Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primarul Panţurescu isi bate joc de insemnele de stat ! A pus autocolant pe drapelul Romaniei asezat de-a-ndoaselea !

Publicat

in

Pic si Poc de Curtea de Arges, adica primarul Panturescu si vicele Jubleanu demonstreaza inca o data ca habar n-au de capul lor, daramite de-al unui oras intreg. ” Am fost azi la primarie si m-am inscris in audienta la primar pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la multimea maidanezilor din oras. Am fost degeaba pentru ca am stat ca prostul in primarie iar la ora anuntata pentru audiente nu ne-a bagat nici naiba in seama. Am plecat scarbit de la primarie si, la San Nicoara, l-am vazut pe primar ca statea bine- merci pe o banca la umbra. Il durea in cot  ca oamenii il asteptau in audienta”, ne-a declarat unul din argesenii care au asteptat astazi degeaba sa intre la audienta la primarul „bagami-as”, asa cum a devenit cunoscut printre toti argesenii.

Cu spirit de observatie, bun cunoscator al istoriei, argeseanul ne-a sesizat si o alta problema, cel putin la fel de grava. Aceea ca insemnele statului roman sunt batjocorite de actuala administratie condusa de Pic si Poc, nu oriunde, ci chiar pe frontispiciul primariei.  Am mers la locul indicat  si , intr-adevar, chiar la intrarea in primaria Curtea de Arges,  insemnele statului roman grav batjocorite si nu fac altceva decat sa arunce o mare pata neagra pe obrazul adminsitratiei locale.  Astfel, niste minti crete au conceput nu cu mult timp in urma o pancarta prin care sa atraga atentia ca orasul a cersit si a primit titlul de „regal”. Numai ca, in prostia lor, cei care au conceput acea tabla multicolora au pus drapelul Romaniei de-a-ndoaselea, cu tricolorul pe orizontala si nu pe verticala asa cum este el definit prin legile specifice. Mai mult, desi gafa este vizibila de la mare distanta  avand in vedere ca celelalte panouri de semnalizare au amplasat corect drapelul Republicii Romania, Panturescu si Jubleanu, ca nu doar de-aia li s-a dus buhul de Pic si Poc de Curtea de Arges, au tinut sa demonstreze ca ei au mintile mai crete decat cel care a gandit pancarta cu orasul regal si au aplicat peste drapelul acestei tari, in doagonala, un autocolant ieftin prins cu  niste capse penibile.

Contactat de redactorii ziarului nostru, Stefan Dumitrache, directorul Muzeului a confirmat faptul ca nu este in regula ceea ce apare pe frontispiciul primariei: ” Clar, nu este normal cum au gandit sa puna si drapelul tarii dar si acel doliu. La modul cum arata ai crede ca este drapelul altei tari si nu al Romaniei. Al nostru este format din trei culori dar dspuse pe fasii verticale, pornind cu albastrul de la lance si nu cum este acolo cu toate cele trei culori pornind de la lance, adica un tricolor pe orizontala. In privinta doliului iar nu este bine. Un doliu pe drapelul national se pune dor pe un colt si, conform uzantelor este din matase neagra. In nciun caz cum l-au pus ei, pe diagonala intregului drapel si din autocolant sau banda izoliera, ce-o fi acolo”, a declarat Stefan Dumitrache.

Cum isi bat unii joc de insemnele nationale.... CLICK PE FOTO PENTRU A MARI

Cum isi bat unii joc de insemnele nationale…. CLICK PE FOTO PENTRU A MARI

Directorul Muzeului Municipal are perfecta dreptate pentru ca  LEGEA Nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice, spune foarte clar ca  drapelul României este un tricolor albastru, galben, roşu, având culorile dispuse în benzi verticale, de dimensiuni egale. De asemenea se specifica clar ca drapelul României are formă dreptunghiulară iar lăţimea drapelului este egală cu 2/3 din lungimea acestuia, iar dimensiunile fâşiilor culorilor sunt egale. De asemenea Constituţia României prevede clar la articolul 12, alineatul 1 că „Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

Asadar, domnilor din primarie, dati rapid jos batjocura aia, puneti drapelul Romaniei corect si nu invers si nu mai puneti un doliu in dioagonala din leucoplast sau banda izoliera ce ati pus voi acolo. Nu de alta dar zeci de mii de oameni vor veni in urbe si ar putea vedea grozaviam in fapt o batjocura a insemnelor nationale.

 

IATA MAI JOS CUM ARAT DRAPELUL ROMANIEI

drapel 1 drapel 2

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu, ieșire dură: ‘Nu vreau să aruncăm țara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice’

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că Legea care prevede majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii doi ani.

„Vă spun o părere personală: este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului nu numai pentru 2020, dar şi pentru 2021 şi 2022. Doar pentru 2020 înseamnă 10 miliarde de lei la buget, plus 30 miliarde de lei în 2021, bani care nu există şi trebuie împrumutaţi. Şi trebuie negociată această stabilitate a bugetului cu instituţiile internaţionale, cu investitorii.

Există o problemă, iar eu voi prezenta două scenarii premierului, Guvernului, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli în perioada următoare, inclusiv Legea pensiilor, evoluţia cheltuielilor, dar şi riscurile aferente. Scenariile fără riscuri nu au niciun sens. Apoi decizia va fi una politică. Sunt un ministru responsabil şi precaut. Mă pregătesc cu o rectificare bugetară care să îmi asigure sustenabilitatea atât în 2020 dar şi pe viitor. Nu vreau să aruncăm ţara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice”, a declarat Cîţu.

Acesta a precizat că atât legea pensiilor cât şi alte legi care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanţare, iar pentru a nu destabiliza economia trebuie făcute alte sacrificii.

„Aşa cum este construit bugetul astăzi şi problemele pe care le avem, Legea pensiilor şi alte legi similare care au trecut prin Parlament nu au sursă de finanţare. Pentru a nu destabiliza economia va trebui să facem alte sacrificii. De aceea, trebuie să găsim un compromis şi este datoria mea să prezint premierului un scenariu care să arate cum vor fi finanţate aceste cheltuieli în perioada următoare sustenabil, fără a arunca economia în aer. Aşa cum arată toate agenţiile de rating, Comisia Europeană, instituţiile internaţionale, reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei”, a subliniat ministrul Finanţelor.

El a reamintit că toate agenţiile de rating au dat o perspectivă negativă României având în prim plan această lege a pensiilor.

„Lucrurile nu sunt chiar atât de simple şi în discuţiile mele cu toate instituţiile financiare am spus că noi nu ne putem uita doar la Legea pensiilor. Vom face o reevaluare şi deja am început o reevaluare a tuturor cheltuielilor din buget. Pe noi ne interesează o reaşezare a cheltuielilor ca bugetul să fie sustenabil nu numai anul acesta dar şi pe termen lung.

Premierul şi toată lumea a anunţat că vor creşte pensiile de la 1 septembrie, dar numai în contextul acestei economii care astăzi traversează cea mai dureroasă criză pe care am văzut-o noi în ultima sută de ani. Toată arhitectura bugetului depinde de ceea ce se întâmplă cu economia în perioada următoare. La rectificarea bugetară vom avea o imagine mai aproape de realitate la şase luni de zile şi vom vedea atunci decizia politică”, a mai sus Florin Cîţu.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Vela, reacție despre moțiunea depusă împotriva sa: ‘Nu o iau ca pe o situație fatală, extraordinară, deosebită’

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că moțiunea simplă depusă împotriva sa nu este ‘o situație fatală, extraordinară’, ci este un bun moment un de a prezenta ceea ce a făcut în cele șase luni de mandat și nu au reușit să facă predecesorii săi.

„Este un lucru normal ca un partid de opoziţie să depună moţiuni contra miniştrilor. Nu o iau ca pe o situaţie fatală, extraordinară, deosebită. Este o activitate politică, exact cum sunt interpelările, întrebările adresate miniştrilor, invitarea miniştrilor la „Ora ministrului”. Moţiunile simple sunt lucruri care se întâmplă. (…) Din punctul meu de vedere, indiferent de textul moţiunii sau de cuvintele mai mult sau puţin elegante din această moţiune, pentru mine este un prilej prin care pot arăta ceea ce am făcut, ceea ce nu au făcut predecesorii mei, pentru că, atunci când acuzi pe cineva că nu a luat măsuri, trebuie să te întrebi de ce nu au fost luate măsuri când au fost cerute măsuri şi în 2019, şi în 2018 şi în 2017″, a declarat Vela.

Moţiunea simplă „Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă în timp de pandemie”, depusă de 61 de senatori PSD în plenul Camerei superioare a Parlamentului, solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Moţiunea va fi dezbătută marţi, 26 mai.

Citește și:

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend