Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primarul Daniel Băluță bate în instanță și Fundația Eco-Civica, a lui Dan Trifu. Reconstrucția Pieței Norilor poate continua!

Publicat

in

În vremuri în care toată România pare încremenită în așteptarea alegerilor interne din PNL și USR-PLUS, nici oficialii care mai încearcă totuși să miște ceva pentru comunitate nu sunt lăsați să-și continue treaba, doar pentru că anumite entități nu îi agreează. Rețeta e una simplă! Dacă nu e de-al nostru, încercăm să-i blocăm orice inițiativă, pentru ca mai târziu, să-l putem arăta cu degetul că n-a făcut nimic pentru oameni.

Această logică a perfectat-o în timp auto-intitulatul apărător al mediului, Dan Trifu, vicepreședinte al Fundației Eco-Civica. De data aceasta, continuând războiul furibund pe care îl poartă împotriva lui Daniel Băluță, primarul de la Sectorul 4, Trifu a încercat, fără succes, să suspende actele care stau la baza reconstrucției Pieței Norilor, din cartierul Tineretului.

Conform surselor noastre, Trifu a mers personal în fața judecătorilor și a încercat să-i convingă de faptul că Băluță și Primăria Sectorului 4 ar trebui opriți în acest demers de modernizare a pieței. Motivele, evident „subțiri”, așa cum au stabilit și magistrații, priveau suspiciuni cum că banii publici s-ar irosi și că oamenilor ce locuiesc în zonă li s-ar încălca intimitatea dacă piața ar fi reconstruită pe mai mult decât un etaj. Este greu de înțeles de ce Trifu și acoliții săi de la fundație ar dori să  li se refuze oamenilor accesul la un spațiu nou, modern și autorizat ISU, în detrimentul pieței insalubre, întunecoase și care se putea transforma oricând într-un munte de moloz, așa cum puteți oberva și din fotografiile atașate acestui articol.

Spre binele locuitorilor din Tineretului însă, magistrații n-au dar curs solicitării lui Dan Trifu, așa că în acest moment, constructorii angajați de Sectorului 4 își pot vedea în continuare de treabă.

content-image

Nu este prima dată când Fundația Eco-Civica este folosită de Trifu pentru a-și regla conturile cu primăria și cu primarul de la Sectorul 4. Este de notorietate opoziția acestuia față de amenajarea parcării de 700 de locuri de lângă Palatul Copiilor, despre care spunea că ar fi inutilă, dar care acum este tot timpul plină ochi și a luat o parte din numărul imens de mașini care se înghesuie pe străduțele din cartierul Tineretului.

Este de asemenea de menționat în context faptul că nu aceeași atitudine o are Dan Trifu cu privire la modul în care a luat ființă restaurantul „Trifoiaș”. Recent, mai multe informații apărute în presă au arătat faptul că pentru construirea acestuia, mai mulți copaci din Parcul Tineretului ar fi fost tăiați, însă cum de fapt chiar Trifu ar administra acest restaurant, nimeni nu s-a putut atinge de el, dată fiind prietenia sa cu actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Norvegia oprește vaccinarea cu doza rapel la copii: Risc mai mare de inflamații ale inimii

Publicat

in

De

Autoritățile din Norvegia au decis oprirea campaniei de vaccinare cu a doua doză anti-Covid a copiiilor de 12-15 ani, până la apariţia mai multor informaţii privind siguranţa acestora. Motivul invocat este apariția unui efect secundar rar care implică inflamaţia inimii, au anunţat, vineri, autorităţile din sectorul sănătăţii, potrivit Reuters.

Totuși, Ministerul Sănătăţii a spus că nu este o urgenţă, deoarece copiii au un risc scăzut de a se îmbolnăvi grav de Covid-19 şi că o singură doză de vaccin oferă o rată de protecţie de 85% împotriva bolii timp de până la 16 săptămâni.

„O a doua doză de vaccin este, de asemenea, legată de un risc mai mare de pericardită şi miocardită, în special în rândul bărbaţilor şi băieţilor tineri”, a precizat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI), prin intermediul unui comunicat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Ilfovul, județul problemă al României: Are cea mai ridicată rată de incidență, iar Otopeniul este primul pe orașe în țară

Publicat

in

De

Cea mai mare rată de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile în Ilfov rămâne în Tunari, unde valoarea sa se ridică duminică tot la 24,43 la mia de locuitori, iar în alte trei localităţi – Otopeni, Chiajna şi Domneşti, aceasta depăşeşte 20 la mia de locuitori, potrivit site-ului Prefecturii.

Duminică, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în localităţile din Ilfov este următoarea:

* Afumaţi – 15,28

* Baloteşti – 15,90

* Berceni – 15,36

* Brăneşti – 17,67

* Bragadiru – 19,16

* Buftea – 13,83

* Cernica – 14,61

* Chiajna – 22,54

* Chitila – 15,09

* Ciolpani – 9,56

* Ciorogârla – 16,16

* Clinceni 18,03

* Copăceni – 10,43

* Corbeanca – 16,80

* Cornetu – 16,05

* Dascălu – 8,86

* Dărăşti Ilfov – 16,98

* 1 Decembrie – 19,06

* Dobroeşti – 19,43

* Domneşti – 20,22

* Dragomireşti-Vale – 16,71

* Găneasa – 12,03

* Glina – 13,51

* Grădiştea – 10,25

* Gruiu – 13,49

* Jilava – 13,79

* Moara Vlăsiei – 13,43

* Măgurele – 18,96

* Mogoşoaia – 14,95

* Nuci 7,01

* Otopeni – 22,08

* Pantelimon – 14,64

* Petrăchioaia – 13,11

* Popeşti-Leordeni – 19,47

* Periş – 15,84

* Snagov – 14,02

* Ştefăneştii de Jos – 15,55

* Tunari – 24,43

* Vidra – 10,41

* Voluntari – 16,81.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend