Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primarul din Mariupol: Toată infrastructura critică a orașului a fost distrusă în primele șapte zile. „Trădători” au dat coordonate vitale rușilor

Publicat

in

​Primarul orașului-port ucrainean Mariupol, Vadim Boichenko, spune că distrugerea infrastructurii critice a orașului la începutul invaziei ruse a fost o acțiune bine coordonată, el susținând că „trădători” au transmis încă de la început coordonate vitale forțelor ruse.

Tancuri rusești pe străzile din MariupolFoto: Alexei Alexandrov / Associated Press / Profimedia Images

„Au știut unde să bombardeze. Au fost mulți trădători care au dat coordonate. Tot ce am avut, tot ce e considerat infrastructura critică a orașului, a fost distrus în primele șapte zile”, a declarat pentru BBC primarul Vadim Boichenko, care între timp a părăsit orașul.

„Sunt 15 puncte de alimentare cu energie în oraș. Nici primarul nu știa unde erau toate. Iar ei (rușii) au știut și într-o săptămână le-au distrus pe toate 15. Orașul a fost lăsat fără electricitate”, a spus el.

Și punctele de apă, liniile de comunicații, depozitele în care erau stocate alimente și medicamente – au fost și ele vizate, a mai spus Boichenko.

El acuză că „trădătorii” ar fi aleși din cadrul consiliului municipal din partea partidului pro-rus „Platforma de opoziție – Pentru viață”. Aceștia conduc în prezent orașul sub ocupația rusă, potrivit primarului.

BBC precizează că nu a putut verifica în mod independent acuzațiile lui Boichenko.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Romania ends European U-15 and Youth Weightlifting Championships with 27 medals

Publicat

in

De

Romania ended the Under-15 and Youth European Weightlifting Championships in Raszyn (Poland) with a total of 27 medals – 9 gold, 5 silver and 13 bronze.

On Wednesday, weightlifter Mihaela Buse won two bronze medals in the 81 kg class, with a lift of 80 kg in the clean and jerk and a total of 140 kg. In the snatch, Mihaela Buse finished 4th, with 60 kg.

In the Under-15 category, Ana Mihai placed fourth in the +81 kg class with a snatch of 57 kg, 72 kg in the clean and jerk, and a total of 129 kg.

Romania had a lineup of 18 athletes in the competition: in the Under-15 Narcis Papolti (49 kg), Lucian Cambei (49 kg), Ramon Ilie (55 kg), Gabriela Chifiriuc (40 kg), Alexia Sipos (49 kg), Ionela Butacu (59 kg), Ionela Bosinceanu (71 kg) and Ana Mihai (+81 kg); and in the Under-17 category Cosmin Isofache (55 kg), Iulian Diaconu (61 kg), Tiberiu Donose (67 kg), Mihaita Tanasoiu (73 kg), Nicu Vilcu (96 kg), Ioana Miron (45 kg), Maria Ghihanis (55 kg), Estefania Dobre (59 kg), Petronela Budai (76 kg) and Mihaela Buse (81 kg), Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Fum, flăcări și panică la Penitenciarul Arad: un incendiu a izbucnit la unitatea de detenție

Publicat

in

De

Un incendiu s-a produs, joi, într-o încăpere folosită ca spațiu de depozitare a unui punct de lucru în Penitenciarul Arad. Pompierii arădeni au fost solicitați să intervină joi pentru lichidarea unui incendiu produs la o încăpere folosită ca spațiu de depozitare a unui punct de lucru, în Penitenciarul Arad, scrie Mediafax.

Citește și: Clanurile de romi din Lugoj și-au reglat conturile în plină stradă: Bătaie cu pietre și o mașină intrată în poarta unei case

„De îndată, pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Arad cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, și un echipaj SMURD, încadrate cu 11 subofițeri și doi soldați. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la încăperea în care erau depozitate materiale inflamabile, pe o suprafață de aproximativ 25 mp, camera fiind inundată cu fum”, informează ISU Arad. Incendiul a fost lichidat în aproximativ 10 minute, iar acum pompierii îndepărtează efectele negative ale incendiului.

Nu au fost victime, iar pagubele materiale sunt minore.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend