Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Primăria Valea Iașului vă urează “Sărbători fericite!”

Avatar

Publicat

in

”Sărbătoarea Sfântă a Naşterii lui Hristos şi trecerea în 2021 să vă aducă lumină, fericire şi prosperitate.

Naşterea Domnului să vă găsească în pace, bucurie şi linişte sufletească, iar Anul Nou să vă ofere sănătate, zile senine şi împliniri.

Sărbători Fericite! La mulţi ani!”

Cristian ENESCU, primar Valea Iașului

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu anunță că 168.000 de angajați ai sistemului național de învățământ sunt dispuși să se vaccineze anti-COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu unele precizări despre disponibilitatea de vaccinare împotriva COVID-19 a profesorilor.

”În primul rând disponibilitatea de vaccinare este de 168.000 de persoane, angajați ai sistemului național de învățământ. Este un procent mai ridicat în sistemul universitar, de 59%. În procentul de disponibilitate la vaccinare au fost puși împreună, 52%, aceia care au spus că nu vor să se vaccineze împreună cu cei care nu au răspuns deloc. Am lansat cea de-a doua campanie de informare pentru a răspunde întrebărilor firești pe care le are fiecare dintre noi. Și eu am avut întrebări, dar le-am clarificat cu specialiștii și mă voi vaccina când îmi va veni rândul.

Sunt convins că se vor arăta și alții disponibili și vor înțelege că dacă se vor vaccina crește starea de sănătare a elevilor și profesorilor și a părinților, familiilor lor. Nu vrem să multiplicăm riscul. Este nevoie de prezență fizică și pentru a recupera”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Realitatea PLUS.

Scenariile de învățare

”Discuția fost pe calendar și pe modalitatea de deschidere a școlilor. Toate celelalte restricții rămân în vigoare. În scenariul verde, toate școlile vor rămâne deschide. În scenariul galben, școlile primare și grădinițele, primare și 8-12 rămân deschise. În scenariul roșu rămân deschise doar grădinițele. În condițiile în care întreaga localitate este în carantină vom fi obligați să suspendăm cursurile.

Universitățile au decizie totală în a decide în ce modalitate vor funcționa din al doilea semestru. Decizia vine în paralel cu răspunderea. Ne exprimăm speranța că vor fi puține localități în scenariul roșu”, a explicat ministrul Educației, conform realitatea.net.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

E dezastru în învățământ! Școala online, un adevărat eșec în România: Sute de elevi riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată în primul semestru

Avatar

Publicat

in

De

Din cauza neparticipării la orele online, pentru că nu au avut acces la internet și nici aparatura necesară, un număr de 871 de elevi din Harghita ar putea rămâne fără situația școlară încheiată în semestrul întâi.

Datele furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita arată că 310 elevi din mediul urban şi 561 de elevi din mediul rural, adică 2,2% din numărul total de elevi din judeţ, pot rămâne fără mediile încheiate, dificultăţile de participare la activităţile în sistem online fiind legate de faptul că 233 dintre ei nu au avut dispozitive electronice, 276 nu au avut acces la Internet, ceilalţi având alte motive pentru care se află în această situaţie.

Inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu a declarat, pentru AGERPRES, că aceste date au fost colectate înainte de distribuirea către elevi a tranşei a doua de 2.033 de tablete, care se adaugă celor 3.871 distribuite în prima tranşă, drept urmare numărul celor fără dispozitive electronice este acum mai mic.

Totodată, Cristinel Glodeanu a punctat faptul că le-a comunicat, în videoconferinţă, directorilor unităţilor de învăţământ că situaţia şcolară poate fi încheiată cu două note, la orice disciplină, lucru care s-a modificat în acest an şcolar şi care nu a fost luat în calcul în momentul în care s-a centralizate această situaţie.

De asemenea, inspectorul şcolar general adjunct le-a transmis directorilor să îi roage pe profesori să analizeze, în primul rând, dacă situaţiile sunt generate de cauze obiective, dacă este doar vina elevilor sau aceasta aparţine şi profesorilor, care nu au făcut tot ce se putea face în aceste cazuri.

„Chiar dacă elevii nu au dispozitive electronice, profesorul trebuia să le transmită materiale tipărite cu diferite sinteze, rezumate ale lecţiilor, cu teste de evaluare, astfel încât să facă tot ce este posibil pentru a putea să reducă această rată previzionată de abandon, prin încheierea mediilor. I-am rugat să analizeze faptul că mai sunt încă trei săptămâni din acest semestru şi să găsească soluţiile necesare şi legale pentru a încheia situaţia şcolară a acestor elevi.

Am solicitat directorilor să aibă discuţii cu colegii profesori şi să-i întrebe dacă fiecare a făcut tot ce e posibil pentru a putea încheia mediile acestor elevi. Dacă este doar vina elevului şi cadrele didactice consideră că au luat toate măsurile, nu excludem astfel de cazuri, dar am solicitat respectarea legislaţiei. Am avut elevi care au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată şi în anii trecuţi, nu doar pandemia poate reprezenta o cauză, dar noi trebuie să ne luăm toate măsurile astfel încât să nu fie vina cadrelor didactice că s-a ajuns la această situaţie şi să avem o rată de abandon şcolar cât mai mică, care să tindă spre zero”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct.

Acesta a mai spus că le-a comunicat directorilor că profesorii au posibilitatea şi în primele patru săptămâni ale semestrului al II-lea să îi evalueze pe aceşti elevi şi să le încheie situaţia şcoală pe semestrul întâi.

„Ne bucurăm că s-a luat decizia deschiderii unităţilor de învăţământ din data de 8 februarie, judeţul Harghita având cea mai mică rată de infectare din ţară şi, în aceste condiţii, cu siguranţă va fi mai uşor să se poată încheia situaţia şcoală a elevilor şi în acelaşi timp se vor putea ţine şi acele ore remediale pentru recuperarea materiei pierdute şi aprofundarea cunoştinţelor”, a mai declarat inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu.

Citește și:

A izbucnit un scandal uriaș în Poliție! ‘Uite, măi prăpăditule!’, ‘Fugi înapoi la nașul tău și pupă-i ghiulul’, ‘Tu mă ameninți pe mine?’

SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

Super veste pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend