şi aşteaptă. La un semn al colegului care stă pe spatele celui culcat la pământ, jandarmeriţa se apleacă şi pulverizează un jet de spray direct în faţa victimei. Bărbatul se mai zbate, anemic, vreo jumătate de minut, timp în care jandarmul care-i stă în cârcă îl apasă pe cap cu putere, ca să-i ţină faţa la pământ. Când omul nu mai mişcă, jandarmii îi duc mâinile la spate şi le încătuşează. Post mortem, scrie azi publicația Libertatea.

Vezi și

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Declarația pe propria răspundere nu mai este necesară! Iată, însă, pentru ce puteți primi amenzi

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend