Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primăria rupe contractul cu constructorul de la ”Brătianu”

Avatar

Publicat

in

Autoritățile locale vor renunța la contractul cu firma care efectuează lucrările de modernizare la Colegiul Național ”I.C. Brătianu” din cauza ritmului extrem de lent de lucru. Deși s-a apucat de lucrări de mai multe luni, iar până acum trebuia să aibă gata peste 30% din proiect, constructorul din Zalău care se ocupă de modernizarea colegiului piteștean a realizat doar 3,5% din lucrări. Drept urmare, lucrarea va fi întârziată cu cel puțin 4 luni. În mod normal, lucrările de modernizare a Colegiului ”I.C. Brătianu” ar fi trebuit finalizate în toamna anului viitor. ”În ritmul în care se lucrează, probabil că terminam modernizarea colegiului în patru ani, constructorul este de o calitate umană de nedorit. Vom întrerupe contractul, vom face evaluarea lucrărilor efectuate și vom organiza o nouă licitație pentru atribuirea lucrărilor. Termenul de finalizare rămâne același ca în vechiul contract, noiembrie 2015. Va trebui să vină o firmă care să lucreze în ritm bun pentru a recupera din timpul pierdut, Săptămâna viitoare, în ședința lunară, voi informa Consiliul Local cu privire la întreruperea contractului”, a declarat primarul Tudor Pendiuc. Investiția de la cea mai importantă unitate de învățământ liceal din Pitești se ridică la 7 milioane de lei. Constructorul care se ocupă acum de lucrare a fost declarat câștigător al licitației tocmai pentru că a oferit prețul cel mai mic pentru lucrările prevăzute în proiect, doar 3,7 milioane de lei.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu neagă existența unui scandal între el și Vlad Voiculescu: ‘E o discuție bazată pe argumente’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu a fost niciun scandal între el și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, privind desfășurarea orelor și simulărilor de examene.

„Nu e niciun scandal între Cîmpeanu și Voiculescu, absolut niciun scandal. E o discuție bazată pe argumente. Argumentele pe care le-am adus pe fiecare dintre propuneri zic că sunt pertinente atât cu privire la posibilitatea de a face ore fără mască elevii din învățământul special – că nu degeaba  se numește învățământ special, se asigură distanțarea și oricum au dificultăți cu folosirea măștii – cât și cu simularea. 

Deci vom promova în două zile Ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor. Ele vor începe pe 29 martie. Deci e foarte important din punct de vedere al sistemului de educație să putem organiza aceste simulări pentru a putea repara în timpul scurt rămas ce putem repara, știut fiind faptul că pierderile au fost foarte mari pe parcursul a aproape un an de predare online. 

Examenele naționale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr și se vor derula cu prezență fizică la datele stabilite. E foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuții bazate pe argumente. Sunt convins că vom ajunge într-un timp optim la un  numitor comun. Sunt puncte de apropiere. 

Mă tem foarte tare ca acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie. Ține de noi să nu se transforme într-o falie. Dar atât timp cât discuțiile se fac cu argumente și deciziile se iau în timp util, suntem în grafic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Despre regula privind folosirea măștii la orele de sport, ministrul a precizat: „E în curs și această discuție. Deocamdată avem răspunsul Ministerului Sănătății potrivit căruia pentru activitățile sportive în aer liber purtarea măștii e opțională, dar se recomandă distanța de un metru. E un pas important”, conform b1.ro.

Citește și:

Super veste de la Guvern pentru acești producători! Pot obține finanțări de sute de mii de euro pentru afacerea lor

SURSE S-ar trage sforile pentru numirea unui nou șef al Poliției Române! Vine pe filieră PNL

EXCLUSIV Radiografia cazului crimelor din Onești! Ce l-a împins pe bătrânul de 68 de ani să ucidă cu sânge rece

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

După ce l-a făcut ‘prost’ pe Florin Cîțu, Marcel Ciolacu vine cu lămuriri: ‘Nu am considerat că l-am insultat. Nu poți să vii continuu cu această placă cu hoților’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că nu l-a insultat pe premierul Florin Cîțu atunci când i-a spus, la dezbaterea Legii bugetului de stat, că tată său avea o vorbă: ”după ce că ești prost mai pui și frână”.

”Bugetul reprezintă şi o listă de priorităţi şi de viziune a fiecăruia. Noi suntem un partid de stânga, avem o anumită viziune mai mult, suntem într-o situaţie de criză. E una din cele mai mari crize, atât sanitară cât şi economică. Există valul 3? Există. (…) Nu e normal să vii în aceste momente de crize cu nişte reforme clare, nu să vii în Parlament să înjuri şi să aduci acuzaţii, ci să vii să explici exact oamenilor ce este de făcut?” a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la Digi 24

El a dat exemplul fostului premier social-democrat Sorin Grindeanu, despre care a susţinut că a mers în Parlament să explice bugetul, nu să acuze opoziţia de la acea vreme.

”Vă aduceţi aminte când a venit domnul Grindeanu să-şi prezinte bugetul? Acuza opoziţia, sau a venit să explice ceva?”, a afirmat Ciolacu.

Atunci când i s-a atras atenţia că opoziţia, la rândul său, a adresat injurii în Parlament, preşedintele PSD a replicat că nu consideră că l-a insultat pe premierul Florin Cîţu la dezbaterea pe buget.

”Dar pe cine am insultat? Cu ce l-am insultat (pe primul ministrul – n.r.). Nu am considerat că l-am insultat. Noi aşteptam un dialog. Nu poţi să vii continuu cu această placă cu hoţilor. Şi i-am arătat, domnule, te referi, cumva, la preşedintele vostru de la Iaşi sau de la Piatra Neamţ? Noi ne-am strâns la Parlament  nu să vorbim de hoţi. Părerea mea  – şi v-o spun cu toată responsabilitatea – locul hoţilor este la puşcărie. Ai venit în Parlament să-ţi susţii bugetul, vorbeşte-ne dom-le despre buget! Dacă dvs. mi-aţi pune acuma întrebări şi eu aş începe să vă insult şi să vă aduc acuze şi lucruri personale, nu aţi fi procedat ca şi noi?”, a afirmat Marcel Ciolacu, justificând atitudinea parlamentarilor social-democraţi de la dezbaterea Legii bugetului de stat.

Ciolacu a mărturisit că venise cu un discurs pregătit, dar nu s-a mai uitat peste cele scrise, în urma atitudinii premierului din momentul în care el a mers să ia cuvântul.

”Liderul opoziţiei se duce… mă duc la microfon şi primul ministru stă într-o parte şi vorbeşte se face că vorbeşte… Nu mai există respect între noi? Nu ştiu dacă este o insultă. Aceea era vorba tatălui. Dacă se consideră domnul prim ministru logica vorbei tatălui meu, atuncea este o insultă”, a adăugat Ciolacu.

Preşedintele social-democrat a avut un schimb de replici cu lideri liberali la dezbaterea legii bugetului care a avut loc marţi, în Parlament.

„Domnule prim-ministru aţi venit ca şi ieri cu aceeaşi placă, atunci când nu au argumente vii şi jigneşti şi încerci prin ţipete să acoperi de fapt acest buget al austerităţii. Tatăl meu, domnule Cîţu, dacă puteţi fii atent, Dumnezeu să îl ierte, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră, avea o vorbă – Domnule, după ce că eşti prost mai pui şi frână”, a afirmat Marcel Ciolacu, la dezbatere de marţi în plenul reunit a legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban i-a atras atenţia lui Marcel Ciolacu şi a spus: „Vă rog să rămâneţi în cadru de civilizaţie şi respect”.

În schimb, Ciolacu i-a răspuns: „Păi da, e civilizaţie când faci hoţ pe cineva?”, conform news.ro.

Citește și:

Super veste de la Guvern pentru acești producători! Pot obține finanțări de sute de mii de euro pentru afacerea lor

SURSE S-ar trage sforile pentru numirea unui nou șef al Poliției Române! Vine pe filieră PNL

EXCLUSIV Radiografia cazului crimelor din Onești! Ce l-a împins pe bătrânul de 68 de ani să ucidă cu sânge rece

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend