Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primarul orașului în care s-a prăbușit o clădire cu 10 etaje, reținut

Publicat

in

Autoritățile judiciare iraniene care investighează prăbușirea unei clădiri cu 10 etaje în care au murit cel puțin 11 persoane i-au reținut pe primarul orașului Abadan și pe alți nouă oameni, a anunțat, marți, presa de stat, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Clădirea rezidențială și comercială cu 10 etaje s-a prăbușit parțial luni, prinzând sub dărâmături cel puțin 80 de persoane, potrivit televiziunii de stat.

Mai multe persoane au fost reținute în urma incidentului printre care sunt fostul primar, actualul primar și angajați ai Primăriei.

„Zece persoane care sunt principalele elemente implicate în acest incident, inclusiv actualul și fostul primar din Abadan, o serie de angajați ai municipalității și cei care au supervizat acest proiect au fost reținute, iar ancheta continuă”, a declarat procurorul local Sadeq Jafari Chegeni pentru televiziunea de stat.

Autoritățile au anunțat că alte secțiuni ale clădirii s-ar putea prăbuși și le-au cerut oamenilor să nu se adune în apropierea locului.

Mojtaba Khaledi, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență de stat, a declarat pentru televiziune că aproximativ 50 de persoane ar putea fi încă prinse sub dărâmături. 11 persoane au murit în urma incidentului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ioana Mihăilă a demisionat din USR și pleacă alături de Dacian Cioloș

Publicat

in

De

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a demisionat din USR și i se alătură lui Dacian Cioloș în partidul REPER.

”Dr. Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog și Ministră a Sănătății în 2021, se alătură REPER.

“Mă alătur REPER cu speranța că vom reuși să construim împreună o platformă în care politicile de sănătate să poată fi dezbătute, în care profesioniștii din domenii diferite să poată să contribuie pentru alinierea serviciilor medicale românești la aceleași standarde de calitate cu cele europene”, a declarat Ioana Mihăilă.

Bun venit, Ioana!”, anunță cei de la REPER.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ciolacu anunță sprijinul Comisiei Europene pentru planul PSD: ‘A spus chiar că este total incorect ce s-a trecut în PNRR’ (Video)

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu anunță că PSD are sprijinul comisarului european pentru muncă în demersul de renegociere a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în vederea eliminării plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii.

„Categoric (poate fi renegociat PNRR, n.r.). Am avut o discuție cu comisarul Schmit (comisar european pentru locuri de muncă și drepturi socialem n.r.). A detaliat discuțiile avute cu domnul ministru Budăi. Domnul comisar ne susține în acest demers. A spus chiar că este total incorect ce s-a trecut în PNRR, lucru pe care noi l-am spus de la început. Domnul comisar a spus foarte clar că este exclus să condamni o țară să aibă un plafon la pensii pe următorii 50 de ani. Lucru pe care noi l-am spus din prima zi în care a fost făcut acest PNRR de guvernarea de dreapta”, a declarat Ciolacu, luni dimineață.

PSD vrea să renegocieze PNRR deoarece, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, prin plafonul de 9,4% din PIB agreat de Comisia Europeană pentru cheltuielile cu plata pensiilor, vârstnicii României „sunt condamnați la sărăcie”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend