Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primarul Preda face, nu povestește! Valea Danului iluminată 100% cu lămpi LED

Avatar

Publicat

in

La Valea Danului, primarului Vasile Preda nu prea îi plac poveştile, in special cele electorale. Asta pentru ca este omul faptelor iar faptele nu ii mai lasa timp si de povestit. Un exemplu concret ăn acest sens,  este faptul ca la aceasta ora se lucreaza intens la finalizarea noului sistem de iluminat al comunei, o idee ambitioasa a primarului Preda si care, iată, este pusa in practica. ” Nu as spune sigur dar cred ca vom fi printe primele, sau putinele, comune din judetul Arges care va avea un iluminat 100% cu LED. De regula in alte comune s-a optat pentru amplasarea acestor tipuri de lampi doar pe strazile principale. La Valea Danului se  montează LED-uri nu numai pe strada principala ci pe toate ulitele si strazile din toate satele”, ne-a declarat primarul Vasile Preda care a dat asigurari ca, in maxim o luna si ultima ulita a comunei va fi luminata cu LED-uri. Pînă în prezent s-au montat LED-uri in peste jumatata din comuna iar actiunea va fi finalizata luna viitoare. Conform primarului, factura la iluminat public nu va scadea foarte mult, dar avantajul major va fi acela că Valea danului va fi mult mai luminata, asta pentru ca, faţă de lampile traditionale montate pana în prezent, din doi in doi stalpi, noile lampi LED sunt montate pe fiecare stalp din comuna.

Vasile Preda spune ca banii necesari schimbarii sistemului de iluminat public au proovenit din fonduri proprii generate de concesionarea pasunilor. Reamintim ca in ultimi 20 ani comuna Valea Danului nu a obtinut niciun leu din concesionarea pasunilor pentru ca vechile administratii nu s-au ocupat de amenajamentul pastoral. Tot din banii obtinuti din concesionarea pasunilor, pe langa iluminatul cu LED, se vor mai face lucrari de pietruire si modernizare a catorva ulite cu probleme.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

USR PLUS îi aruncă ‘cartoful’ fierbinte în brațe lui Florin Cîțu: Se cere trecerea spitalelor MApN, SRI, SIE și MAI în subordinea lui Vlad Voiculescu

Avatar

Publicat

in

De

Liderul deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, a reacționat după declarația de presă a premierului Florin Cîțu. Acesta îi propune prim-ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și îi sugerează să înceapă cu unitățile medicale ale MApN, SRI, SIE și MAI. 

”Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali”, a scris Ionuț Moșteanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Beatrice Mahler: ‘Din păcate, ne confruntăm zi de zi cu situații în care pacienții amână foarte mult prezentarea la medic’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Beatrice Mahler, managerul institutului „Marius Nasta” din București, lansează un apel către bolnavii cronici să țină cont de simptome şi să apeleze imediat la medici. Ea a precizat că pe lângă pacienții COVID, și adulții bolnavi cronici în această perioadă vin la spital şi foarte mulți copii care au contactat boala de la familie pentru că au venit la medic mult prea târziu.

Medicul a mai subliniat că se încearcă atingerea unui echilibru astfel încât fiecare pacient, fie că e COVID sau cronic cu alte afecțiuni, să beneficieze de îngrijirea şi asistența medicală optimă, dar asta depinde mult și de cât de repede luam cu toții măsuri de la primele simptome.

Pacientului cronic  trebuie încurajat să ajung în spital, sau la un cabinet medical pentru a primi asistență

„La Marius Nasta terapia intensivă COVID și non-COVID vin este plină. Secția COVID este la capacitate maximă, dar și secțiile de Pneumologie au un număr foarte mare de pacienți  și de foarte multe ori și în aceste zone găsim cu dificultate locuri.

Încercăm în fiecare zi să găsim un echilibru între ceea ce înseamnă asistența pacientului COVID care este în acest moment extrem de importantă, dar și asistența pacientului cronic care trebuie încurajat să ajung în spital, sau un cabinet medical pentru a primi asistență.

Din păcate, ne confruntăm zi de zi cu situații în care pacienții amână foarte mult prezentarea la medic. În momentul în care ajung nu ne ajută nici pe noi să ajutăm foarte mult”, a explicat Beatrice Mahler, conform Antena3.ro.

Este important pentru copiii de lângă noi să fim și noi sănătoși

„Dramă este în cazul copiilor cu tuberculoză care se îmbolnăvesc de la un adult din preajma care dacă își mâna foarte mult diagnosticul poate să fie sursă de infecție pentru cei dragi și cei apropiați lui.

Este extrem de importantă atunci când simptomatologia persistă mai mult de două trei săptămâni, atunci când avem o stare de slăbiciune, când avem o tuse care nu este deloc normală, să ne adresăm medicului de familie. Este important pentru copiii de lângă noi să fim și noi sănătoși”, a spus medicul Beatrice Mahler, managerului institutului „Marius Nasta” din București.

Vezi și:

Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă: ‘Avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă’

Medicul Beatrice Mahler atrage atenția: ‘S-a schimbat boala. Pacienții ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend