Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primăria Sinaia oferă donatorilor de sânge o cartelă care asigură acces gratuit la mijloacele de transport pe cablu

Avatar

Publicat

in

Consiliul Local Sinaia a adoptat o hotărâre care prevede că cei care donează sânge în această perioadă vor primi o cartelă de acces la mijloacele de transport pe cablu administrate de firma autorităţilor locale. Demersul are rolul de a încuraja donarea de sânge, în condiţiile în care numărul donatorilor a scăzut.

Hotărârea Consiliului Local Sinaia prevede că donatorii vor primi din partea societăţii Transport Urban Sinaia SRL o cartelă de acces la instalaţiile de transport pe cablu în valoare de 24 de puncte, reprezentând, spre exemplu, călătoria cu telegondola dus şi întors pe tronsoanele Sinaia – Cota 1400 şi Cota 2400 – Cota 2000 din Bucegi, potrivit news.ro.

Citește și: BREAKING – Ludovic Orban: E posibil să fie redus numărul de angajați în sectorul public .

Cartela este valabilă pe durata întregului sezon de schi şi se acordă gratuit celor care au donat sânge în ultimele 30 de zile.

„Iniţiativa vine în contextul în care, pandemia COVID-19 a făcut ca numărul donatorilor de sânge sa scadă considerabil, iar centrele de transfuzie au lansat pe tot parcursul anului apeluri disperate către cetăţeni, confruntându-se cu una dintre cele mai severe crize de produse hematologice din ultimii ani”, transmite Primăria Sinaia într-un comunicat dat publicităţii luni.

Primarul oraşului, Sinaia Vlad Oprea a declarat că a iniţiat această hotărâre votată de toţi consilierii locali pentru că „România nu se schimbă prin aşteptarea unui miracol şi nici prin discuţii fără sfârşit sau cu soluţii şi decizii luate de pe o zi pe alta”, ci România „se construieşte prin implicarea fiecăruia dintre noi”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Radu Gavriș REACȚIONEAZĂ după ce a fost surprins la o petrecere: ‘A fost o masă cu cinci persoane. Am băut o bere. Nu am făcut nimic’

Avatar

Publicat

in

De

Comisarul-șef Radu Gavriș reacționează după ce a fost surprins, alături de mia multe persoane, la Hanul lui manuc din București, încălcând, astfel, regulile de protecție sanitară.

„Nu a fost absolut nicio petrecere, a fost o masă cu cinci persoane. Am băut o bere după-amiază. Hanul lui Manuc are o formă de terasă. Dacă am încălcat legea, nu-i nicio problemă, să fiu sancționat contravențional. Nu am fost la masă cu mai multe persoane decât prevede legea. Eu consider că am fost într-un spațiu deschis, conform definiției legale. Nu am fost la masă cu oameni politici, oameni de afaceri, interlopi. Nu am făcut nimic”, a declarat Radu Gavriș, pentru Mainnews.ro.

Citește și: Donald Trump, primele declarații după plecarea de la Casa Albă: ‘Vom face ceva!’

STIRIPESURSE.RO v-a prezentat, în exclusivitate, o informație de-a dreptul uluitoare. În plină epidemie, când autoritățile le cer românilor să respecte regulile, tocmai polițiștii și procurorii le încalcă.

Potrivit informațiilor noastre, Polițiștii Sectorului 3 au descins, vineri seară, la un local cunoscut din centrul Capitalei, Hanul lui Manuc, și nu mică le-a fost surpriza că, acolo, era în toi o petrecere la care participau, culmea, chiar șefi din Poliția Capitalei și procurori.

Oamenii legii au numărat 27 de persoane care consumau alcool, iar printre aceștia se aflau comisar-șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, împreună cu Ioan Costel, Alexandru Solatan și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București.

În locație a fost identificat și Mihai Florian Anton, un bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină, fiind suspect de coronavirus de pe data de 16 ianuarie.

În urma controlului, restaurantul Hanul lui Manuc a fost amendat cu 5.000 de lei, iar polițiștii Sectorului 3 continuă verificările pentru a se dispune măsuri de sancționare contravențională pentru cele 27 persoane.

Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, un alt ”greu” din Poliție plecase chiar înainte de descinderea echipajelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OFICIAL – Câți români s-au vaccinat, în ultimele 24 de ore: 120 de persoane au avut reacții adverse

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 23 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Citește și: 30 de zile de la nașterea Guvernului Cîțu – Ciolanul încă nu s-a împărțit, România nu are proiect de buget

”1.Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 32.949, la un număr de 32.949 persoane din care:

– 31.325 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 1.624 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 418.885, la un număr de 406.006 persoane din care:

– 393.127 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 12.879 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):

– 60 reacții comune și minore, din care:

– 9 reacții de tip local;

– 51 reacții generale.

4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 1.124 reacții comune și minore, din care:

– 366 reacții de tip local cu durere la locul injectării;

– 758 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

* Menționăm că 3 reacții sunt în curs de investigare.

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend