Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primarii au lipsit la convocarea prefectului – Erau plecați la Bruxelles

Avatar

Publicat

in

 

Colegiul Prefectural s-a organizat săptămâna trecută la Câmpulung. Prefectul Cristian Soare și-a respectat promisiunile și a reușit să aducă în localitate, directorii de instituții, șefii de deconcentrate, primari, viceprimari pentru a rezolva strict problemele orașului dar și pe cele din localitățile limitrofe. Fiind pentru prima dată când Colegiu Prefectural se organizează la Câmpulung mulți primari musceleni au lipsit. Mulți dintre cei chemați de prefect au fugit câteva zile la Bruxelles la Parlamentul European, la invitația europarlamentarul Victor Boștinaru. Câmpulungul este reprezentat de viceprimarul Mărgărin Blidaru, de la Lerești a plecat și primarul Marin Toader, dar și viceprimarul Adriana Cicu, de la Bughea de Jos, reprezentarea este făcută de viceprimarul Bogdan Oancea, de la Stoenești participă primarul Ion Marin, de la Dâmbovicioara este prezent viceprimarul și mulți alții din sudul județului.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘După cum arată datele, părem că am oprit creșterea cazurilor noi de COVID-19’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că „după cum arată arată datele, părem că am oprit creșterea” numărului de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

„După cum arată datele, părem că am oprit creșterea. Pericolul cel mai mare era să nu mai avem creștere liniară, ci să aibă o tendință de progresie geometrică”, a declarat Ludovic Orban.

El a reamintit de perioada de vid legislativ în privința caractinării și izolării persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„Trei săptămâni nu am avut nicio pârghie legală să luăm măsuri față de persoanele pozitive și față de persoanele cu care pozitivii au intrat în contact”, a mai spus premierul.

Publicitate

Un număr de 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, iar 45 persoane au murit. Numărul bolnavilor internați la ATI a ajuns la 458, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și:

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lovitură pentru Ludovic Orban! Un important membru PNL părăsește partidul

Avatar

Publicat

in

De

În opinia sa, Neculai Onţanu a făcut „foarte multe lucruri reprobabile” în calitate de primar, sute de hectare de teren fiind retrocedate în condiţii „ciudate, suspecte sau chiar ilegale”.”Dacă nu aş face acest lucru, pentru care sunt dispus să negociez cu oricine doreşte să mă susţină, domnul Onţanu ar ajunge primar şi acest lucru ar face să ducă Sectorul 2 cu 20 de ani în urmă, în anul 2000, atunci când dânsul a devenit primar. Sacrificiul pe care sunt dispus să îl fac, să candidez chiar şi independent – dacă nu voi găsi susţinere pentru proiectele mele – este legat de continuarea acestor proiecte. Este miza mea politică şi aceasta mă obligă să candidez, chiar şi independent. Dacă sunt partide care vor să mă susţină, voi intra în discuţii cu acestea în zilele următoare”, a afirmat Popescu.El s-a declarat convins că, alături de Onţanu, reprezintă singurul candidat cu şanse de reuşită în alegeri.

„În Sectorul 2, orice vot care nu merge către mine este un vot către domnul Onţanu. Suntem, practic, singurele persoane care pot câştiga această primărie, singurele persoane care au notorietatea necesară. Fiecare, în schimb, cu modul lui de a vedea lucrurile. Eu am început proiecte legate de şcoli, de digitalizare, legate de parcuri mai frumoase, legate de educaţie, legate de un parc în această zonă, de dimensiunea Herăstrăului. Am proiecte legate de termoficare. Proiectele mele vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor Sectorului 2 şi dezvoltarea durabilă a acestui sector. Este tot ceea ce contează în acest moment”, a susţinut Dan Cristian Popescu.

Publicitate

PNL şi USR PLUS au decis să aibă candidaţi comuni pentru primăriile sectoarelor Capitalei, Radu Mihai (USR PLUS) fiind desemnat să intre în cursa electorală pentru Sectorul 2 şi nu viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, declara săptămâna trecută că acest rezultat a venit în urma unor dezbateri şi analize şi a determinării USR PLUS de a avea candidatul în acest sector.

„Au existat mai multe criterii pe care s-au purtat negocierile şi deciziile care s-au luat în ultimă instanţă sunt decizii politice. Faptul că la Sectorul 2 este un candidat USR PLUS este rezultatul unor dezbateri, analize, evaluări pe care le-am făcut şi al unei determinări care a existat din partea partenerilor de a avea Primăria Sectorului 2. Faptul că s-a ajuns la această înţelegere, asta nu înseamnă că cei care ar fi vrut să candideze din partea Partidului Naţional Liberal n-o să fie pe listele Partidului Naţional Liberal. Cei care erau înscrişi în competiţia internă vor fi pe primele locuri, vor fi viceprimari, vor avea poziţii importante în administraţia Bucureştiului”, a explicat Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend