Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primarul Panțurescu, tupeu de PSD-ist ! A refuzat să cumpere tablete copiilor nevoiași, ca să dea zeci de mii de euro pentru a fi lăudat în presă !

Avatar

Publicat

in

Regal de tupeu și bătaie de joc ca-n Tutana in orașul regal Curtea de Argeș ! Primarul PSD, Panțurescu, mâna dreapta a penalului Mircea Drăghici si finul polițistului penal Viorel Derviș, refuza, in urma cu săptamană, sa faca ceea ce alte primarii din județ au facut deja fara ezitari: sa aloce bani pentru a cumpara tablete copiilor nevoiasi pentru ca acestia sa poată continua cursurile si a incheia cu bine anul școlar. Așa se face că, in vremuri de criza și de stare de urgență, primarul PSD Panțurescu, orăcăia ca ar da, dar nu are bani la bugetul orașului pentru viitorul copiilor. De fapt, s-a dovedit ca primarul Panțurescu mințea cu nerușinare. Bani erau, dar nu pentru copii, ci pentru propagandă elecorală a primarului PSD iar Panșurescu a mințit consilierii pentru a nu ramane fară banii care trebuiau dați pupincuristilor pentru a-l lăuda în presă. Așa se face că, imediat după ce a refuzat sa cumpere din bugetul orasului tablete pentru copii, a cheltuit banii de tablete pentru promovarea sa electorală. Mai exact, primăria si Panturescu, au alocat, in baza a catorva contracte incheiate imediat după refuzul de a cumpăra tabelete copiilor nevoiași, nu mai puțin de 10 mii de euro de euro, pentru publicitate si promovare primărie… Este vorba, conform contractelor de “servicii promovare primarie si realizari….”. Adică, pe scurt, primarul a luat de la gura copiiilor pentru a cheltui cu promovarea imaginii sale si a partidului, căci, doar, se apropie alegerile iar copii care nu au tablete sa învețe, refuzați de primar, nu au drept de vot….

Mai grav este ca, după miliardul de lei, dat Antenei 3, primarul Panturescu a incheiat acum, pe banii pentru tabletele copiilor, un contract care miroase a ilegal, chiar penal. Astfel, Panțurescu a semnat un contract cu o firma care nu are ca obiect de activitate obiectul contractului si care, atenție, nu are niciun angajat !!! Cum isi duce la indeplinire contractul de mii de euro acea firma, daca are 0 angajați si se ocupa, conform ONRC, doar de reparații echipamente? Ziarul nostru solicitat organelor abilitate sa verifice acel contract dar si relatiile acestor firme cu primaria Curtea de Arges pentru ca acolo apar multe neclarități.

Noi înțelegem ca Primarul Panțurescu a fost școlit politic de penalul deputat Mircea Draghici si este nașul penalului polițist Viorel Derviș, cel care este anchetat pentru ca ar fi incercat sa se culce cu o tanara in loc sa o amendeze, dar de aici si pana a confunda Tutana cu orasul Curtea de Argeș și a-ți bate joc de copiii care aveau nevoie de acele tablete, e cale lungă… Sa iei banii de la gura copiilor ca sa ăși faci tu propagandă pe baniiargesenilor, miroase urât. Pute ! Prin cheltuirea a 10.000 euro pentru propaganda de partid in perspectiva alegerilor, Panurescu și PSD au lăsat 100 de copii fără necesarele tablete, fără șansa de învăța și a termina cu bine anul școlar.

De precizat ca niciun consilier nu a luat atitudine… Nici macar acei care, cu ceva timp in urma, primeau moca tabelete din partea primăriei pe care , ulterior, au uitat sa le predea primariei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mare atenție! Toți cei care suferă de această boală sunt mult mai puternic expuși la virusul Sars-Cov-2

Avatar

Publicat

in

De

Persoanele care suferă de steatohepatită nealcoolică, adică ficat gras non-alcoolic, dezvoltă forme grave de CODIS-19. Un studiu realizat în Spania spune că afecţiunea este o adevărată poartă de intrare pentru coronavirus, mai ales dacă pacientul suferă de obezitate, informează Mediafax.

Analizele realizate de mai mulţi cercetători intenaţionali au fost coordonate de Laboratorul de Medicină Moleculară de la Universitatea din Santiago de Compostela.

S-a descoperit că acolo unde steatohepatita nealcoolică, adică ficatul gras non-alcoolic, este asociată de obezitate se vede o reacţie mai mare între enzima ACE2 şi Tmprss2, o moleculă care permite uniunea dintre membrana virusului şi celulă.

Cel puţin 80% din pacienţii cu forme grave de COVID-19 din Spania suferă de obezitate şi printre simptomele cele mai întâlnite se numără şi insuficienţa hepatică.

Studiile medicilor spanioli arată în acelaşi timp că virusul nu are aceeaşi posibilitate de a îmbolnăvi persoanele care suferă de steatoză, chiar dacă prezintă şi obezitate sau diabet de tip 2.

„Descoperirile noastre sugerează că bărbaţii obezi, afectaţi de o boală hepatică prin acumulare de grăsime şi dacă aceasta este avansată prezintă simptomer grave de COVID, pentru că au o activitate crescută a uneia dintre moleculele absolut indispensabile pentru ca virusul să intre.

Se explică astfel de ce bărbaţii obezi cu acumulare de grăsime la ficat au simptome mai grave de COVID-19, în comparaţie cu femeile care au o stimulare mai mică a acestui receptor numit ACE2 şi cu cei care nu au această afecţiune hepatică. Este adevărat că acum este doar o posibilitate, dar putem să ne gândim că acest grup de pacienţi cu boli prin acumulare de grăsime, în formă avansată… Este important de spus asta. Deci nu toţi. De ce să nu fie acest grup prioritar pentru vaccinuri atunci când vor fi gata?”, spune dr. Javier Crespo, preşedintele Societăţii Spaniole de Patologie Digestivă.

Rezultatele cercetărilor au fost publicate în Journal of Hepatology şi vizează aproape 2 miliarde de oameni din lume.

Citeşte şi:

Adio petreceri de Crăciun! Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi’

Medicul Cristian Oancea, avertisment dur: ‘Am refuzat un copil de 10 ani și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Descoperire uriașă făcută în România! Victor este robotul care distruge coronavirusul

Avatar

Publicat

in

De

Un robot autonom numit Victor, care ucide micro-organismele patogene, inclusiv coronavirusul, folosind radiații UV-C, luptă împotriva pandemiei coronavirusului la un spital mare din București.

Mai mulți roboți ca Victor vor lua drumul instituțiilor medicale, întrucât producătorul, Modulab, mărește producția. Robotul e produs integral în România de startup-ul Modulab și poate fi folosit noaptea la sterilizarea spațiilor închise.

Potrivit unui articol apărut pe siteul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare – BERD, o companie românească a adaptat un robot industrial pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Prin adăugarea unor lămpi cu ultraviolete puternice pe platforma robotică, compania, Modulab a creat un dispozitiv care poate dezinfecta o suprafață de 20 de metri pătrați în aproximativ 10 minute, inclusiv îmbrăcăminte și echipamente – tot ceea ce poate atinge lumina ultravioletă.

Datorită funcției sale de autonomie de 5 ore și telecomandă, robotul are avantajul de a se putea deplasa fără a implica personalul spitalului, protejând astfel viața umană.

Citeşte şi:

Adio petreceri de Crăciun! Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi’

Medicul Cristian Oancea, avertisment dur: ‘Am refuzat un copil de 10 ani și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri’

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend