Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primarii din Vlădeşti şi Dâmbovicioara daţi pe mâna procurorilor de catre ANI ! Acuzaţi de conflict de interese

Publicat

in

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu în cazul a doi alesi locali din Arges, mai exact primarii din Vladesti si Dambovicioara. Pe numele ambilor s-au facut plangeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, Județul Argeș, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu, prevăzute de art. 301, alin. (1)  din Codul Penal al României.

 

SECĂREANU DUMITRU – Primar al Comunei Dâmbovicioara, Jud. Argeș

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL
Prin nota de fundamentare din data de 10 mai 2010, a propus elaborarea unui proiect de hotărâre privind atribuirea contractului de transport deșeuri solide la groapa de gunoi Albota către S.C. CHERESTA DÎMBOVICIOARA S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiul său deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic) și înaintarea sa spre aprobarea Consiliului Local al comunei Dâmbovicioara.
În perioada 10 mai 2010 – 21 decembrie 2012, în calitate de administrator și asociat unic al S.C. CHERESTA DÎMBOVICIOARA S.R.L., fiul persoanei evaluate a obținut, în baza contractului de prestări servicii, venituri în sumă de 23.808 Lei.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, Județul Argeș, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu, prevăzute de art. 301, alin. (1)  din Codul Penal al României.

DICĂ HRISTU CRISTIAN – Primar al Comunei Vlădești, Jud. Argeș, și fost Viceprimar al Comunei Vlădești (mandatul 2008 – 2012)

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL

A încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă în perioada exercitării funcției de consilier local, întructât a participat la deliberări și a votat pentru aprobarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Vlădești, prin care a fost însușit contractul având ca obiect „furnizare lemne foc esență tare”, în valoare totală de 20.000 Lei, încheiat între Consiliul Local al Comunei Vlădești, în calitate de achizitor, reprezentat prin primar, și S.C. „HRISTO UNICO” S.R.L., în calitate de furnizor, reprezentată prin administrator (societate comercială al cărei asociat unic și administrator este cumnata sa).

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001.

DICĂ HRISTU CRISTIAN a încălcat și regimul juridic al conflictelor de interese în materie penală, întrucât Primăria a încheiat și derulat contracte comerciale de executare lucrări și de furnizare produse cu S.C. „HRISTO UNICO” S.R.L. (societate comercială al cărei asociat unic și administrator este cumnata sa), precum și cu S.C. „DECOR COM DESIGN” S.R.L. (societate comercială al cărei asociat unic și administrator este soția sa); persoana evaluată a participat la aprobarea hotărârilor Consiliului Local al Comunei Vlădești prin care consiliul și-a însușit respectivele contracte și, totodată, a propus executarea de lucrări votând în favoarea aprobării acestora prin hotărâri de consiliu;

DICĂ HRISTU CRISTIAN a obținut venituri în afara funcției de bază de la angajatorul S.C. “HRISTO UNICO” S.R.L. anterior deținerii funcțiilor publice precum și în perioada deținerii funcției de consilier local.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Elevii din Argeș se pot înscrie la “Școala Petroliștilor” inițiată OMV Petrom – SE ACORDĂ BURSE CONSISTENTE

Publicat

in

De

  • Compania acordă burse în valoare de 300.000 de euro
  • Înscrierile se pot face în perioada 29 iunie – 3 iulie 2020
  • 84 de locuri disponibile în trei licee partenere, cu specializarea operator sonde

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie a acestui program care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: “În OMV Petrom, credem cu tărie în rolul fundamental pe care îl are educația în viețile noastre și în dezvoltarea societății și, de aceea, educația este unul dintre pilonii pe care ne-am construit implicarea socială. În ultimii cinci ani, ne-am îndreptat atenția spre dezvoltarea învățământului profesional şi am investit peste 3,5 milioane euro in acest scop în România. Anul acesta lansăm cea de-a treia ediție a programului Școala Petroliștilor și îi invit pe tinerii atrași de domeniul energiei să aplice. Este o responsabilitate și totodată o bucurie să ducem mai departe această meserie cu tradiție.”

Școala Petroliștilor în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani până la data de 1 septembrie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În Argeș, PESCARI și AMATORI DE GRĂTARE, AMENDAȚI ȘI EDUCAȚI DE JANDARMI

Publicat

in

De

În acest sfârșit de săptămână, care tocmai s-a încheiat, peste 100 de jandarmi argeșeni s-au aflat la datorie pentru ca toți cetățenii județului să petreacă timpul liber în siguranță, fie în inima naturii, fie în zonele populate.

Jandarmii au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol dar și pentru protecția mediului înconjurător.

Astfel, jandarmii argeșeni care s-au aflat în misiune pe raza localității Arefu – D.N. 7c Transfăgărășan, au constatat și aplicat 23 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 5000 de lei, dar și 23 de avertismente cetățenilor care fie au pescuit pe Lacul Vidraru, în această perioadă fiind instituită prohibiție pentru pescuit, fie au desfășurat activități de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate. De asemenea, jandarmii au desfășurat și activități de educare a persoanelor aflate în aceste zone cu privire la comportamentul care trebuie adoptat în relația cu mediul înconjurător, dar și cu animale sălbatice.

De menționat este faptul că în ultima perioadă urșii au coborât în zonele frecventate de oameni în căutarea hranei, fapt ce constituie un real pericol pentru cetățenii care opresc să-i hrănească sau să-i fotografieze.

În cursul zilei de ieri, 1 iunie a.c., jandarmii argeșeni au desfășurat o acțiune punctuală, în domeniul piscicol, în zona Bazinului Hidrografic al râului Argeș, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol și au acționat în zona cuprinsă între localitățile Merișani și Golești, folosindu-se și de o ambarcațiune din dotare.

În timpul acestei acțiuni jandarmii au depistat mai multe persoane care pescuiau și au fost aplicate 12 amenzi în valoare de 3500 lei, dar și 11 avertismente, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, întrucât în această perioadă este instituită prohibiție la pescuit.

Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul ot în timpul acestei acțiuni, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Pitești care se folosea de o unealtă neautorizată din plasă pentru a scoate pește din Lacul Budeasa. Documentele întocmite cu această ocazie au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Atragem atenția tuturor persoanelor despre faptul că este interzis să hrănească animalele sălbatice și că pot fi sancționați contravențional pentru acest lucru. De asemenea să evite pe cât posibil să intre în contact cu acestea, întrucât au un comportament imprevizibil și pot ataca în orice moment.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend