Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Primăria Sectorului 5 implementează Proiectul `Înființare clase antepreșcolari la Grădinița Electromagnetica`

Publicat

in

Primăria Sectorului 5, în parteneriat cu Asociația Europas și Grădinița Electromagnetica implementează proiectul „#FAPTE: Înființare clase antepreșcolari la Grădinița Electromagnetica”, unde copiii vor primi o subvenție de 840 de lei, vor fi scutiți de  taxele de școlarizare și vor avea zilnic masa  asigurată.

Obiectivul proiectului constă în creșterea participării la învățământul anteprescolar și preșcolar, în special a grupurilor cu risc de părăsire timpurie a școlii, cu accent pe copiii aparținând minorității rome pentru 73 de copii din care 23 de etnie romă (peste 31%), într-un interval de 26 de luni.

În cadrul proiectului, vor fi înființate 73 de locuri pentru antepreșcolari (0-2ani), condițiile  pentru înscriere fiind următoarele:

–      au domiciliul sau reședința în Sectorul 5 al Municipiului București;

–      au vârsta între 0-2 ani (3 ani neîmpliniți), la data eliberării adeverinței de înmatriculare în învățământul antepreșcolar;

–      nu sunt înscriși într-o creșă.

Prioritate la înscriere vor avea copiii antepreșcolari care provin din familii care îndeplinesc una sau mai multe dintre următoarele condiții:

–      provin din familii cu statut socio-economic scăzut (sărace);

–      aparțin minorității rome sau unor grupuri marginalizate sau subreprezentate;

–      au dizabilități sau cerințe educaționale speciale;

–      se află temporar sau permanent într-o stare de sănătate afectată;

–      provin din familii monoparentale;

–      trăiesc în zone defavorizate;

–      au unul sau ambii părinți plecați de acasă (ex: la muncă în străinătate/în altă localitate);

–      sunt imigranți;

–      provin din familii cu un nivel scăzut de educație a părinților;

–       sunt în alte situații demonstrabile de risc educațional.

Venim în sprijinul copiilor ce provin din zone defavorizate, cu situații de risc educational, prin implementarea acestui proiect, la Grădinița Electromagnetica. În procesul de selecție se vor respecta principiile egalității de șanse, indiferent de religie sau credință, întrucât educația copiilor primează. Știu câtă nevoie au acești pui de oameni de noi și sarcina noastră cea mai mare este de a-i susține, încuraja și de a le da aripi să zboare spre o viață mai bună. Mă bucur enorm să-i pot ajuta atât cât îmi stă-n puteri, pe acești copii!”, a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Motivul pentru care NASA a amânat ieşirea în spaţiu a doi astronauţi

Publicat

in

De

NASA a anunţat marţi dimineaţă amânarea unei ieşiri în spaţiu a doi dintre astronauţii săi de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) din cauza riscului ”deşeurilor”, informează AFP.

Astronauţii NASA Thomas Marshburn şi Kayla Barron urmau să iasă în exteriorul laboratorului spaţial în a doua parte a zilei de marţi pentru o misiune cu durata de şase ore şi jumătate care avea drept obiectiv înlocuirea unei antene de comunicaţii radio defectă.

”NASA a fost informată în legătură cu (un risc) de deşeuri pentru staţia spaţială”, a scris agenţia spaţială pe Twitter.

”În absenţa posibilităţilor unei evaluări corecte a riscului pe care l-ar putea prezenta pentru astronauţi, echipajul a decis să amâne ieşirea în spaţiu programată pentru 30 noiembrie până când vor fi disponibile informaţii suplimentare”, a mai precizat agenţia.

La jumătatea lunii noiembrie, Rusia a distrus un satelit propriu cu o rachetă-test, generând un nor de resturi spaţiale. Drept urmare, cei şapte membri ai echipajului de pe ISS au fost nevoiţi să se refugieze temporar în navele andocate pentru a se pregăti de o eventuală evacuare.

NASA nu a preciza dacă amânarea ieşirii în spaţiu a fost cauzată de resturile provenite de la racheta de test rusească.

Rusia a respins acuzaţiile americanilor potrivit cărora testele sale ar fi pus în pericol staţia spaţială.

Responsabilii americani au declarat la rândul lor că nu au fost informaţi în avans în legătură cu acest test al unei rachete anti-satelit, a patra astfel de rachetă care atinge un obiect spaţial de la sol şi care a generat peste 1.500 de reziduuri orbitale reperabile, potrivit Agerpres.ro.

Ieşirea în spaţiu ar fi fost prima pentru astronauta Kayla Barron şi cea de-a cincea pentru Thomas Marshburn.

Cei doi astronauţi au sosit pe ISS pe 11 noiembrie la bordul capsulei Crew Dragon Endurance a SpaceX în cadrul misiunii NASA Crew-3 pentru un sejur de şase luni la bordul avanpostului orbital.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Vaticanul FACE ACUZAȚII după încercarea Comisiei Europene de a INTERZICE folosirea cuvântului Crăciun: Înseamnă a distruge persoana

Publicat

in

De

Vaticanul a luat poziție după ce Comisia Europeană a recomandat creștinilor din Uniunea Europeană să nu folosească termenul de  Crăciun pentru a nu ofensa persoanele de o altă religie. Între timp, Comisia Europeană a renunțat la documentul care a revoltat țările membre UE.

Citește și: Comisia Europeană stârnește un nou scandal: Termenul ‘Crăciun’ trebuie evitat, pentru că îi ofensează pe necreștini

“Consider că preocuparea de a șterge orice discriminare este corectă. Este o cale de care am devenit mai conștienți și care în mod firesc trebuie transpusă în practică. Cu toate acestea, în opinia mea, nu aceasta este modalitatea de a atinge acest obiectiv. Pentru că până la urmă riscăm să distrugem, să anihilăm persoana, în două moduri. Prima este diferențierea care caracterizează lumea noastră. Din păcate, tendința este de a omogeniza totul, neștiind să se respecte nici măcar diferențele de drept, care în mod firesc nu ar trebui să devină un conflict sau o sursă de discriminare, ci să fie integrate pentru a construi o umanitate deplină și integrală. Al doilea: uitarea a ceea ce este o realitate. Și cine merge împotriva realității se pune în pericol grav. Apoi, este anularea rădăcinilor noastre, a dimensiunii creștine a Europei noastre, mai ales în ceea ce privește festivalurile creștine. Desigur, știm că Europa își datorează existența și identitatea multor influențe, dar cu siguranță nu putem uita că una dintre influențele principale, dacă nu și cea principală, a fost creștinismul însuși. Prin urmare, a distruge diferența și a distruge rădăcinile înseamnă tocmai a distruge persoana”, anunță Vaticanul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend