Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Primăria Pitești caută translator pentru limba sârbă

Publicat

in

Primaria PitestiAdministrația publică piteșteană caută translator pentru limba sârbă, de preferat cu domiciliul în Pitești. Primăria Pitești va organiza o selecție a vorbitorilor de limba sârbă, urmând să aleagă o persoană cu care va lucra pe baza unui contract de colaborare. Translatorul va asigura traducerile municipalității la acțiunile și evenimentele organizate, știută fiind legătura de înfrățire a municipiului Pitești cu orașul sârb Kragujevac. Cei interesați de această ofertă își pot depune CV-urile la sediul Primăriei Pitești.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Social-democrații nu au intrat la guvernare din dragoste pentru PNL! Laura Vicol: ‘Nu mai puteam sta, efectiv, pe margine’

Publicat

in

De

Laura Vicol, deputat PSD, a spus care este motivul pentru care Partidul Social Democrat a ales să facă o alianţă de guvernare cu PNL.

„Toată lumea a condamnat PSD-ul că a făcut alianţă cu PNL. Noi nu am făcut alianţă cu PNL-ul din dragoste pentru PNL. Am făcut-o pentru că nu mai puteam sta, efectiv, pe margine. Puteam să stăm şi să vedem cum creştem în sondaje pe ceea ce greşeau ei sau pe ceea ce nu făceau ei bine pentru România. Dar atunci eram un partid oportunist care nu mai merita nici măcar un singur vot. Dacă nu alegeam să pierdem, poate, din numărul de voturi, să fim înjuraţi de oameni, de electorat, pentru că am făcut această alianţă, dar omul care ne înjură astăzi poate mâine va avea un lucru bun în plus datorită acestei alianţe. Eu, personal, aşa văd lucrurile.

În momentul în care îţi asumi o guvernare în această perioadă critică pentru România – avem această criză sanitară care nu a fost gestionată cum trebuie, avem o campanie de vaccinare eşuată, nu sunt de acord cu certificatul verde atât timp cât condiţionează dreptul omului la muncă, dar vreau ca oamenii să se testeze – atât timp cât această alianţă poate să facă ceva bun, constructiv, pentru România, lumea trebuie să înţeleagă că este un lucru bun pentru noi toţi, până la urma urmei. Avem probleme sociale foarte mari, iar acest lucru a fost promovat încă de la începutul negocierilor în această alianţă. Trebuie făcut un echilibrul între problemele sociale reale din România şi ceea ce se întâmplă la nivel mondial”, a explicat deputatul PSD Laura Vicol la DC News.

De ce ”deranjează” Laura Vicol, președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților

„Sunt obișnuită să fiu o țintă. Nu intru în jocul pe care ei îl fac. Până la urmă, politicul este o artă, o artă a posibilului și important este să găsim soluții posibile pentru a dărâma imposibilul. Nu sunt adepta compromisului și probabil deranjează acest lucru. Cred că fiecare trebuie să meargă pe drumul lui, drumul pe care l-a ales. Eu aleg să merg pe drumul meu, cred în dreptate și cred într-o luptă dreaptă cu cei care se pun contra dreptății”, a spus Laura Vicol, conform dcnews.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertisment din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: ‘Încă sunt cifre îngrijorătoare. În loc să avem sărbători liniștite, facem tot posibilul să le stricăm’

Publicat

in

De

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila  trage un semnal de alarmă privind aglomeraţia şi haosul de la târgurile de Crăciun organizate anul acesta. Acesta a declarat, că din cauza comportamentului iresponabil al românilor, ne-am putea confrunta cu un nou val de infectări după sărbători.

„Lumea are impresia că pandemia s-a încheiat. În loc să avem sărbători liniştite, facem tot posibilul să le stricăm. Comportamentul individual este cel care o sa dicteze situaţia pe care o sa o intampinăm de sărbători si mai ales dupa sarbatori, in ianuarie. Faptul ca ne aflam pe un trend descendent ar trebui consolidat. Macar să se golească spitalele. Înca sunt cifre îngrijorătoare. Asteptarile doar din partea MS sunt insuficiente”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ministrul a făcut şi câteva precizări privind tulpina Omicron a coronavirusului. „Pana acum această variantă se transmite mai repede decât celelalte. De aici plecam cu 3 scenarii. Cel favorabil ar fi ca acesta sa se transmita mai repede, dar patogenitaea sa fie mai mică. Ar deveni o viroza respiratorie obisnuita. Celelalte doua scenarii nu sunt la fel de optimiste. A doua varianta ar putea fi cu simptomatologie nemodificata fata de varianta Delta. Asta ar duce la o si mai mare aglomerare a sistemului de sanatate.

Cel mai rău scenariu ar putea consta într-o evolutie in care ai un număr mare de cazuri si o simptopatologie mai gravă decat in cazul variantei Delta. Eu cred că o sa fie una dintre primele 2 variante. În general, in cazul acestor viroze, cu cat creste transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde sa scadă”, a precizat ministrul, luni seară, la România Tv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend